Skocz do zawartości

Sklepy wędkarskie w Niemczech - stacjonarne oraz internetowe (w tym Moritz w Berlinie)

WIŚNIA

Rekomendowane odpowiedzi

To jest ogólna uwaga,czy dotyczy tylko klientów z Polski?Nie mam doświadczeń oprócz pozostawionego bez odpowiedzi zapytania o którym pisałem wyżej.

Obsługa na miejscu cieniutka. Jak poprosisz o drugi egzemplarz młynka by porównać to patrzą podejrzliwie. O mojej reklamacji Shimano która trwała bodajże 3 miesiące gdzieś już tutaj pisałem. Jednym wysyłają do Polski drugimi nie. Ja po prostu nie lubię się prosić by wydać moje pieniądze.

• Like 2

Paweł, mam zgoła odmienne wrażenie. Kołowrotków do wybrania zawsze dostawałem tyle ile miałem życzenie. Nieprawidłowo pracujący kołowrotek wymienili mi po miesiącu na nowy od ręki w sklepie ( fakt, był nieużywany). Trafiam generalnie na właściciela albo syna, ale chyba tylko dlatego że oni komunikują się po angielsku. Prawie zawsze coś mi dorzucają gratis. Pierdoły typu scyzoryk, jakiś wobler sebile za kilkanaście euro a nawet kiedyś misie Haribo  :) . Inna sprawa, że rok już tam nie byłem.

Paweł, mam zgoła odmienne wrażenie. Kołowrotków do wybrania zawsze dostawałem tyle ile miałem życzenie. Nieprawidłowo pracujący kołowrotek wymienili mi po miesiącu na nowy od ręki w sklepie ( fakt, był nieużywany). Trafiam generalnie na właściciela albo syna, ale chyba tylko dlatego że oni komunikują się po angielsku. Prawie zawsze coś mi dorzucają gratis. Pierdoły typu scyzoryk, jakiś wobler sebile za kilkanaście euro a nawet kiedyś misie Haribo :) . Inna sprawa, że rok już tam nie byłem.

Znam Twoje opinie o nich. A ja miałem problem pewnie dlatego że rozmawiałem po niemiecku.???????????? Natomiast całkiem serio to 3 miesiące na reklamacje kołowrotka pogrzebało ich w moich oczach.

Edytowane przez Pawgas

Narzekacie i narzekacie na tych Niemców.

Mi nigdy problemu z wysyłką nie robili a kupowałem tam sporo zarówno stacjonarnie jak i wysyłkowo. Fakt, że nie mają regularnego sklepu internetowego ale jak pisałem maila co chcę i wpłacałem kasę to nigdy nie było żadnych kłopotów.

Za przesyłkę kasują jak za zboże - to fakt ale przy jakichś większych zakupach nie ma to znaczenia.

• Like 1

Narzekacie i narzekacie na tych Niemców.

Mi nigdy problemu z wysyłką nie robili a kupowałem tam sporo zarówno stacjonarnie jak i wysyłkowo. Fakt, że nie mają regularnego sklepu internetowego ale jak pisałem maila co chcę i wpłacałem kasę to nigdy nie było żadnych kłopotów.

Za przesyłkę kasują jak za zboże - to fakt ale przy jakichś większych zakupach nie ma to znaczenia.

Odnośnie komunikacji i wysyłek mam podobne doświadczenia.

Wizyty tam nigdy nie złożyłem, więc się nie ustosunkuje.