drag Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Myślę, że moja wypowiedź jest na tyle spójna, czytelna, zrozumiała i sensowna, że wystarczy ją przeczytać ze zrozumieniem aby odpowiedzieć sobie na pytania, które postawiłeś. Poza tym to nie jest stwierdzenie faktów tylko moja spekulacja na ten temat i wyrażenie własnego zdania na temat sensu zakupu tego samego produktu za granicą. Jeśli ktoś chciałby podważyć lub przychylić się do mojej wypowiedzi to musiałyby się pojawić wypowiedzi osób sprzedający ten towar ze zdjęciami faktur - inaczej są to tylko spekulacje a to nie jest na tym forum zabronione Przeczytałem ze zrozumieniem.Stąd moje pytania.Gdybyś napisał od razu że są to Twoje spekulacje i wydumki nie poparte żadnymi faktami pytań by nie było.Resztę powyżej napisał Maciej.Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Na blankach około 100%, na gratach zamówionych w PRC- kilkaset, a na podróbkach kupionych w Wólce Kosowskiej - to ho ho!! Łańcuchy pokarmowe nie zawsze są czytelne - ale bywają niekiepsko zyskowne. U moryców nie inaczej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Nie wiem czy ktos zna lub widzial slyszal. Taki Mini moritz Online https://fish-candy.de/ Martin mowi tez po polsku. Kupywalem tam juz sporo razy i polecam serdecznie. Martina znam osobiscie i mogliscie go zobaczyc na perch pro 21. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Widział ktoś u nich takie "gumki" które zakłada się na worma żeby go nie rozerwać, lub chociaż jak to się nazywa żeby to znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Widział ktoś u nich takie "gumki" które zakłada się na worma żeby go nie rozerwać, lub chociaż jak to się nazywa żeby to znaleźć.Robert, poszukaj w sklepach gumek do pelletu. Dają radę i przy wormach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Widział ktoś u nich takie "gumki" które zakłada się na worma żeby go nie rozerwać, lub chociaż jak to się nazywa żeby to znaleźć.Tego nie znalazlem ale na ebay i ali jest tego pelno razem z tool‘em do nakladania. Wpisalem w google „Wacky rig Rings“. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Widział ktoś u nich takie "gumki" które zakłada się na worma żeby go nie rozerwać, lub chociaż jak to się nazywa żeby to znaleźć.Ja używam gumki ortodontyczne, można przebierać w grubościach i średnicach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Na gwarancje sprzęt oddajesz tam gdzie go kupiłeś, do tego upoważnia paragon zakupu. Czyżby? Prawo działa jednak troche inaczej. Mogę oddać tam gdzie kupiłem ,ale to nie jest obowiązek Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Czyżby? Prawo działa jednak troche inaczej. Mogę oddać tam gdzie kupiłem ,ale to nie jest obowiązekJeśli chodzi o różne punkty jednej sieci sklepów to na pewno możesz oddać gdzie chcesz. Jednak moim zdaniem jeśli pójdziesz reklamować exista z niemieckim paragonem z Moritza w Polskim sklepie, który posiada dystrybucję to nie zostanie ona przyjęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Jeśli chodzi o różne punkty jednej sieci sklepów to na pewno możesz oddać gdzie chcesz. Jednak moim zdaniem jeśli pójdziesz reklamować exista z niemieckim paragonem z Moritza w Polskim sklepie, który posiada dystrybucję to nie zostanie ona przyjęta.No nie do końca własnie. To że ludzie często dają się spuścić do gazu przez polskie sklepy, to nie jest wykładnia prawa.Jesteśmy w Unii i mamy prawo, które stanowi o swobodnym przepływie towarów i usług na terenie EU. Każdy kraj unijny to zaakcpetował.Jak sobie kupisz samochód w Polsce i przegląd albo naprawa gwarancyjna wypadnie Ci, jak akurat będziesz np w Niemczech, to problemu z tym mieć nie będziesz. Działa nie tylko z samochodami, tylko trzeba przeskoczyć pyszczaka cwaniaka z polskiego sklepu, któremu ewidentnie to nie na rękę.I Daiwa, też nie będzie tu wykładnią prawa, tylko będzie zobligowana do przestrzegania przepisów, choć czasem trzeba ludziom to uświadomić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) No nie do końca własnie. To że ludzie często dają się spuścić do gazu przez polskie sklepy, to nie jest wykładnia prawa.Jesteśmy w Unii i mamy prawo, które stanowi o swobodnym przepływie towarów i usług na terenie EU. Każdy kraj unijny to zaakcpetował.Jak sobie kupisz samochód w Polsce i przegląd albo naprawa gwarancyjna wypadnie Ci, jak akurat będziesz np w Niemczech, to problemu z tym mieć nie będziesz. Działa nie tylko z samochodami, tylko trzeba przeskoczyć pyszczaka cwaniaka z polskiego sklepu, któremu ewidentnie to nie na rękę.I Daiwa, też nie będzie tu wykładnią prawa, tylko będzie zobligowana do przestrzegania przepisów, choć czasem trzeba ludziom to uświadomić. Nie wiem czy jest tak, jak napisałeś. Shimano ma kody na pudełkach, które określają rynek. Mi sugerowano, ze to decyzuje o zgodzie na naprawę lub odrzuceniu roszczeń. Jeśli Moritz kupuje z europejskiej dystrybucji, to pewnie można reklamować i u nas. Ale jak sprowadza własnymi kanałami z rynku spoza Europy, to obawiam się, ze będą kłopoty. To samo dotyczy aut nowych np z Dubaju. Kiedyś dużo Mitsubishi stamtąd zjeżdżało i w PL nie realizowano napraw gwarancyjnych. Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Działa nie tylko z samochodami, tylko trzeba przeskoczyć pyszczaka cwaniaka z polskiego sklepu, któremu ewidentnie to nie na rękę. nie rozumiem czego oczekujesz od właścicieli sklepów... nic u nich nie kupiłeś, a oczekujesz, że rzucą wszystko żeby Ci pomóc... wielu z nich zrobi przysługę stałym klientom (sprawdzone), ale obcym juz niekoniecznie...jak masz problem to zwróć się do serwisu marki lub tam gdzie kupiłeś... w końcu to oni na tym zarobili... ewentualnie idź do sądu, jeśli jesteś pewien, że masz rację i koniecznie chcesz powalczyć... to bez sensu, ale masz prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 nie rozumiem czego oczekujesz od właścicieli sklepów... widocznie nigdzie nie napisałem że czegokolwiek od nich oczekuję nic u nich nie kupiłeśskąd takie założenie? , a oczekujesz, że rzucą wszystko żeby Ci pomóc... jak wyżej - skąd takie założenie? wielu z nich zrobi przysługę stałym klientom (sprawdzone), ale obcym juz niekoniecznie... układziki mnie nie obchodzą. jak masz problem to zwróć się do serwisu marki lub tam gdzie kupiłeś... Nie mam - nigdzie nie napisałem że mam w końcu to oni na tym zarobili... to bez znaczenia z mojego punktu widzenia - nie zaglądam ludziom do kieszeni. ewentualnie idź do sądu, jeśli jesteś pewien, że masz rację i koniecznie chcesz powalczyć... to bez sensu, ale masz prawo Zdarza mi się bywać w sądach, a z racji dawnego zawodu, bywałem tam mega często. Radzę sobieOdpowiedzi w treściPozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie wiem czy jest tak, jak napisałeś. Shimano ma kody na pudełkach, które określają rynek. Mi sugerowano, ze to decyzuje o zgodzie na naprawę lub odrzuceniu roszczeń. Jeśli Moritz kupuje z europejskiej dystrybucji, to pewnie można reklamować i u nas. Ale jak sprowadza własnymi kanałami z rynku spoza Europy, to obawiam się, ze będą kłopoty. To samo dotyczy aut nowych np z Dubaju. Kiedyś dużo Mitsubishi stamtąd zjeżdżało i w PL nie realizowano napraw gwarancyjnych.Masz dużo racji, ale Dubaj o ile mi wiadomo nie nalezy do krajów Unii Europejskiej, o których pisałem wcześniej. Chyba, że się cos zmieniło i nie jestem na bieżąco. Finalnie chyba chodzi o to, aby naprawa gwarancyjna została dokonana, prawda?Przynajmniej mi, jeśli cokolwiek złego sie dzieje z moim sprzętem. Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Masz dużo racji, ale Dubaj o ile mi wiadomo nie nalezy do krajów Unii Europejskiej, o których pisałem wcześniej. Chyba, że się cos zmieniło i nie jestem na bieżąco. Finalnie chyba chodzi o to, aby naprawa gwarancyjna została dokonana, prawda?Przynajmniej mi, jeśli cokolwiek złego sie dzieje z moim sprzętem.Dubaj nie leży w Europie, tak jak Moritz może kupować z innej dystrybucji niż europejska. Taki przykład przywołałem. Jak widać nie do końca wczytałeś się w mój post. Reszta rozumie się sama prze się. Nie masz towaru z Europy, nie obejmuję Cię gwarancja na zasadach UE. A ceny Moritz ma iście nieeuropejskie... choć mogę się mylić i kupuje wszystko „tu” tylko ma kosmiczne rabaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Dubaj nie leży w Europie, tak jak Moritz może kupować z innej dystrybucji niż europejska. Taki przykład przywołałem. Jak widać nie do końca wczytałeś się w mój post. Reszta rozumie się sama prze się. Nie masz towaru z Europy, nie obejmuję Cię gwarancja na zasadach UE.A ceny Moritz ma iście nieeuropejskie... choć mogę się mylić i kupuje wszystko „tu” tylko ma kosmiczne rabaty. Żle zrozumiałem - oczywiście masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Panowie, ktoś wybiera się może w najbliższym czasie do Mortiza? [emoji848] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) To samo pytanie co kolega wyżej, ktoś jedzie w najbliższym czasie do Moritz-a? Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Panowie, ktoś wybiera się może w najbliższym czasie do Mortiza? [emoji848] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie wiem co chcesz kupić ale można się dogadać i nie ma problemu z wysyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Chciałem Levante Leviathana pod ciężkie łowienie, ale wolałbym żeby ktoś zobaczył na miejscu jak się ten kijek zachowuje. [emoji28] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Chciałem Levante Leviathana pod ciężkie łowienie, ale wolałbym żeby ktoś zobaczył na miejscu jak się ten kijek zachowuje. [emoji28] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkW przypadku wędki to faktycznie lepiej obejrzeć. Ostatnio pojechałem do nowego sklepu na Litwie w celu zakupu Evergreena. Po dokładnym obejrzeniu znalazłem uszkodzenia na części szczytowej, takie, że aż lakier odpadł od blanku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Tak tylko informacyjnie: Moritz wysyła bez problemu do Polski kurierem dpd. Koszt wysyłki 25 euro. Wczoraj dostałem moje zamówienie, w piątek wysłali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Tak tylko informacyjnie: Moritz wysyła bez problemu do Polski kurierem dpd. Koszt wysyłki 25 euro. Wczoraj dostałem moje zamówienie, w piątek wysłali.Tylko, żeby ktoś sobie nie pomyślał, że za tyle wyślą mu wędkę do Polski. [emoji28] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Tylko, żeby ktoś sobie nie pomyślał, że za tyle wyślą mu wędkę do Polski. [emoji28] Masz rację, zapomniałem dodać, że to za kołowrotek. Za wędkę powyżej 2m kiedyś chcieli około 100 euro jak dobrze pamiętam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Ktoś jedzie do moritza może na dniach ? Interesuje mnie megabass na promocji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi