Skocz do zawartości

Sklepy wędkarskie w Niemczech - stacjonarne oraz internetowe (w tym Moritz w Berlinie)

WIŚNIA

Rekomendowane odpowiedzi

Strona Moritza jest od dawna ma kilka lat. ;)  Korzystam z niej już długo, a to zapewne tylko jakaś aktualizacja.

PS. Sprawdziłem swoja starą zakładkę w przeglądarce i jest to dokładnie to samo do obecnie.

Pozdrawiam M.

Edytowane przez vako
  • Like 1

Strona ma zupełnie nowy layout i wiele zakładek i treści których wcześniej nie było. Kliknięcie w zakładkę powoduje przejście do aktualnej strony, więc to żaden dowód na brak zmian. Minusem jest to, że w dalszym ciągu nie ma sklepu internetowego i o ile wiem nie ma planów jego powstania.

Strona ma zupełnie nowy layout i wiele zakładek i treści których wcześniej nie było. Kliknięcie w zakładkę powoduje przejście do aktualnej strony, więc to żaden dowód na brak zmian. Minusem jest to, że w dalszym ciągu nie ma sklepu internetowego i o ile wiem nie ma planów jego powstania.

Dokładnie. Wcześniej na stronie poza kilkoma informacjami o sklepie nie było nic. A teraz jest chociaż gazetka :)

Na ten sklep też trzeba czasami uważać bo można się nadziać.Znajoma poprosiła mnie o przejażdżkę do tego sklepu z zamiarem kupna za 400 euro nowej stelki 2500 ktora miala byc na prezent dla męża po wcześniejszej rezerwacji.Po przyjeździe okazało się że już nie ma promocji i cena była 500 euro.Pani pokazała nam co potrafi nowa Stella oczywiście kręcił pięknie ale co z tego jak droższa o 100 euro.Poprosilem panie aby spytała się czy można ja sprzedać po 400 euro tak jak zarezerwowalismy.Pani zabrała Stelle zapakowana na zaplecze i po 5 min przynosi pudełko A na nim cena 400 euro i pyta się czy pasuje odp.oczywiscie bierzemy.Zaplacilismy za sprzęt i w drogę do domu czyli około 250 km.Po powrocie znajoma dzwoni że kołowrotek chodzi nie tak tzn słychać wyraźne szumy i rzeczywiście wygląda na to ze na zapleczu został podmieniony na inny kołowrotek możliwe że z reklamacji lub powystawowy.Takze uważajcie zawsze sprawdzajcie dwa razy przed opuszczeniem sklepu bo można uniknąć podobnych sytuacji

Niezła telenowela...

Pozdrawiam

Daniel

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Moj kolega lubi drogie markowe produkty.Nawet nie wiedzial ,ze Stella to top kolowrotkow.Gdy juz go uswiadomilem,to zachorowal na stelloze.Poinformowalem,ze czekamy na promocje w Moritz,bo chcial zakupic 2szt. i mial blisko do Niemiec.Pojechal,kupil.Nie przykladal sie do szczegolnego ogladania,osluchania.Wiadomo przeciez kupowal TOP. Po powrocie do domu chcial zaprezentowac stellki synowi,chwalac jak to pieknie,lekko i bezszelestnie pracuja.No niestety jedna krecila strasznie glosno i co obrot czuc bylo opor przy kreceniu.Na drugi dzien kolega pojechal i kolowrotek zostal wymieniony na sprawny,ale troche nerwa bylo.

• Like 1

Parę lub paręnaście stron w tym wątku wcześniej pisałem jak z półki otrzymałem ewidentnie używanego Stradica więc myślę, że coś może być na rzeczy. Może poza nówkami mają też jakieś młynki Refrubisched. W końcu kupują Shimano bezpośrednio z Holandi z pominięciem Shimano Deutschland.

A czy w Mortizie dostanę płytką szpulę do nowej Stelli?

Szczerze watpie. Generalnie ze szpulami u nich jest tak ze maja pare do tanszych mlynkow a od drozszych to zalezy od humoru sprzedawcy czy chce mu sie odkrecic z kolowrotka(i w domysle pozniej do niego domowic). Pare tak kupilem dla kolegow od stradicow ale od drozszych nie kupowalem.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Jak często wychodzą nowe gazetki moritza ?

Przewaznie raz na miesiac. Teraz wg mnie powimna byc z nastawieniem na morskie lowy bo z reguly w lutym maja cos ala.dni morza. Za miesiac spore nastawienie na wedkarstwo wyczynowe(splawikowe). Oczywiscie przy okazji inne dzialy tez sa, ale to z reguly dominuje w tych miesiacach.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...