DelTor0 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 500 moze juz byc troche zbyt ciepla, a moze nie? Docelowo potrzebuje na takie warunki: srednia najnizsza temperatura w ciagu dnia 6 stopni, srednia najwyzsza 12 stopni, woda bardzo zimna, ale raczej nie bede brodzil caly czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Listopadowym Bałtyku, żaden ciuch nie jest "za ciepły". Ja to już wiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Thermal Pro jest kapitalny, ale nie za te pieniądze. Za logo płaci się tu calkiem sporo. Cieplejszą alternatywą jest High Loft. Na dniach dotrze do mnie kurtka z tego materiału. Dam znać, co i jak. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez Dienekes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Thermal Pro jest kapitalny, ale nie za te pieniądze. Za logo płaci się tu calkiem sporo. Domyslam sie, jakies odpowiedniki z mniej znanych firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Domyslam sie, jakies odpowiedniki z mniej znanych firm?Nie ma. Jest Polartec, a potem cała reszta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Niestety, jak napisał Fatso, materiałowo prawdziwej alternatywy w zasadzie nie ma. Nie w tym zakresie termicznym. Producentów też, jak na lekarstwo. Większość klepie na tańszych 200 classic. Myślę, że fajne kombo to extreme merino, jako pierwsza warstwa, na to secik (góra i rajtki ) z Power stretch, jako druga warstwa i bluza z High Loft na trzecią. Jak w nogi zimno, są świetne biby do ECWCS z Polartec Classic 200. Wydatek ok.100 zł. Mam, polecam. A już absolutnym wypasem jest bib z zestawu SPEAR (Polartec Thermal Pro). Niemal nieosiagalny, ale czasem pojawia się tu i tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Radziu dobrze prawi, od jakiegoś czasu korzystam z takiego setu , bielizna termo, strech lub polartec i kurtka primaloft, na nogi podobnie, termo i spodnie polartec a na nie śpiochy. Do -5, -7 jest pełen komfort. Taki set przy łowieniu aktywnym np. na pstrągach jest idealny, gdybym łowił stacjonarnie z lodu zamiast polarteca na nogi brałbym spodnie primaloft jako 2 warstwa. Primaloft nie należy do najtańszych ale biorąc pod uwagę, że to wydatek na kilka sezonów i jest na prawdę ciepło to uważam że warto. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Nie ma. Jest Polartec, a potem cała reszta. Fatso, ale nikt nie pisal o zmianie materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Radek & Slawek, dzieki za rady, bardzo pomocne Czyli pierwsza warstwa z merino druga z thermal pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) I zawita ciepło Poszukaj tego SPEARa. Ma kapitalny krój - kalesono-koszulka chroni plecy. Super istotna cecha. Bib z ECWCS zresztą też, tylko szelki ma upierdliwe i mniej zakrywa. O, pamiętam, że VISION miał w swojej ofercie takie rajtki z Thermal Pro. Edyta: http://www.visionflyfishing.com/page.php?page_id=33&c=44&pid=188 Edytowane 2 Grudnia 2014 przez Dienekes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 I zawita ciepło Poszukaj tego SPEARa. Ma kapitalny krój - kalesono-koszulka chroni plecy. Super istotna cecha. Bib z ECWCS zresztą też, tylko szelki ma upierdliwe i mniej zakrywa. O, pamiętam, że VISION miał w swojej ofercie takie rajtki z Thermal Pro. Edyta: http://www.visionflyfishing.com/page.php?page_id=33&c=44&pid=188 Popatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja kupiłem coś takiego,jest niedrogo i najważniejsze ze plecy zakryte.http://www.szczupak.pl/scierra-pulse-body-overall-i6204.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) W Tk Maxx jest za 99 zł (99 za spodnie i 99 za bluzę) ta:http://www.xtm-shop.com/merino-thermals-c-38_30.html Mało o niej opinii, a te które znalazłem pozytywne. Kupiłem dziś bluzę. Zobaczymy. