Pawelek55 Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Pierwszy raz widziałem jak się taki zwierz przez rzekę przeprawia. Podejrzewam że to sarna lub młody jelonek. Wyszedł na brzeg i wskoczył prosto zarośla więc nie wiele było widać. Edytowane 28 Maja 2014 przez Pawelek55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Też miałem okazje zobaczyć podobne zjawisko nad Nysą Kłodzką, w wysokiej wodzie przechodził młody kozioł. Wystawała mu tylko głowa, ale bidak podołał. Coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Leżały, dojrzewały i się doczekały - pora wkleić stery 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Ładne krąpiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Dzięki . Krąpiki już zwodowane i poustawiane, ale tylko jednego praca jest taka jaką chciałem uzyskać - spróbuję pokazać na dniach. Poniższe 4,5 cm także dostały już "kierownice" 90% pracuje tak jak powinny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Spoko ,fajnie że zakładasz z góry jak maja pracować ,kilka przerobisz i wszystkie będą chodzić jak chcesz :-).Najbardziej podoba mi się ostatni nad robalami :-) w pudełku ten najciemniejszy :-). Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Próbuję Kielo... uczę się od najlepszych ale niech się czasem jakiś lekko "wyrwie" spod kontroli to nawet lepiej Ten ciemny też najbardziej mi podchodzi - zdjęcia nie oddają jego "uroku" - mam nadzieję że ryby go zauważą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Hahahah pewnie ze tak każdy musi się czasem wyrwać :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Niestety... próbowałem, ale nie udało się nakręcić pracy - po prostu nic nie widać, ale czasem tak jest - za jasno, za ciemno, ręka operatora drży... itp itd Przy okazji zdradzę tą swoją drugą... pasję, którą udało mi się połączyć z tą pierwszą Jest trochę nieśmiała... Tutaj już bardziej... Już dobrze dobrze Pozdrawiam wszystkich wyciskaczy korb 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Spróbowałem raz jeszcze, ale chyba nie wyszło to najlepiej i nie wiem czy coś widać... wy mi napiszcie https://www.youtube.com/watch?v=6loEMIp91Z4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Widać, że drobi wąsko i wyraźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 praca i filmik oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Dzięki chłopaki bo już myślałem że nic nie widać . Tak czy siak postaram się następnym razem żeby było jeszcze więcej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Miała być wycieczka, ale pogoda w kratkę... Warsztat żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Pomiędzy meczami... Duch dostał w oko Kolega niżej też Temu się upiekło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Lecimy dalej... 3,5 cm łamańce też się doczekały ... na razie kąpieli w akrylu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Cały pomiot ok. 25-27 mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Te z jajami bardzo mi się podobają ... Ciekawa konstrukcja... Na ile schodzą? Okonki je podjadają również na jeziorkach? Duszek super. Jakie dokładne wymiary (WYS/SZER/DŁ) i waga? Śruciny jakiej gramatury używasz na jajka? Edytowane 20 Czerwca 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Myślę, że prawie każdy powinien mieć i ma taką przynętę w swoim pudełku - to tzw. klasyka - sprawdzają się na różnych wodach - trochę ich pływa i łapią Pracują nie za głęboko ok. 1m, ale głównie robię tonące więc można "pobawić się" głębiej . Wymiary są od do - nie ma 2 takich samych - podobnie z obciążeniami (powyższe ważą 2-3 gr) - to eksperyment, z resztą jak całe przynętowe rękodzieło . Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Pawelek55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Pewna podróż jednego woblera: Niestety... niechcący skasowałem zdjęcie z 1 etapem Trochę gąbki trochę wacików Pasek wyszedł trochę za gruby... następnym razem będzie lepiej i do lakieru... Trochę perłowej... zielonej i znowu te waciki lakier już czeka... Pasowanie ocząt... jeszcze gdzieś tam pomiędzy trochę fioletu i czarnego... Zostały jeszcze końcowe warstwy lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Łamańce robale i reszta wykąpane Edytowane 24 Czerwca 2014 przez Pawelek55 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Znaleziona dzisiaj kameralna, wartko płynąca... właśnie takiej szukałem ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Od razu posłużyła mi do testowania ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Widać jest nawet światełko w tunelu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Bardzo ładne woblerki , bardzo ciekawe malowanie tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Witajcie Zdecydowałem się przekazać część swoich przynęt spiningowych do tzw. "przetestowania" Zapraszam więc chętnych do przesyłania swoich zgłoszeń na PW - (myślę że będzie to kilka osób ) - super było by gdybyście od razu podawali z jakich rejonów kraju jesteście, na jakich akwenach, rzekach oraz jakie gatunki ryb z reguły łowicie. Oczywiście chciałbym żeby byli to wędkarze często i systematycznie wędkujący z wynikami Jeśli są jakieś pytania, wątpliwości to także proszę o kontakt na PW. Umówmy się że zgłoszenia przyjmuję do końca przyszłego tygodnia, ale lekko spóźnieni też dostaną szansę Powiadomię wybrane osoby i postanowiłem że nie będę ich podawał oficjalnie - oczywiście powiadomię w wątku że zostały wybrane. PS. Proszę Was o przemyślane zgłoszenia! Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi