Skocz do zawartości

Sklepy wędkarskie w Niemczech - stacjonarne oraz internetowe (w tym Moritz w Berlinie)

WIŚNIA

Rekomendowane odpowiedzi

Ode mnie jest 180km do Moritz, jak liczyłem 5-6 stów do przodu przy jednej Stelli 2500FJ juz po odjęciu kosztów paliwa. Do tego zwiedzanie Berlina ewentualnie kolejne zakupy ciuchowe w miasteczku outletowym w Wustermark. Gdybym miał pewność że nie pocałuję klamki to bym pojechał bez zastanowienia.

A drążąc dalej temat. Gdyby było mnie stać na takie auto to z niekłamaną radością z pedałem w podłodze zajechałbym do Moritza za pięć 9 na otwarcie wykupił wszystkie stelle i wystawił o 1000zl drozej na przekór wszystkim bólodupcom(wiem ze bym nie sprzedał, ale mając tyle kasy miałbym na to wyje...wszytsko jedno by mi bylo), bo ni chuchu nie kumam całej tej dyskusji powyżej odnośnie tego, że ktoś coś kupił i drożej sprzedał.....no i co z tego?

Miał pieniądze, były do kupienia to kupił. Trzeba było być szybciej przed nimi(tymi złymi z Polski, co to tak na złość innym Polakom wykupili), albo napisać, zadzwonić czy jeszcze są? A nawet jakby były to zarezerwować podając powod dlugiej podróży czy cokolwiek. Jak jest bariera jezykowa to mozna kogoś poprosić, użyć tlumacza itd Niestety u wyżej wymienionych tych złych widać wyższy poziom planowania,organizacji czy jak zwał tak zwał, a uz tych zawiedzionych? No coż, siebie nazwałbym frajerem jakbym pojechał 500km nie mając pewności ze kupie to co chce kupić, znając realia ww sklepu w którym jak jest jakaś dobra cena na towar to rozchodzi się on na pniu.

A sklepowi co za różnica czy sprzeda 3 ludziom czy 35? Zapewne nawet na rękę bo kasa w 1 dzień a nie 20 czy 30 wraca.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

To jest Polska. Scisk odbytu na to, ze ktos ma lepiej wiekszosc polakow dziedziczy genetycznie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 3

Pewnie to te spekulanty co po auta do Niemiec jeżdżą wykupili wszystkie Stelle. I teraz zarobią dwa razy. Raz na aucie i drugi raz na Stelli he he :-)

Albo dobrzy Samarytanie. Kupio auta i po kosztach sprzedajo i w gratisie Stelle dajo?

Tego oczekujo w Polsce. Bo jak inaczej to złodzieje, kombinatorzy, spekulanci i na pewno oszuści. Broń Boże ludzie przedsiębiorczy, ze smykałko do interesów itd bo to jest zabronione.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

A ciekawe ile tych co się tak pruje miało w planach tam jechać i coś kupić (nawet nie Stelle).

Skoro ktoś wyłożył 60 koła papieru to chyba oczywiste jest, że chce coś zarobić.

A przecież, zapomniałem, to tylko na tym forum na giełdzie lądują kołowrotki po 2500 zł do przewijania zapasowej żyłki...

• Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...