Pawelek55 Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Koniec malowania... Jutro pojutrze chlup! w lakier. Już jakiś czas myślałem nad podpisywaniem swoich przynęt i stało się. Postanowiłem w miarę standardowo inicjałami ale... patrz na jedną część inicjałów gdy wobler jest w pozycji '' normalnej'' i na drugą gdy jest odwrócony do góry płetwami. Więc wychodzi??? no właśnie co? I tutaj pytanie czy to jest dosyć logiczne i czytelne. Oczywiście ten na tutaj zaproponowanym jego mościu jest trochę za duży-generalnie będą mniejsze. PS. Przypomina mi taki kopnięty motylek któremu coś odpadło ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Pomysł jest spoko, ale z doświadczenia - nikt się nie domyśli że to PB. Myślę że to będzie czytane jako E(pisane)P. Możesz to wysyntetyzować do bardziej abstrakcyjnej formy - np połączyć te litery - wyjdzie taka koniczynka Też nikt się nie domyśli że to PB, ale przynajmniej nie będzie fałszywego tropu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Słuszna uwaga. Wcześniej też myślałem z tą że różnicą że bardziej przypominało mi to motylek, ale koniczynka to pomysł wręcz idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Raporcik z lakierowania. Dzisiaj ostatnia warstwa.Między innymi takie ślazurki tęczaki.Reszta jutro po czyszczeniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Pewnie wszyscy nad wodą a ja skończyłem właśnie suszenie i niedługo (może nawet dzisiaj) też się nad nią znajdę. Testowanie, ustawianie itp.Trochę pokombinowałem, trochę pędzelka, gąbki, wykałaczek, szmatek cudów wianków i efekt jak widać. Uczę się akryli i za każdym razem coś nowego odkrywam i dobrze o to właśnie chodzi. Myślę że nie posiadam talentu do malowania. Niektórzy z Was widzę że po prostu siadają ciach! bach! i malują pięknie ja niestety muszę się wszystkiego mozolnie uczyć ale może i lepiej bo nie lubię jak jest za łatwo ????. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Bardzo fajnie idzie Ci to kombinowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Ślazurki ok 7cm dupkami zamiatają 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Edytowane 14 Maja 2020 przez Piotr.B 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Fajne, przypominają mi trochę Bobry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) No no ???? Edytowane 15 Maja 2020 przez Piotr.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Serwus Piotrek,Dziękuję za miły prezent. Wobki już u mnie.A tu będą testowane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) No i piknie ???? Edytowane 25 Maja 2020 przez Piotr.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Odkurzam warsztat, tej zimy będzie kilka wypustów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Czekam na gotowce. W szczególności na 7-demki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Moja sałatka po świąteczna 5-7 cm i 150 g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Piękna pogoda dzisiaj chociaż mroźno, udało się trochę poustawiać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Zaczynam troszkę bawić się z formami silikonowymi pod żywicę. Jak na razie kilka się nie udało, różne kwiatki powychodziły.Mam nadzieję, że niedługo jakieś postępy się ujawnią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Zaczynają wychodzić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 No nareszcie. Bo już myślałem że o mnie zapomniałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 A wiesz ile ja się naczekałem Będą będą do wiosny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Wylewam trochę robactwa i tygryski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 To czekam na pstrągowe woby robione tą metodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 (edytowane) Na razie próbna seria "tygrysków" Robale muszą poczekać... Edytowane 28 Lutego 2021 przez Piotr.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Piotr nie było by wygodniej w modelu zrobić nacięcie na ster . przed zrobieniem formy,zaoszczędziłoby ci to dodatkowej czynności a powtarzalność nacięcia stuprocentowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Baaa jasne że było by ale jeszcze celuje z nim i nie wiem konkretnie gdzie będzie finalnie. Druga sprawa to jedna z pierwszych form i bardziej się koncentrowałem po prostu żeby wyszła . Dodatkowo zrobię gniazdo na ołów żeby nie trzeba było go trzeba wklejać jak to robię aktualnie po odlaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi