Skocz do zawartości

Sklepy wędkarskie w Niemczech - stacjonarne oraz internetowe (w tym Moritz w Berlinie)

WIŚNIA

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiadając na pytania o zakupy to wygląda to tak:

Nie pobieram żadnych prowizji za zakupy.

Celowo piszę o kasie w euro bo nie chcę licytować się o grosz w tą czy inną stronę.

Od nikogo nic nie chcę, ale sam nie chcę być sponsorem choćby na 1 grosz.

Więc myślę, że wszystko jasne.

I najlepiej jeśli euro dotrze do mnie fizycznie, bo nie będę musiał liczyć ile prowizji płaciłem za wypłaty z bankomatu i takie tam bzdety.

Będąc u Moritza nie odbieram telefonów, nie dzwonię i nie korzystam z neta, ponieważ nie chcę być sponsorem kogokolwiek choćby na 1 grosz.

Chyba wszystko jasne, jak śnieg na Syberii.

• Like 5

Katowice.

Nie mam czasu jeździć za kasą, spotykać się, pytać, dzwonić, wysyłać maile do Moritza co ile i za ile i dlaczego tak drogo. Dlatego nie pobieram za przyslugę nic, ale oczekuję od znajomych kasy pod tzw. "Pysk" i nie zawracania dupy w sensie dzwonienia oddzwaniania czy pisania maili z Niemiec.

Pozostawiam to zainteresowanym; sprawdzanie, dzwonienie,mailowanie itp.

• Like 2

Katowice.

Nie mam czasu jeździć za kasą, spotykać się, pytać, dzwonić, wysyłać maile do Moritza co ile i za ile i dlaczego tak drogo. Dlatego nie pobieram za przyslugę nic, ale oczekuję od znajomych kasy pod tzw. "Pysk" i nie zawracania dupy w sensie dzwonienia oddzwaniania czy pisania maili z Niemiec.

Pozostawiam to zainteresowanym; sprawdzanie, dzwonienie,mailowanie itp.

Ja chętnie skorzystałbym z koleżeńskiego podejścia @francisco scaramanga. Jestem zainteresowany dwoma Ultegrami 2500. Kasę w euro mogę jutro podesłać kurierem UPS na wskazany adres. Odbiór zakupów może być osobisty w Katowicach albo mogę zlecić kuriera.

Pytanie czy jest taka możliwość? Jeśli tak to proszę o info co gdzie słać.

Pozdrowienia

Edytowane przez Hermano

Nie wiem czy jest sens jechać w tzw. Black Friday, bo u Moritza zawsze ceny są ok.

A co do kasy na zakupy to faktycznie kolega Hermano wpadł na dobry pomysł, tzn. wysyłka kasy kurierem. Myślę, że najlepiej UPS-em, ponieważ nas obsługuje właśnie ta firma spedycyjna i nigdy nie było z nią problemów z tego co pamiętam. A co do przelewów w Euro to zainteresowani muszą mieć konto walutowe. Jeśli ja mam tracić czas na rozliczanie, przeliczanie i wykładanie za kogoś to proszę szukać kogoś kto ma sporo wolnego czasu, ja niestety go nie mam. Resztę kasy która zostanie odeślę ze sprzętem, który się kupi.

Proszę dorzucić kasę na kuriera w Waszą stronę w PLN.

Chyba wszystko co istotne to napisałem.

• Like 1

Nie wiem czy jest sens jechać w tzw. Black Friday, bo u Moritza zawsze ceny są ok.

A co do kasy na zakupy to faktycznie kolega Hermano wpadł na dobry pomysł, tzn. wysyłka kasy kurierem. Myślę, że najlepiej UPS-em, ponieważ nas obsługuje właśnie ta firma spedycyjna i nigdy nie było z nią problemów z tego co pamiętam. A co do przelewów w Euro to zainteresowani muszą mieć konto walutowe. Jeśli ja mam tracić czas na rozliczanie, przeliczanie i wykładanie za kogoś to proszę szukać kogoś kto ma sporo wolnego czasu, ja niestety go nie mam. Resztę kasy która zostanie odeślę ze sprzętem, który się kupi.

Proszę dorzucić kasę na kuriera w Waszą stronę w PLN.

Chyba wszystko co istotne to napisałem.

No i super.

Proszę zatem o dane adresowe gdzie słać kasę i lecę do UPS :-).

Cześć! Chyba jest sens robienia zakupów w Black Friday, zważywszy na doświadczenia z lat ubiegłych. Ja chciałbym kupić kołowrotek Shimano Twin Power w rozmiarze 2500 lub 3000 i jego koszt w okresie Black Friday to 199 Euro, teraz zdecydowanie więcej... Stąd moje pytanie odnośnie wyjazdu w następny piątek. Gdyby ktoś jechał, bardzo proszę o informację! Dziękuję!  :)  (Ps. Francisco - gdybyś jechał, to kasę przelałbym na Twoje konto. Wtedy szczegóły na priv). Pozdrawiam! TR

Zapewniam Ciebie ze ten kręcioł w najbliższy piątek kupię dla jednego mojego znajomego taniej niż 199 €. Moritz ...stary Moritz dobrze mnie zna i nie wypuści mnie ze sklepu ze słabą ceną.

W takim razie spadłeś mi z nieba  :D Bo to oznacza, że przyjdzie do mnie Gwiazdka w tym roku! ;) Piszę priv.

• Like 1

Pisałem dzisiaj do Moritza na ich fejsbukowej stronie. Gazetka na Black Friday będzie 22 listopada a więc w czwartek ???? Czy ktoś wybiera się tam w piątek? Jestem zdecydowany kupić kołowrotek TP, jeśli będzie w ofercie. Ktoś coś?????