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez AdasCzeski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Jeśli rzeczywiście zawiera wełnę z merynosów, to na pewno jest dobry ciuch. Nie spotkałem jeszcze nic podłego z wełny merynosów, wełny wielbłąda, lamy, guanako i z kaszmiru. Jeśli ubranko zawiera choć 25% tej wełny, to warto je kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Przejrzałem metki i pudło. Nie ma info ile tej wełny jest. Wszędzie są opisy 100% australian merino, ale to musi oznaczać, że jest 100% z tej wełny tylko pewnie tyle, że ta która jest jest 100 % merynos. Poza tym jeden opis chyba gęstości splotu 230g/m2 Potem i tego już nie rozumiem 20,5 microns (średnica włókna?) i 40s/1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dzisiaj testuję (mam nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Popper... mam takie. Miękkie, ale jak to neopren. Natomiast to rozcięcie jest bardzo sprytnym rozwiązaniem. Zdecydowanie łatwiej się je zakłada. Używane do zwykłych woderów nie powodują, że spodnie się memłają i trzeba poprawiać, prostować... czas tracić jak tam ryby już czekaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Popper... mam takie. Miękkie, ale jak to neopren. Natomiast to rozcięcie jest bardzo sprytnym rozwiązaniem. Zdecydowanie łatwiej się je zakłada. Używane do zwykłych woderów nie powodują, że spodnie się memłają i trzeba poprawiać, prostować... czas tracić jak tam ryby już czekaja. Wróciłem właśnie i mogę co nieco napisać.Mam neopren (te z fotki powyżej).Mam też i inne. Nieomal identyczne ale wewnątrz mają taką "ciepłą" wyściółkę. Nazywają to Airpren.Te z Airprenu są zdecydowanie lepsze. Cieplej i mniej a właściwie wcale wilgoci.Testowałem w woderach neoprenowych Cormorana, które mają wklejone buty gumowe bez jakiejkolwiek wyściółki.Te drugie warte są polecenia http://hurch.pl/airprene-fleece-socks-p224.htmlNie wiem tylko, czy do śpiochów z wklejoną skarpetą też się nadadzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam wszystkich, osobiście też jestem na etapie poszukiwania ubrań wędkarskich, głównie na szwedzkie akweny i od osób z którymi tam łowiłem mówią krótko, bielizna termiczna zaczyna działać i spełniać swoją funkcję dopiero kiedy się ruszamy, pocimy itd. Nie ma kompletnie sensu jak stoimy w miejscu i łowimy. Więc popieram babcine skarpetki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 @Szwedzie. Ten portal zgromadził spinningistów, przede wszystkim. My czasami się pocimy. Ja, nawet zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Ja dopiero zaczynam więc jedyne łowienie to było z łodzi i głównym czynnikiem przed którym się chroniłem to wiatr. Wystarczyło założyć cokolwiek co nie przepuszcza wiatru i było cieplutko. Ale w przypadku aktywności gdzie się bardziej pocimy to w takim układzie ubrania termiczne jak najbardziej się sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYB@ Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ten portal zgromadził spinningistów, przede wszystkim. My czasami się pocimy. Ja, nawet zimą SORRY!! ,że się wtrącam ale czy to nie trąci dyskryminacją? Bo ja też jestem "pływający" i chętnie ciepło się ubiorę. Pozdrawiam wszystkich rzucających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) SORRY!! ,że się wtrącam ale czy to nie trąci dyskryminacją? ......................Nie sądzę. Zdarza mi się pływać i ciepło ubrać. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYB@ Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 To "spiningistów przede wszystkim" mnie zmyliło i stąd moje zdziwienie bo na spławik też chętnie popatrzę z wody.Nie żebym się czepiał bo nie taki zamiar miałem ale gdyby stało "brodzących spiningistów ..." to nie zwrócił bym uwagi na to.Jeszcze raz CIEPŁO pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ostatecznie zakupilem taki komplecik: Brubeck Extreme MerinoGeoff Anderson Thermal Pro Wstepnie po krotkich testach jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi