marcin Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witam,Zwracam się z prośbą do profesjonalistów o pomoc w doborze multika.Wędka Megabass Pagani Rossa Pregunta 5'6 5-16gr.Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 A może TD-ITO Ai ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Witam,Zwracam się z prośbą do profesjonalistów o pomoc w doborze multika.Wędka Megabass Pagani Rossa Pregunta 5'6 5-16gr.Dzięki, Jeśli masz Paganiego to multik też napewno z górnej półki Lista ogólna:Curado 101DScorpion 1001Calcutta Conquest 50/51 o 50SS/51SSMetanium Mg/Mg7Abu Garcia PremierCalcutta Conquest 100/100 oraz 100DC/101DCAntares ARtymi dwoma ostatni nie rzucałem ale mysle że dobre są do tego.... Jeszcze by mozna dodać Daiwe Viento ale 5gram to słabo raczej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Witam,Zwracam się z prośbą do profesjonalistów o pomoc w doborze multika.Wędka Megabass Pagani Rossa Pregunta 5'6 5-16gr.Dzięki, Jeśli masz Paganiego to multik też napewno z górnej półki Lista ogólna:Curado 101DScorpion 1001Calcutta Conquest 50/51 o 50SS/51SSMetanium Mg/Mg7Abu Garcia PremierCalcutta Conquest 100/100 oraz 100DC/101DCAntares ARtymi dwoma ostatni nie rzucałem ale mysle że dobre są do tego.... Jeszcze by mozna dodać Daiwe Viento ale 5gram to słabo raczej.... Mleko znowu zaczynasz spamować? jak cos polecasz to najpierw sprawdź w prakyce. Praktyka zaś przychodzi z czasem i nad wodą!! Do tego jeszcze są potrzebne ryby, a narazie niema tu niczego poza nabijaniem statystyk internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Lista z górnej półkiCurado 101DScorpion 1001Calcutta Conquest 50/51 o 50SS/51SSMetanium Mg/Mg7Abu Garcia PremierCalcutta Conquest 100/100 oraz 100DC/101DCAntares AR Sorry mleko ale czyś się nie zważył czasem?? bo większość z tego to raczej entry level nie premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Mnie osobiście podobają się spinningowe kolowrotki Daiwy, tylko takie mam.Na castingu się nie znam Powiedzcie czy castingi Daiwy są dobre??Co myślicie o takim kołowrotk do mojego kija: http://http://japantackle.com/Daiwa_reels/Daiwa_Millionaire_ Light.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Tutaj pasuje tylko jeden multiplikator: 51 ss. Oczywiście możesz kombinować dalej ale przy wędce z tonkinu wszystkie pozostałe młynki będą pasowały jak pięść do oka. Połączenie złotych, żółtych oraz srebrnych elementów tego wędziska z cukierkowo wyglądającym conqueścikiem będzie spełnieniem marzeń niejednego fanatyka dobrego sprzętu pochodzącego z kraju Kwitnącej Wiśni. Poza tym cóż to będzie za para do lekkiego castingu. Połączenie gracji z perfekcją fumkcjonalną. Więcej pisał nie będę bo nie ma o czym. Chyba ... Że kupiłeś sobie subaraka i teraz nie stać Ciebie na benzynę to od razu napisz to coś uradzimy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Hej,Remek to nie chodzi o kasę bo rzecież Calcuta jest tansza niz ta daiwa.Poprostu z wygladu nie podoba mi si econquest a ta daiwa ito bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Remku, Skromnie, ponownie zaproponuję: TD-ITO Ai. Jak się bawić, to po całosci! !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Sorry ale dla mnie ten młynek (używałem alphasa ito) do tonkinowej klejoneczki to kompletna pomyłka ale ... O gustach sie nie dyskutuje zwykle. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 ... Połączenie złotych, żółtych oraz srebrnych elementów tego wędziska z cukierkowo wyglądającym conqueścikiem będzie spełnieniem marzeń niejednego fanatyka dobrego sprzętu pochodzącego z kraju Kwitnącej Wiśni. PozdrawiamRemek sorry ale czegoś tu nie kumam czy do wędki dobieramy multiplikator wg. jego wyglądu? Zawsze wydawało mi się, że parujemy kij/młynek pod katem ryb, przynęt czy typów naszych łowisk ... Coś sie zmieniło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 @Jerzy Jasne ze wyglad tez sie liczy. Przynajmniej ja takie mam zdanie. Nie widze tak samo jak Remek takiego chwasta na tak pieknym kiju. @Reszta Mi by sie widzial Daiwa Presso Niestety lowilem nim tylko jeden dzien, ale jezeli chodzi o przynety w tym przedziale to pasowalby super. Wyglada moim zdaniem bardzo elegancko. Lubie polaczenie czarnego z pomaranczowym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 sorry ale czegoś tu nie kumam czy do wędki dobieramy multiplikator wg. jego wyglądu? Zawsze wydawało mi się, że parujemy kij/młynek pod katem ryb, przynęt czy typów naszych łowisk ... Coś sie zmieniło?? Jurku,Nic się nie zmieniło. Odpowiadając na Twoje pytanie - tak, jeśli multiplikator spełnia wymagania to wygląd jest istotny i dzieje się tak od momentu wprowadzenia do słownika pojęcia - podoba się, nie podoba Propozycja przeze mnie podana przede wszystkim spełnia 100% stawianych wymagań (trudno porównywać Alphasa ITO i 51 SS), ale jeśli ktoś chce do wędki tonkinowej dołączyć plastkikowy multiplikator to oczywiśie jego sprawa i nic mi do tego. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Witam,A co myślicie o Daiwa Steez 103 HL?? Czy ten multik sie nadaje do mojej wędki?? Osobiście mam exist steez spinningowe i bardzo sobie chwalę. Ale tu Pytanie do Castingowych znawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Nie jestem znawca ale czytalem na tym forum bardzo dobre opinie na temat wlasnie tego multika i mysle ze nadawalby sie Ale poczekaj, az Ci to potwierdzi ktos kto go uzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi