Skocz do zawartości

Struganki Piotra

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Niestety... próbowałem, ale nie udało się nakręcić pracy - po prostu nic nie widać, ale czasem tak jest - za jasno, za ciemno, ręka operatora drży... itp itd :)

Przy okazji zdradzę tą swoją drugą... :) pasję, którą udało mi się połączyć z tą pierwszą

n3fs.jpg

Jest trochę nieśmiała...

vutq6.jpg

Tutaj już bardziej...

10oz.jpg

Już dobrze dobrze :)

Pozdrawiam wszystkich wyciskaczy korb :)

• Like 5

Te z jajami bardzo mi się podobają :)...  Ciekawa konstrukcja... Na ile schodzą? Okonki je podjadają również na jeziorkach?  :)

Duszek super.

Jakie dokładne wymiary (WYS/SZER/DŁ) i waga? Śruciny jakiej gramatury używasz na jajka? 

Edytowane przez seemoore

Myślę, że prawie każdy powinien mieć i ma taką przynętę w swoim pudełku - to tzw. klasyka - sprawdzają się na różnych wodach - trochę ich pływa i łapią :)

Pracują nie za głęboko ok. 1m, ale głównie robię tonące więc można "pobawić się" głębiej :).

Wymiary są od do - nie ma 2 takich samych - podobnie z obciążeniami (powyższe ważą 2-3 gr) - to eksperyment, z resztą jak całe przynętowe rękodzieło :).

Edytowane przez Pawelek55

Pewna podróż jednego woblera: :)

Niestety... niechcący skasowałem zdjęcie z 1 etapem  :o

Trochę gąbki trochę wacików :)

g6cf.jpg

Pasek wyszedł trochę za gruby... następnym razem będzie lepiej :) i do lakieru...

qen9n.jpg

Trochę perłowej... zielonej i znowu te waciki :) lakier już czeka...

58w8.jpg

Pasowanie ocząt... jeszcze gdzieś tam pomiędzy trochę fioletu i czarnego...

Zostały jeszcze końcowe warstwy lakieru :)

Znaleziona dzisiaj :) kameralna, wartko płynąca... właśnie takiej szukałem  :good:

bjve1.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Od razu posłużyła mi do testowania :)

9myw.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Widać jest nawet światełko w tunelu :D

79eb2.jpg

• Like 4

• 3 tygodnie później...

Witajcie :)

Zdecydowałem się przekazać część swoich przynęt spiningowych do tzw. "przetestowania"

Zapraszam więc chętnych do przesyłania swoich zgłoszeń na PW - (myślę że będzie to kilka osób ) - super było by gdybyście od razu podawali z jakich rejonów kraju jesteście, 

na jakich akwenach, rzekach oraz jakie gatunki ryb z reguły łowicie. Oczywiście chciałbym żeby byli to wędkarze często i systematycznie wędkujący z wynikami :)

Jeśli są jakieś pytania, wątpliwości to także proszę o kontakt na PW.

Umówmy się że zgłoszenia przyjmuję do końca przyszłego tygodnia, ale lekko spóźnieni też dostaną szansę ;)

Powiadomię wybrane osoby i postanowiłem że nie będę ich podawał oficjalnie - oczywiście powiadomię w wątku że zostały wybrane.

PS. Proszę Was o przemyślane zgłoszenia!

Pozdrawiam

Piotr  B)