rothen Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Na dzień dzisiejszy bez problemu kupisz Ultimę za 300 zł Do tych 500 Ultimowych można dołożyć jeszcze 200-250 i wyszarpać Premiera StC, myślę że komfort będzie znacznie wyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longmanp Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 St.Croix PC66HF 198cm 14g-42g 627zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Na łódeczkę w sam raz,STX też ładnie pokręci z tym kijkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Pisałem budżetowo.Na początek różnice w zakupie wydałbym na jerki,przypony i plecionkę.Może koledze po kilku wyprawach znudzi się casting?I wtedy jak to się mówi psu w D....pę.A St.Croix w castingu jak dla mnie klasa sama w sobie .Mam i polecam. St.Croix PC66HF 198cm 14g-42g 627zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Wojtek sam sobie wybrał kijek, będziesz go odciągał od swojego własnego pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Longmap zawsze możesz zagłębić się w "internety" i znaleźć jakąś wodę, gdzie jeszcze przed 1.będziesz mógł spokojnie zaliczyć sesję treningową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longmanp Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Pierwsza sesja prawdopodobnie na kartoflisku u teścia ,sąsiedzi będą mieli polewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Przy takiej temperaturze testy multika nie są dobre. Ręka mocniej marźnie niż przy zwykłym kołowrotku. No chyba, że teść dziany i kartoflisko w szklarni.... . A tak powaźnie przy pierwszych rzutach mocno magnetyk skręć. Edytowane 21 Stycznia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longmanp Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jeszcze nie mam kijka więc prawdopodobnie marzec/kwiecień rozpoczne oranie pola ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 To ominie Cię największa atrakcja testowania sprzętu w syberyjskich mrozach Mam nadzieję, że ten marzec/kwiecień będzie realnym terminem zejścia śniegu i lodu - chyba że zima się zadomowi u nas tak jak rok temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Przynajmniej lód ładnie wypali i na długo z zielska brzegi jezior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 chlopie, nawin sobie zylke, wez jakis duzy hak (sam hak) i obetnij trzonek przy samym kolanku, posmaruj to cyjanoakrylem i zamontuj sobie jakas 15 cm gume na trzonku od tego haka, chowajac oczko w gumie ... i bedziesz mogl sobie cwiczyc rzuty spod reki, flipping, skipping i co tam jeszcze daja bezposrednio w domu, bez mrozow, orania pola i wybijania okien u starego w szklarni ... gwarantuje ci, ze jak sie nauczysz 3-4 technik rzutow do celu to wiosenne rzucanie na odleglosc samo przyjdzie ... bez wywyolywania rechotu polowy forum i calej wsi przepraszam najmocniej, teraz doczytalem, ze jeszcze wedki nie posiadasz ... przypomnialo mi sie jak ciele jeszcze w dupie bylo a cygan dzieci napier#@&$! zeby mleka nie rozlewaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miquelos Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 witam, także rozpoczynam przygodę z castingiem, cenne początkowe rady, także będę uczył się rzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Masz juz zestaw do rzucania czy chcesz.dopiero nabyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Przy St.Croix PC66HF 198cm 14g-42g ciężko będzie ćwiczyć rzuty spod ręki z 15 cm gumą chlopie, nawin sobie zylke, wez jakis duzy hak (sam hak) i obetnij trzonek przy samym kolanku, posmaruj to cyjanoakrylem i zamontuj sobie jakas 15 cm gume na trzonku od tego haka, chowajac oczko w gumie ... i bedziesz mogl sobie cwiczyc rzuty spod reki, flipping, skipping i co tam jeszcze daja bezposrednio w domu, bez mrozow, orania pola i wybijania okien u starego w szklarni ... gwarantuje ci, ze jak sie nauczysz 3-4 technik rzutow do celu to wiosenne rzucanie na odleglosc samo przyjdzie ... bez wywyolywania rechotu polowy forum i calej wsi przepraszam najmocniej, teraz doczytalem, ze jeszcze wedki nie posiadasz ... przypomnialo mi sie jak ciele jeszcze w dupie bylo a cygan dzieci napier#@&$! zeby mleka nie rozlewaly chlopie, nawin sobie zylke, wez jakis duzy hak (sam hak) i obetnij trzonek przy samym kolanku, posmaruj to cyjanoakrylem i zamontuj sobie jakas 15 cm gume na trzonku od tego haka, chowajac oczko w gumie ... i bedziesz mogl sobie cwiczyc rzuty spod reki, flipping, skipping i co tam jeszcze daja bezposrednio w domu, bez mrozow, orania pola i wybijania okien u starego w szklarni ... gwarantuje ci, ze jak sie nauczysz 3-4 technik rzutow do celu to wiosenne rzucanie na odleglosc samo przyjdzie ... bez wywyolywania rechotu polowy forum i calej wsi przepraszam najmocniej, teraz doczytalem, ze jeszcze wedki nie posiadasz ... przypomnialo mi sie jak ciele jeszcze w dupie bylo a cygan dzieci napier#@&$! zeby mleka nie rozlewaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Przy St.Croix PC66HF 198cm 14g-42g ciężko będzie ćwiczyć rzuty spod ręki z 15 cm gumą poniewaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 poniewaz?Pewnie dlatego, że na forum piszą, że st.croix są niedoszacowane a taka guma na "półtora uncjówce" będzie za lekka i nie będzie optymalizacji względem mocy wyrzutowej wędki a masą przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Nie do końca. Są techniki dla kija od miotły, nic się nie musi ładować. Rzut jest z ręki i multika (pitching np) a dla nawet sporego multika 1/2 oz to już rozsądny ciężar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longmanp Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dziś macałem St,Croix PC66HF no i rzeczywiście kijek z dużym zapasem mocy,po założeniu przynęty 80g czuć było że może wiecej.Wedłu sprzedwacy zaczyna dobrze współpracować od 20g,Zastanawia mnie tylko dość krótki dolnik wędki,który kończył się około 12-15cm od łokcia,czy w przypadku holowania dużej rybu będzie wygodny?Ktoś ma jakies spostrzeżenia na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Mi taki dolnik nie pasuje. Podobny jest w Avidzie. Dlatego się go pozbyłem. Niewygodnie rzucało mi się oburącz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Dziś macałem St,Croix PC66HF no i rzeczywiście kijek z dużym zapasem mocy,po założeniu przynęty 80g czuć było że może wiecej.Wedłu sprzedwacy zaczyna dobrze współpracować od 20g,Zastanawia mnie tylko dość krótki dolnik wędki,który kończył się około 12-15cm od łokcia,czy w przypadku holowania dużej rybu będzie wygodny?Ktoś ma jakies spostrzeżenia na ten temat? Mi taki dolnik nie pasuje. Podobny jest w Avidzie. Dlatego się go pozbyłem. Niewygodnie rzucało mi się oburącz.Mam PC66MHF2 i mam podobne zdanie jak @godski, mi też taki krótki dolnik przeszkadza... za to dolnik w takim PC70HF2 (dłuższy o 5cm) jest dla mnie OK. I nie przeszkadza mi przy holu ale... przy rzutach cięższymi przynętami... Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longmanp Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 W Batsonie(pod kołowrotek ze stałą szpulą) robionym w FC dolnik mam dłuższy i obawiam że będę się wkurzał przy zmianie wedęk w czasie łowienia.Kurde a już byłem zdecydowany na tego Stc, więc pozostaje mi znowu zwrócić się w kierunku customów.Jakieś sugestie co do blanków w granicach 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Pewnie dlatego, że na forum piszą, że st.croix są niedoszacowane a taka guma na "półtora uncjówce" będzie za lekka i nie będzie optymalizacji względem mocy wyrzutowej wędki a masą przynęty Nie do końca. Są techniki dla kija od miotły, nic się nie musi ładować. Rzut jest z ręki i multika (pitching np) a dla nawet sporego multika 1/2 oz to już rozsądny ciężar.To była ironia z mojej strony Edit: Dolnik jak wszystko kwestia gustu, staram się rzucać jednorącz a nawet jak dwoma to lekko sobie tylko pomagam i krótki dolnik mi pasuje, jest bardziej "mobilny", że tak to ujmę. Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Przy przynetach powyżej 60 gram dużo wygodniejszy jest dłuzszy dolnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
longmanp Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) W planach mam przynęty do 80g. Edytowane 24 Stycznia 2014 przez longmanp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi