Skocz do zawartości
  • 0

spotkanie nad Odrą, 20-22 czerwiec 2008

popper

Pytanie

Niniejszym informuję, że wsród kół, zbliżonych do castingu i spinningu, padła nieformalna propozycja aby spotkać się w czerwcu nad Odrą.

1. Termin spotkania: 20-22 czerwiec 2008

2. Miejsce spotkania: Urad, n/Odrą (około 15-20km powyżej Słubic

3. Nocleg: pod chmurką, przy ognisku, wspólne gawędy, wymiana informacji itp. przyjemności.

4. Wyżerka i napitki: własne, co kto ma i jest wstanie pomieścić, w bagażniku lub plecaku :D

5. Przyjazd na miejsce spotkania od godziny 17.00 w dniu 20 czerwca- bez ograniczeń.

Zainteresowanych, nowicjuszy i zaangażowanych castingowców oraz spinningistów zapraszamy do zapisów

Krótkie lekcje castingu można będzie pobierać kol. @Spigota (i nie tylko)

Żeby nie przedłużać, ogłaszam otwarcie listy uczesników spotkania. Proszę o dopisywanie się do listy chętnych:

1. popper

2. janusz.walaszewski

3. spigot

post-160-1348913946,7371_thumb.jpg

post-160-1348913946,8331_thumb.jpg

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Super pomysł

po krótkiej rozmowie z Waldkiem pomysł mi sie spodobał oczywiście jak tylko czas pozwoli piszę się

@poper napisał :

Krótkie lekcje castingu można będzie pobierać kol. @Spigota (i nie tylko)

śmiesznie może to brzmi ale zadeklarowałem sie przyjęcia na klatę 2 lub 3 osób początkujących przygodę z castingiem

do krótkiego omówienia co i jak :D

chyba nikt mi nie ma za złe ?

Waldku będę na 90 %

• 0

Ja się piszę, mam nadzieję, że będzie normalna woda bo na wyskoiej na Uradzie nie połowi się. Fajny odcinek wybraliście Urad - Rybocice zawsze tam mi się dobrze wędkowało.

Nie sądziłem, że i ten kawałek wody znasz Jachu. Cieszę się bardzo, że będziesz.

Mam nadzieję, że w podanym terminie woda już będzie w dolnej strefie stanów średnich.

W najgorszym razie zawsze możemy podjechać w górę, do Kłopotu lub nawet pod Kosarzyn :D

@jajakub, za wschodnie wiatry dziękujemy :mellow:

• 0

A by was wschodni wiatr pokręcił :(

Akurat mam wesele u kumpla

I w dodatku jestem drużbą więc nie wypada nie przyjść

Nic to pozostaje mi życzyć połamania

hehe, ja też z chęcia bym wpadł, ale idę z moją zoncią na wesele jej koleżanki

• 0

Waldek, a jakie ryby są przewidziane do odłowu? Pytam się z powodu ewentualnego doboru kija do takiego łowiska. Co organizator proponuje tam łowić bo nie znam odcinka.

pozdrawiam :D

Andrzeju, jest jakiś organizator? Nic o tym nie wiem. Ja tylko wyraziłem to, co niektórym od dawna kiełkuje w zamysłach.

To spotkanie wolnych ludzi, na wolnym powietrzu.

Ludzi dysponujących wolnym czasem do zagospodarowania, no i oczywiście chęcią spędzenia nocy, pod niekoniecznie pogodnym niebem, oraz pałającymi chęcią wspólnych łowów.

Łowić możesz co chcesz i jak chcesz. To już wolny kraj i wolna woda.

Jak sobie rozpalisz własne ognisko, pewnie też nikt nie będzie Ci miał za złe.

Co do samych łowów, nastawiłbym się na bolenie, z uwzględnieniem przyłowu, w postaci grubego klenia i pomniejszych szczupaczków. Sandacz też tam się lubi zbłąkać. Nawet w słoneczny dzień :D

@PaNeK

Zero zobowiązań, zero kosztów, prócz kosztów własnych jak: dojazd i powrót, zakup siekierki do rąbania drew na ognisko, kawa w termosie, kilka puszek browara, kanapki albo kasa na knajpę-wolny wybór i wolne dysponowanie czasem :mellow: )

• 0

Dziękuję za odpowiedz. Wolny kraj wolnym krajem ale porządek powinien być dlatego się pytam. Z Twojej wypowiedzi wynika, że należałoby zabrać ze dwa kije, nieduży namiocik ze śpiworem i termos gorącej herbaty.

Poza tym to nie noc ale około dwóch nocy na łące będzie do przespania. A czy w okolicy jest jakaś baza gastronomiczna? ( w rozumieniu zakupu gotowych posiłków)

Trochę smutno dla mnie, że tam występuje głównie boleń. ale może te grube klenie się pokażą gdzieś na przelewie?

pozdrawiam :D

• 0

Rozumiem, że zamierzasz przyjechać. Fajnie. Śpiwór pewnie się przyda, namiocik jak wolisz. Co do bazy gastronomicznej, nie robiłem rozeznania i nie zamierzam robić.

Do wiochy o dwa rzuty beretem, pobliska Cybinka o 10 km a Słubice jakieś 16 km, do 36 km, do Krosna Odrzańskiego.

Kto będzie spragniony cywilizacji, to ją tam znajdzie.

Przepraszam.

To nie jest zorganizowany zlot, tylko dobrowolne spotkanie. Pomysł zapodał jeden z kolegów, @tofik. Przedyskutowałem go ze @Smaczkiem i @Spigotem, następnie, jak już pisałem, wyraziłem publicznie.

Dopowiem też tyle, że choćby nikt więcej się nie pojawił, ja zamierzam tam być i łowić, w określonym wyżej terminie.

• 0

No to @popper walnął zapowiedzi :lol: Będę napewno . Wszak coś mi się należy na urodziny , a właściwie to kilka dni po :mellow: i od razu zaznaczam że w przeciwieństwie do kwisy , w odrze pływać nie będę bo by się bolenie od mojego śmiechu spłoszyły :lol: Dla wtajemnicznych : ale napewno przywitam was głosem mojej świni