Skocz do zawartości

Dobór multika

marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zwracam się z prośbą do profesjonalistów o pomoc w doborze multika.

Wędka Megabass Pagani Rossa Pregunta 5'6 5-16gr.

Dzięki,

;)

Jeśli masz Paganiego to multik też napewno z górnej półki :D

Lista ogólna:

Curado 101D

Scorpion 1001

Calcutta Conquest 50/51 o 50SS/51SS

Metanium Mg/Mg7

Abu Garcia Premier

Calcutta Conquest 100/100 oraz 100DC/101DC

Antares AR

tymi dwoma ostatni nie rzucałem ale mysle że dobre są do tego....

Jeszcze by mozna dodać Daiwe Viento ale 5gram to słabo raczej....

Witam,

Zwracam się z prośbą do profesjonalistów o pomoc w doborze multika.

Wędka Megabass Pagani Rossa Pregunta 5'6 5-16gr.

Dzięki,

;)

Jeśli masz Paganiego to multik też napewno z górnej półki :D

Lista ogólna:

Curado 101D

Scorpion 1001

Metanium Mg/Mg7

Abu Garcia Premier

Antares AR

tymi dwoma ostatni nie rzucałem ale mysle że dobre są do tego....

Jeszcze by mozna dodać Daiwe Viento ale 5gram to słabo raczej....

Mleko znowu zaczynasz spamować? jak cos polecasz to najpierw sprawdź w prakyce. Praktyka zaś przychodzi z czasem i nad wodą!! Do tego jeszcze są potrzebne ryby, a narazie niema tu niczego poza nabijaniem statystyk internetowych :angry:

Lista z górnej półki

Curado 101D

Scorpion 1001

Metanium Mg/Mg7

Abu Garcia Premier

Antares AR

Sorry mleko ale czyś się nie zważył czasem?? bo większość z tego to raczej entry level nie premium :unsure:

Tutaj pasuje tylko jeden multiplikator: 51 ss. Oczywiście możesz kombinować dalej ale przy wędce z tonkinu wszystkie pozostałe młynki będą pasowały jak pięść do oka. Połączenie złotych, żółtych oraz srebrnych elementów tego wędziska z cukierkowo wyglądającym conqueścikiem będzie spełnieniem marzeń niejednego fanatyka dobrego sprzętu pochodzącego z kraju Kwitnącej Wiśni. Poza tym cóż to będzie za para do lekkiego castingu. Połączenie gracji z perfekcją fumkcjonalną. Więcej pisał nie będę bo nie ma o czym. Chyba ... Że kupiłeś sobie subaraka i teraz nie stać Ciebie na benzynę to od razu napisz to coś uradzimy.

Pozdrawiam

Remek

... Połączenie złotych, żółtych oraz srebrnych elementów tego wędziska z cukierkowo wyglądającym conqueścikiem będzie spełnieniem marzeń niejednego fanatyka dobrego sprzętu pochodzącego z kraju Kwitnącej Wiśni.

Pozdrawiam

Remek

sorry ale czegoś tu nie kumam :D czy do wędki dobieramy multiplikator wg. jego wyglądu? Zawsze wydawało mi się, że parujemy kij/młynek pod katem ryb, przynęt czy typów naszych łowisk ... :D

Coś sie zmieniło?? :o

@Jerzy

Jasne ze wyglad tez sie liczy. Przynajmniej ja takie mam zdanie. Nie widze tak samo jak Remek takiego chwasta na tak pieknym kiju.

@Reszta

Mi by sie widzial Daiwa Presso :D Niestety lowilem nim tylko jeden dzien, ale jezeli chodzi o przynety w tym przedziale to pasowalby super. Wyglada moim zdaniem bardzo elegancko. Lubie polaczenie czarnego z pomaranczowym.

Pozdrawiam

sorry ale czegoś tu nie kumam :D czy do wędki dobieramy multiplikator wg. jego wyglądu? Zawsze wydawało mi się, że parujemy kij/młynek pod katem ryb, przynęt czy typów naszych łowisk ... :D

Coś sie zmieniło?? :o

Jurku,

Nic się nie zmieniło. Odpowiadając na Twoje pytanie - tak, jeśli multiplikator spełnia wymagania to wygląd jest istotny i dzieje się tak od momentu wprowadzenia do słownika pojęcia - podoba się, nie podoba :D Propozycja przeze mnie podana przede wszystkim spełnia 100% stawianych wymagań (trudno porównywać Alphasa ITO i 51 SS), ale jeśli ktoś chce do wędki tonkinowej dołączyć plastkikowy multiplikator to oczywiśie jego sprawa i nic mi do tego.

Pozdrawiam

Remek