Skocz do zawartości
  • 0

spotkanie nad Odrą, 20-22 czerwiec 2008

popper

Pytanie

Niniejszym informuję, że wsród kół, zbliżonych do castingu i spinningu, padła nieformalna propozycja aby spotkać się w czerwcu nad Odrą.

1. Termin spotkania: 20-22 czerwiec 2008

2. Miejsce spotkania: Urad, n/Odrą (około 15-20km powyżej Słubic

3. Nocleg: pod chmurką, przy ognisku, wspólne gawędy, wymiana informacji itp. przyjemności.

4. Wyżerka i napitki: własne, co kto ma i jest wstanie pomieścić, w bagażniku lub plecaku :D

5. Przyjazd na miejsce spotkania od godziny 17.00 w dniu 20 czerwca- bez ograniczeń.

Zainteresowanych, nowicjuszy i zaangażowanych castingowców oraz spinningistów zapraszamy do zapisów

Krótkie lekcje castingu można będzie pobierać kol. @Spigota (i nie tylko)

Żeby nie przedłużać, ogłaszam otwarcie listy uczesników spotkania. Proszę o dopisywanie się do listy chętnych:

1. popper

2. janusz.walaszewski

3. spigot

post-160-1348913946,7371_thumb.jpg

post-160-1348913946,8331_thumb.jpg

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Władku, ja też mam kilka największy 85 i wszystkie złowione z dna, no może nie z dna ale głęboko prowadzoną przynętą wahadła, oczywiście karlinki i na gumy. Więc z tym głębokim prowadzeniem w wypadku okazowych bolków jest coś na rzeczy. :D B)

• 0

@popperku- jak mogłeś mnie z samej definicji nie wpisać na listę uczestników B) ??

Oczywista oczywistość, że będę i w razie potrzeby deklaruję zająć się jakimś młodym adeptem castingu lub też łowienia odrzańskiego (te słowa skierowane są do Ciebie @tofiku ;) ).

Andrzeju, łatwiej byłoby wyliczyć gatunki ryb których tam nie można złowić niż te które się da ;) .

Co do bazy gastronomicznej to w pobliżu wioski Urad (w odległości około 2 km) na trasie Słubice-Krosno Odrz. znajduje sie przydrożny bar w którym można spokojnie zamówić (i nawet zjeść) coś ciepłego. Poza tym zawsze można zjeść to co złowimy B) (żart).

• 0

Dziękuję Tomaszu za odpowiedz. Ja się pytem o te ryby dlatego, że na tym odcinku rzeki jeszcze nie wędkowałem. W między czasie dowiedziałem się od jednego z kolegów, że tam jest zatrzęsienie boleni. Ty mi piszesz, że również wszelaka inny ryba występuje. Czyli tylko się cieszyć.

Ciekawi mnie jeszcze czy na tym odcinku Odry wolno już będzie próbować za sumem czy też jeszcze nie? Pytam się bo mam taką stosowną wędkę na te rybki i podobne. Może nie taka masywna jak Czarna Mamba kol. Mifka ale na takie nieduże wąsalki może by się nadała.

Natomiast nie rozumię Twojej uwagi o żarcie na temat zjedzenia złowionej rybki? Pamiętam jak łowiłem sandacze w górnym biegu rzeki Wołgi na zbiorniku zaporowym w okolicach miejscowości Rybińsk już prawie pod samym Uralem przewodnik rosyjski upiekł tak smacznego sandacza zawiniętego w jakieś takie duże liście chyba łopianu w rozżażonym popiole ogniska, że palce było można lizać.

Tylko ja nie mam żadnych zdolności kulinarnych niestety.

Ale się cieszę, że będziesz.

pozdrawiam

• 0

Andrzeju

Króciutko.

Sum będzie jeszcze w okresie ochronnym (bo miejsce znajduje się dużo powyżej ujścia Warty ujścia).

Wpisałem słowo żart w nawias bo wiadomo, że na forum panuje ogólnie zasada C&R i tylko tyle. Jakowoż ja rybki czasami (lecz zawsze chętnie) jadam.

Też sie bardzo cieszę, że się zaś spotkamy :D

Pozdrawiam, pozdrawiam, pozdrawiam.

@jajakub- byś się wstydził, rzut beretem od Ciebie ;) a Ciebie nie będzie :(

• 0

Waldku mnie już możesz zaznaczyć jako pewniaka B) @szpiegu taki niepewny bo ma chyba problem ze znalezieniem większych bolków niż ta moja życiowka a jak już pisałem,obiecał mi wykręcenie nowej :lol: @smaczek ty możesz być pewien że choć kilka godzin będziesz miał mnie na głowie :mellow:

• 0

Jachu bo to właśnie od tego kabaretu wzięła się moja ksywa :mellow: Mimo licznych życiowych zakrętów uśmiech z gęby mi nie znika :D Nawet gdy ze @szpiegiem do 4 w nocy łowimy bolenie na kanapie i nad ranem trzeba iść na ryby a trudy zlotu ewidentnie dają się we znaki :lol: czasem trzeba użyć Red Bulla ale generalnie jest wesoło :mellow:

• 0

Jachu bo to właśnie od tego kabaretu wzięła się moja ksywa :mellow: Mimo licznych życiowych zakrętów uśmiech z gęby mi nie znika :D Nawet gdy ze @szpiegiem do 4 w nocy łowimy bolenie na kanapie i nad ranem trzeba iść na ryby a trudy zlotu ewidentnie dają się we znaki :lol: czasem trzeba użyć Red Bulla ale generalnie jest wesoło :mellow:

I o to chodzi tofik, tak trzymać ! B)

• 0

Waldek o co chodzi z tymi fotami ? Tu akurat tylko prawie leżę :huh:

To było jakoś tak, pomiędzy jedną fotką a drugą, jak Rafka schował się do pokoju, niby spać,niby przewijać linkę a Ty dostałeś jakiegoś bodźca i zacząłeś nieźle drzeć z niego....... :lol:

W końcu nie wytrzymał i wylazł z kajuty a my ryliśmy ze śmiechu.

• 0

no i się zaczęło znów jestem czarną owcą w stadzie :lol: :lol: :lol:

a ja najbardziej pamiętam jak już prawie przysypiałem a tu słyszę przez drzwi że ktoś chciał bić naszego TOFCIA , tak bardzo tofik sie skarżył na holu z zaszłej sytuacji.A on chciał tylko piwo kupić a że 4 panienki zbałamucił przy okazji to i miejscowym to się nie spodobało. Kiedy miejscowi się zastanawiali po co mu 4 laski ? :huh: przecież mógł wyrwać sobie jedną !!!!

w tym czasie Tofik czmychnął szybko do nas .

a co !!!

i wyszło na światło dzienne :lol:

a nie z mojej łysej głowy się będziecie ciągle nabijać :lol:

idę do działu SPRZEDAM KUPIE ZAMIENIE

może ktoś na zlot wypożyczy mi loki :lol:

• 0

No spigot ty jak byś miał loki na głowie to byś wyglądał jak SNOOP DOG w teledysku pt: Next epizode :lol: :lol: :lol: A wyracjąc do mojej ekspedycji do tego klubu , to nie zaprzecze że udało mi się wyrwać, ale nie 4 kobiety tylko 2 butelki złocistego napoju :mellow: