Skocz do zawartości

Ciekawostka znad Wisly

Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy raz sie z takim czyms zetknalem - ciekawe czy ktos z was slyszal o takich praktykach?

Wedkarze z Ostrowca Sw. stosuja blokady glówek. Siedza na najlepszych glówkach 24h/dobe, u nasady zle psy, zalogi informuja sie przez komórki, kiedy zmiana. Nikt postronny na glówke nie wejdzie.

No i oczywiscie wymiar, nie wymiar - siata musi byc pelna, bo bilet nad Wisle kosztuje i zwrócic sie musi. Ale to juz jakby trynd ogólnopolski.

Kolego nie tylko u Ciebie tak jest na naszych wodach Ostrowiec, Skarżysko, Starachowice i Kielce to chołota( może nie wszyscy, ale zdecydowana większość). Na niektórych odcinkach czasem jak dobrze zawiewa to i całe wakacje nie staniesz w fajnych miejscówkach!!!! Do tego pozostawiają po sobie zajebiste góry śmieci nad wodą :(

Ps. co do psów jeden kolega radzi kupić sobie korkowca na odpuście :D podejrzewam że grunciarze też cykorka się nabawią jak troszke huku usłyszą o świcie :mellow:

W Dębem poniżej zapory było tak samo, wymieniali się miejscami na telefon, jeden przyjeżdżał i zajmował miejsce z którego odjeżdżał jego znajomy.

Teraz jest zakaz, trochę chyba się do niego przyczyniłem i czytam od czasu do czasu w lokalnej prasie o złowionych tam kłusownikach.

na główkach przy moście w Górze Kalwarii, na główce w Glinkach, obecnie przerwanej i w kilku jeszcze miejscach. Miejsca te pracują 24h/d :angry:

Spokojnie, już tak nie jest. Co nie zmienia faktu, iż miejsca te są w weekend oblegane. Ale żadnych zmian na telefon w ciągu sezonów 2006 i 2007 nie odnotowałem. A jestem tam naprawdę często. Do tego bardzo często(prawie zawsze gdy tam jestem)w okolicacg Góry Kalwarii widuję funkcjonariuszy z Komisariatu Rzecznego.