Skocz do zawartości

Sklepy wędkarskie w Niemczech - stacjonarne oraz internetowe (w tym Moritz w Berlinie)

WIŚNIA

Rekomendowane odpowiedzi

Dotarły do mnie ciekawe wieści, podobno Moritz zamawia kołowrotki pod siebie tak jak sklepy Biedronka zamawiają kiełbasę u producentów po 4 zł / kg.

Ktoś to sprawdził i ponoć części z dystrybucji japońskiej, europejskiej i niemieckiej różnią się kolorem - mam na myśli środek.

Zcciekawości sam to sprawdzę.

Dokładnie, Moritz aż taki ogromny nie jest. Do tego, owszem mają fajne oferty na kręcioły, ale poza tym to te ceny jakieś zachwycające nie są. Przychodzi klient, bierze Stradica na promce ale już za pletke placi jak za zboże i juz sklep swoje zarobił. Nie dopatrywałbym się tu przekrętów. To zachód, a nie PL. Nawet w Biedronce nie masz np. gorszej wersji oryginalnej Coca Coli, nie?

Edytowane przez Seki
  • Like 2

Dotarły do mnie ciekawe wieści, podobno Moritz zamawia kołowrotki pod siebie tak jak sklepy Biedronka zamawiają kiełbasę u producentów po 4 zł / kg.

Ktoś to sprawdził i ponoć części z dystrybucji japońskiej, europejskiej i niemieckiej różnią się kolorem - mam na myśli środek.

Zcciekawości sam to sprawdzę.

4 PLN za kilogram kolowrotka bez wzgledu na marke i model ?

Kilogram netto czy brutto ?

Pytam bez zlosliwosci i nie mam zadnego interesu w bronieniu / oczernianiu Moritza...ale jak ktos zaczyna wpis od "dotarly do mnie ciekawe wiesci..."

to poza usmiechem politowania pojawia sie proste pytanie :

Czego by to mialo dowiezc i jakby to mialoby byc sprawdzalne ?

• Like 4

• 1 miesiąc temu...

Witam, czy możecie Panowie normalnie otworzyć nową gazetkę na stronie Morritz-BB ? U mnie widać tyko pierwszą stronę a po kliknięciu w „aktuelle flyer ab 08.03” otwiera się stara gazetka z 28.12. Dajcie znać proszę jak to u was wygląda.

Witam, czy możecie Panowie normalnie otworzyć nową gazetkę na stronie Morritz-BB ? U mnie widać tyko pierwszą stronę a po kliknięciu w „aktuelle flyer ab 08.03” otwiera się stara gazetka z 28.12. Dajcie znać proszę jak to u was wygląda.

Tak samo. Na FB jest tylko jedna strona aktualnej gazetki promo z otwarcia po niemieckim Lock Down związanym z Covid

Edytowane przez Dano.

• 1 miesiąc temu...

Heloł.

Będe 25 maja to moge odebrać jak ktoś coś sobie u nich zamowi.(bo poki co jest tylko odbior z tego co kojarze, nie ma stacjonarnych zakupow) Warunki dwa-sami ogarniacie kontakt z nimi, dostepnosc itd(troche mi szkoda na to czasu, zwlaszcza jak ktos chce multki a ich nie ogarniam) oraz to ze nie wykladam kasy czyli placicie Moritzowi z gory lub mi. Mozna przelac w pl lub euro jak komu pasuje na konto PL lub DE. (Plus ewentualny przesyl w PL) lub odbior po trasie Moritz-Sztum.[emoji16] pozdro. Info jak kto woli to pw lub tel 692489963

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Mała aktualizacja. Można zakupy robić w sklepie, ale za wiele czasu nie bede mial na szukanie, wybieranie, pytanie itd wiec jak najbardzie moge cos komus kupic, ale wolalbym zebym juz odbieral niz sam wypytywal o dostepnosc. Pozdro

Mają tam Vanforda 2500 (5.3:1) w dobrej cenie ?

Nie mam pojecia. JW pisalem prosze w miare mozliwosci o dostepnosc i ceny pytac u zrodla. Jak bede na miejscu to moge sprawdzic, ale i tak nie wiem co dla kogo bedzie dobra cena. Wiec JW wole uniknac zbednego wiszenia na tel i z gory wiedziec czy ktos.cos chce i za ile. Na pw najlepiej dogadywac takie szczegoly.

• Like 1