Skocz do zawartości

Sklepy wędkarskie w Niemczech - stacjonarne oraz internetowe (w tym Moritz w Berlinie)

WIŚNIA

Rekomendowane odpowiedzi

Orientuje się ktoś może jak wygląda kwestia przesyłki ze sklepu Moritz?

Widzę, że obecnie mają fajne promocje na niektóre kręciołki (np. Rarenium 3000 za 110 euro co w przeliczeniu na nasze wychodzi jakieś 460 zeta :blink: ).

Nie da się ukryć, że ostatnio widać na aukcjach wysyp kręciołków z niemieckiej dystrybucji...szkoda, że u nas nie ma takich promocji :wacko:

• 9 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Dziś byłem przejazdem w sklepie Angeln Joe na Weissenseer Weg w dzielnicy Hohenschonhaussen w Berlinie. Bardzo fajny sklep. Oferta porównywalna do Moritza. Ceny młynków jednak gorsze. Mieli za to bardzo fajne stoisko muchowe - wędki Greys, Hardy i sporo materiałów do much. Rzuciły mi się w oczy spodniobuty Greys za 140 Euro. Były jeszcze jakieś inne oddychające za 100. Muszę koniecznie jeszcze tam podjechać bo dziś czasu starczyło tylko na szybki zakup gumek przed sobotnią SFP. 

Edytowane przez Pawgas

• 2 tygodnie później...

Dziś byłem przejazdem w sklepie Angeln Joe na Weissenseer Weg w dzielnicy Hohenschonhaussen w Berlinie. Bardzo fajny sklep. Oferta porównywalna do Moritza. Ceny młynków jednak gorsze. Mieli za to bardzo fajne stoisko muchowe - wędki Greys, Hardy i sporo materiałów do much. Rzuciły mi się w oczy spodniobuty Greys za 140 Euro. Były jeszcze jakieś inne oddychające za 100. Muszę koniecznie jeszcze tam podjechać bo dziś czasu starczyło tylko na szybki zakup gumek przed sobotnią SFP. 

Jest też opcja online;

https://www.global-fishing.com/

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Byłem dziś w Moritzu i chciałbym wszystkich fanów tego sklepu (do których sam się zaliczam) przestrzec. Pojechałem po parę pierdół i Stradica 2500 dla jednego kolegi. Zawsze kołowrotki (tym bardziej nie dla mnie) wybieram z kilku sztuk. To co jednak dziś dostałem od Pana Moritza z półki w pierwszej kolejności to lecenie sobie w kulki lub uja jak kto woli ;) . Gość chciał mi sprzedać ewidentnie używany kołowrotek jako nowy. Brak taśmy na szpulce, mikrootarcia na stopce a praca to istna masakra - jakby ciągał 20 g główki. Nie wiem czy każdemu go wciska czy tylko Polakom - mimo że mówię biegle po niemiecku to akcent zdradza mnie bezbłędnie. Jestem mega zniesmaczony całą sytuacją. Ciekawe co pakuje jak sprzedaje na odległość?

Edytowane przez Pawgas
  • Like 2

Paweł , to pierwszy taki przypadek ? Robiłeś jakiś dym z tego powodu , zareagowałeś ? Dopytuję , bo sporadycznie zakupy dla mnie robi grzecznościowo kumpel , który nie ma nic wspólnego z wędkarstwem i mam obawy , żebym kiedyś nie wylądował z ręką w nocniku ...

To pierwszy raz tak miałem choć podpadli mi już w zeszłym tygodniu gdy mailowo pytałem o dostępność drogich wędek shimano do trolla. Odpisali że nie mają i nie sprowadza. W innym sklepie sprowadzić mogą bez problemu. Nie wiem może ten mlynek przez przypadek wylądował na półce jako nowy jednak Pan Moritz wpierw mi go własnoręcznie wyjął z pudła, złożył i zakręcił. Wiedział co mi daje do ręki. Jak mówiłem że to chyba używany to stanowczo zaprzeczył i dał mi inne egzemplarze z których wybrałem.