Skocz do zawartości

Megabass,EVOLUZION F5-69XDTi

marycha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolege z Hamburgu,

sadze ze tak to Ci niestety nikt nie pomoze. Napisales jedno zdanie z ktorego nikt nie bedzie wiedzial do czego potrzebujesz tej wedki.

Wybor wedki zalezy od wielu czynnikow, m.in. przynety, gramatura przynety, woda na jakiej bedziesz lowil itp.

Pozdrawiam

PS: Lowisz na Alster?

Mam w domu 3 kije z tej serii:

F4-65XDti

F3-66XDti 777LTD

F4-610XDti 777LTD

Ich uroda jest jak dla mnie powalająca. Muszę zrobić jakieś przyzwoite fotki i wrzucę na giełdę ( ale tylko F4-65XDti - reszta sprzedana z góry ). Wędki te mają dosyć grube dolniki, więc do jigowania chyba świetne. Wykonanie wszystkich detali kosmiczne.

Witam,

Problem z tym Megabassem o jakiego sie pytasz jest taki ze najprawdopodobniej nikt nie mial okazji nim lapac. Sam chcialem go zakupic, sprzedalem nawet Jabberwocka a tu okazuje sie ze nie jest dostepny i nie wiadomo kiedy bedzie. Pare sztuk zostalo sprzedanych strasznie szybko.

Jesli chcesz wedki do jigowania przynetami do ok 1 oz rodem z Japan to mozesz pokusic sie o cos takiego:

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info.php?cPath=22 _80_214_216&products_id=642

Jeden z kolegow ( LadyD) bedzie tez mogl powiedziec wiecej o Daiwie Steez 7' 1oz. Ja machalem nia tylko pare chwil i strasznie mi pasowala.

Obie wedki nie maja designu Megabassa. Technologie moze tez troche mniej kosmiczne ale za to sa dostepne od reki a nie za pol roku.

Akcja wedki o jaka sie pytasz sugeruje raczej ze nie bedzie ona idealem do jigowania. Do tego lepsze sa wedki z seri Destroyer ale to tylko moje zdanie podparte w wiekszosci parogodzinnym lowieniem wiec moge sie mylic albo mam inne preferencje.

Idealny bylby stary model Diablo ale bedzie strasznie ciezko go gdzies znalesc.

Mozesz isc tez na przekor wszystkim i zamowic blank G Loomis GLX ktory bodajze w tescie na znanym amerykanskim portalu mial podobna czulosc do Diablo i Jabberwocka. Oddasz go np. do Fishing Center czy Specjalista Konin ( z innymi pracowniami nie mialem do czynienia wiec nie moge sie wypowiedziec), dokupisz troche komponentow od Matagiego, uzbroja kijek w rezonans i inne im znane bajery i bedzie wypas na maxa. Czy lepszy od Megabassa- nie wiem. Ja poszedlem taka droga i teraz z utesknieniem czekam na wymarzony kijek :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo