popper Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Niniejszym informuję, że wsród kół, zbliżonych do castingu i spinningu, padła nieformalna propozycja aby spotkać się w czerwcu nad Odrą. 1. Termin spotkania: 20-22 czerwiec 20082. Miejsce spotkania: Urad, n/Odrą (około 15-20km powyżej Słubic3. Nocleg: pod chmurką, przy ognisku, wspólne gawędy, wymiana informacji itp. przyjemności. 4. Wyżerka i napitki: własne, co kto ma i jest wstanie pomieścić, w bagażniku lub plecaku 5. Przyjazd na miejsce spotkania od godziny 17.00 w dniu 20 czerwca- bez ograniczeń. Zainteresowanych, nowicjuszy i zaangażowanych castingowców oraz spinningistów zapraszamy do zapisów Krótkie lekcje castingu można będzie pobierać kol. @Spigota (i nie tylko) Żeby nie przedłużać, ogłaszam otwarcie listy uczesników spotkania. Proszę o dopisywanie się do listy chętnych: 1. popper2. janusz.walaszewski3. spigot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 powiem tak - fakt ze sezon na sumiastego zaczyna sie dopiero w lipcu - na tym odcinku - nie znaczy ze mam lowic sprzetem ktory przy ew kontakcie A krolem skaze mnie na kocią morde i być może straty na zdrowią Króla. Sorry Gregory, Ale to jest tłumaczenie wszystkich kłusowników. Be a sport!, Not a wędkarz PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 A ja dodam, że na tych głowkach co Mifek o nich pisze, a właściwie w warkoczach tych główek często trafiają się brzany i trzeba mieć czym taką panienkę zatrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Jachu! Ale trzeba powiedzieć - brzana - , a nie SUM. Bądźmy konsekwentni do końca. Sum będzie przyłowem, a brzana ??????. Bawcie się dobrze, bo wiem, przykład ze Szwecji, uklejki można łapać na hak 1,0. To prawda! Wzięła na pusty haczyk Spinwal'a!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Homegeon Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 to chyba jakaś desperatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Tak, była bardzo zdesperowana aby zakończyć swój żywot w paszczy sandacza + 80, niestety żywiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Homegeon Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 no cóż cel uświęca środki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Kryst a może masz jakis lepszy pomysl na podanie dużej ponad 10cio cm sandry na glowce ponad 40, 60 m od brzegu. Sorry ale jakos nie bardzo widze tu role sportowego patyczka na pistolety o mocy 17lb. Takimi zabawkami mozna sie bawic w klatkach z stosunkowo niewielkimi przynetami. W pelnym nurcie, albo pod warkoczem to se mozna conajwyzej śfisterkiem pomerdac a nie zejsc do dna w okolice stanowiska grubszej ryby. A ze jest tez jakies tam ryzyko przylowu w postaci suma to.... Coz poradzic ze sumy nie czytaja RAPRu i biora kiedy chca i gdzie chca, a nie wtedy gdy powinny... Z drugiej strony mozna pojsc w skrajnosc i zakazac calkowicie spiiningu/castingu poki sum ma tarlo. Przeciez ilez to razy trafiaja sie brania takich niespodzianek w trakcie chodzenia za szczupakiem, sandaczem a o oblawianiu przelewow jaziokleniowych juz niewspominajac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Nie popadajamy w skrajności. To takie.....nasze Więcej zdrowego rozsądku, mniej kretyńskich zakazów i obostrzeń przepisów. PSZamiast gadki o przyłowach, wolałbym aby, chociaż kilka osób, zdeklarowało się, że będą już w piątek - 20 czerwca, wieczorem nad wodą.Czekam z niecierpliwością na takie sygnały , bo nie chiałbym tej pięknej nocy spędzić w samotności jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 mifek bardzo dobrze odpowiedział krystowi@. To świadczy o doświadczeniu wędkarskim i po prostu wiedzy. Do połowów na wielkij rzece, na początku lata nie można pochodzić tak urzędowo. Może się wiele rzeczy wydażyć. Ktoś, kto zahaczył dużą rybę w środku nurtu przy dnie i powoził się z nią wzdłuż brzegu pół godziny lub dłużej kolejny raz już nie zabierze leita. Chyba że pomiędzy klatki na wstecznym nurcie i to tylko za dnia. Po pod wieczór nawet tam napływają prawdziwe sztuki.Zbaieram kijek 30 lbs tylko troszeczkę krótszy bo jestem tyć wyższy od mifka i mogę mieć taki kijek. Wierzę, że będzie dobrze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Popper na mnie nie licz. Ja w sobote musze mrowek pilnowac. W sobote koncze o 13 i jak dobrze pojdzie to zaraz po robocie jade w waszym kierunku. Pewnie ze 2h jazdy mi zejdzie... W razie czego bedziemy sie zdzawniac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 mifek bardzo dobrze odpowiedział krystowi@. To świadczy o doświadczeniu wędkarskim i po prostu wiedzy. Do połowów na wielkij rzece, na początku lata nie można pochodzić tak urzędowo. Może się wiele rzeczy wydażyć. Ktoś, kto zahaczył dużą rybę w środku nurtu przy dnie i powoził się z nią wzdłuż brzegu pół godziny lub dłużej kolejny raz już nie zabierze leita. Chyba że pomiędzy klatki na wstecznym nurcie i to tylko za dnia. Po pod wieczór nawet tam napływają prawdziwe sztuki.Zbaieram kijek 30 lbs tylko troszeczkę krótszy bo jestem tyć wyższy od mifka i mogę mieć taki kijek. Wierzę, że będzie dobrze. pozdrawiam Oczywiście, że dobrze. Niczego nie podważam. Uważam jednak, że są to dyskusje o niczym. Tym bardziej, że chyba dla nikogo z nas, łowy w dużej rzece, nie są utratą dziwictwa.Utrata ryby, jest zawsze wliczona w ryzyko a przyłowem może być zarówno sum, jak również rekordowy amur czy karpisko. Dwa lata temu kolega złowił, w okolicy Nowej Soli, kapitalną troć, która skutecznie i na zawsze zmieniła jego poglądy, na moc sprzętu pewnej znanej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Wcale tak nie uważam. Większość zapowiedzianych ludzi z powodu pracy i innych zajęć nie ma czasu, ani okazji pojechać nad tak piękną dużą rzekę połowić ryby. Skoro to ma być koleżeńskie spotkanie połączone z wędkowaniem spiningowym w dużej rzece to należałoby do tego się przygotować. Nastawianie się głównie na drobnicę nie jest chyba najszczęśliwszym pomysłem. To można połowić koło domu.Skoro już napisaliśmy trochę o kijach to może należałoby napisać trochę o skutecznych przynętach na tej wodzie, linkach, sposobie prowadzenia. Zostały przeciesz jeszcze tylko 4 dni na przygotowania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 A mnie wciąż bardziej interesuje moje, wczesniej zadane pytanie:.................. wolałbym aby, chociaż kilka osób, zdeklarowało się, że będą już w piątek - 20 czerwca, wieczorem nad wodą.Czekam z niecierpliwością na takie sygnały , bo nie chiałbym tej pięknej nocy spędzić w samotności jak Co do przynęt. Wczoraj zacząłęm luźny dobór pod kątem a dzisiaj zastanawiam się, na cholerę mi 8 pudeł przynęt . Chyba jeszcze raz muszę je wyselekcjonować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Waldku odpowiem Ci dziś lub jutro wieczorem bo zabieram się z kolgami z Poznania i jeszcze nie wiem o której będziemy wyjeżdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tofik Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Ja będę napewno w piątek ! Nie wiem jeszcze o której mirat i Andrzej planują wyjazd bo ja niestety idę w piątek do pracy więc wyjadę pewnie ok 15 z Poznania. A chłopaki pewnie rano startują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Łukasz, ja chcę wyjechać tak aby dotrzeć na odcinek- Urad-Kunice mniej więcej na 18.00-19.00. Czyli wieczór nasz Jeśli jednak, ktoś zdeklaruje przyjazd wcześniej, to i ja, wcześniej, postaram się dotrzeć na miejsce.PSPrzepraszam, sądziłem, że każdy zainteresowany sprawdzi to sobie na własną rękę ale po wymianie zdań z @Tofikiem: Wykaz wód nizinnych – rzeki i kanały użytkowane przez PZW Okręg w Gorzowie Wlkp./stan na dzień 1.01.2008 rok/1. rzeka Odra na odcinku od ujścia rzeki Pliszki do ujścia rzeki Myśla. w ślad za http://www.pzw.gorzow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Powtórzę raz jeszcze: Wykaz wód nizinnych – rzeki i kanały użytkowane przez PZW Okręg w Gorzowie Wlkp./stan na dzień 1.01.2008 rok/1. rzeka Odra na odcinku od ujścia rzeki Pliszki do ujścia rzeki Myśla. w ślad za http://www.pzw.gorzow.pl Spotkanie zaplanowane jest poniżej ujścia rz.Pliszki, jednak łowić możemy, również w obszarze Okręgu Zielona Góra, czyli powyżej ujścia tej rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dero1990 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja niestety z powodów rodzinnych musze zrezygnować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Powtórzę raz jeszcze: Wykaz wód nizinnych – rzeki i kanały użytkowane przez PZW Okręg w Gorzowie Wlkp./stan na dzień 1.01.2008 rok/1. rzeka Odra na odcinku od ujścia rzeki Pliszki do ujścia rzeki Myśla. w ślad za http://www.pzw.gorzow.pl Spotkanie zaplanowane jest poniżej ujścia rz.Pliszki, jednak łowić możemy, również w obszarze Okręgu Zielona Góra, czyli powyżej ujścia tej rzeki. Dla Okręgu Gorzów Wlkp. opłata jedniodniowa dla członków PZW / z brzegu / wynosi 15,-. opłata okresowa na 14 dni z brzegu wynosi 40,-opłatę należy dokonać na numer konta z zaznaczeniem terminu wędkowania. nr konta : PKO BP II/O Gorzów Wlkp.45 1020 1967 0000 8802 0038 4545 Aktualizacja listy:1. popper2. janusz.walaszewski3. spigot (90% pewności)4. Thymallus 5. tornado (dopłynie )6. Tofik (nie wie czy się wyrobi)7. Mirat8. pirania74 (wstępna deklaracja obecności)9. Smaczek 10. szczupły_maciek11. Wiśni@ 12. Sylwia(panna Wiśni)13. mifek - nie ma pechowców 14. ?15. milo26 16. supersobi (sobota po pracy + niedziela)17. hasior18. maniek19. ?20. ? PS Tak swoją droga mam troszkę pretensji do kilku osób. Byli współtwórcami pomysłu, aranżerami tego spotkania. Teraz zaś nie dość, że właściwie nie zabierają głosu, w kwestiach tzw. organizacyjnych, to na domiar nie wiadomo, czy sami zjawią się na tymże spotkaniu.Trochę to nie w porządku? Myślę, że trochę tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tofik Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Waldku cóż mam napisać szlak mnie trafia że tak wyszło ale pewnych spraw związanych z urzędami nie ominę. wszystko by grało gdyby w skarbówce kochane urzędniczki zamiast pić kawę robiły swoje będę na 100% . wracając do organizacji całego spotkania to ,owszem wyszedłem z pomysłem ,pytanie co mam organizować ? ryby? rzekę? czy namioty? prosiłem cię WALDKU o wytypowanie miejsca spotkania i to wszystko. zapytałem cię tylko jaki to okręg bo pomyślałem że znasz tą wodę i wiesz do kogo należy. to wszystko w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Waldku widzę, że lista cały czas się kurczy. Posiada nawet takie pozycje jak znaki zapytania. To ciekawe wpisy. Coś czuję, że będzie bardzo kameralnie. Ekipa z woj. poznańskiego powinna dotrzeć nad rzekę około 18,30. Dokładniej trudno napisać.Dziś kupiłem sobie kilka nowych kotwiczek do blach. Jutro będę montował. Będzie dobrze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Czyli powinniśmy się spotkać, zdzwonić na dzień dobry. Planuję, że wyjadę z domu o 15.00 więc przyjadę na miejsce (starym Golfikiem syna) gdzieś na godzinę 18.00-18.30.Myślę, żeby się spotkać na pierwszym zjeździe do Odry za m. Urad. To chyba gdzieś w okolicy takiej linii kolejowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 w przyczyn lekkko niezaleznych kol. milo26 odpada.... wiec lista wyglada następująco: Aktualizacja listy:1. popper2. janusz.walaszewski3. spigot (90% pewności)4. Thymallus5. tornado (dopłynie )6. Tofik (nie wie czy się wyrobi)7. Mirat8. pirania74 (wstępna deklaracja obecności)9. Smaczek10. szczupły_maciek11. Wiśni@12. Sylwia(panna Wiśni)13. mifek - nie ma pechowców14. supersobi (sobota po pracy + niedziela)15. hasior16. maniek ekipa szczecinska nadciagnie w sobote ok 15 max 16 blekitnym gromem z latwozapamietywalnymi numerami rejestracyjnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Szkoda, że Milo nie dojedzie. Dał się już polubić Za to, w prognozach pogodynki, wróżą nam ciepłe noce. Coś dla czarnej mamby, czy jakoś tak Z tej przyczyny, zdaje się, też zabiorę, swoją dwuuncjówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirat Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Waldek Wlkp. w składie Andrzej, Łukasz i Ja odbierają Andrzeja z dworca w Poznaniu 15:34 i jedziemy do celu. Jeżeli Łukaszowi nie pozwolimy za często palić papierosów na postoju to będziemy jak Andrzej przewidywał ok.18:30. Mam nadzieje żę się znajdziemy. PS.Waldek napisz mi na prv. twój telefon gdzieś zapodziałem zdzwonimy się podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
popper
Niniejszym informuję, że wsród kół, zbliżonych do castingu i spinningu, padła nieformalna propozycja aby spotkać się w czerwcu nad Odrą.
1. Termin spotkania: 20-22 czerwiec 2008
2. Miejsce spotkania: Urad, n/Odrą (około 15-20km powyżej Słubic
3. Nocleg: pod chmurką, przy ognisku, wspólne gawędy, wymiana informacji itp. przyjemności.
4. Wyżerka i napitki: własne, co kto ma i jest wstanie pomieścić, w bagażniku lub plecaku
5. Przyjazd na miejsce spotkania od godziny 17.00 w dniu 20 czerwca- bez ograniczeń.
Zainteresowanych, nowicjuszy i zaangażowanych castingowców oraz spinningistów zapraszamy do zapisów
Krótkie lekcje castingu można będzie pobierać kol. @Spigota (i nie tylko)
Żeby nie przedłużać, ogłaszam otwarcie listy uczesników spotkania. Proszę o dopisywanie się do listy chętnych:
1. popper
2. janusz.walaszewski
3. spigot
Top użytkownicy dla tego pytania
79
55
53
32
Popularne dni
23 Cze
41
27 Maj