Skocz do zawartości

Dyskusja o podpisie wydzielona z "Woblery z Bielska"

woblery z Bielska

Rekomendowane odpowiedzi

Odrobina prywaty.

Kilka osób, niezależnie od siebie, dało mi ostatnio znać, że na konkurencyjnym portalu Corona Fishing jestem oskarżany o - uwaga! - kradzież podpisu! Oskarżającym jest Sławomir Szuszkiewicz (mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwiska). Puszczałem to "mimo uszu", jednak gdy dziś kolega, który w żaden sposób nie jest związany z Jerkbaitem (no, chyba że o czymś nie wiem) - gdy ten kolega zadzwonił do mnie i ze śmiechem poinformował, że podobno podrabiam czyjeś podpisy i jest to sprawa prokuratorska - nie wytrzymałem. Wszedłem na wiadomy portal i poświęciłem kilka minut, by zrozumieć, o co ta awantura. By odpowiedzieć, rozpocząłem nawet procedurę logowania. I wtedy dopadła mnie refleksja - ja już znalazłem swój wirtualny dom i nie potrzeba mi nowego! Mój dom nazywa się jerkbait.pl

Więc odpowiem stąd.

Mógłbym kolegom z Corona Fishing odpowiedzieć, by brali połowę, lub zmienili dilera.

Mógłbym powiedzieć: Nie strasz, nie strasz, bo się...

Bo się nie boję.

Ja jednak powiem inaczej.

Komisji Macierewicza z Corona Fishing i jej przewodniczącemu mówię tak:

Macie mnie! 

Przyłapaliście mnie na kopiowaniu podpisu SS!

W celu lepszego podszywania się pod Macierewicza z CF stworzyłem całkowicie odrębne przynęty, zdaniem niektórych bardzo rozpoznawalne, jak woblerki oklejane piórami (Mikrusy), robaczki z nóżkami (Robale), czy całą serię przynęt w ALU (dla niezorientowanych - pokrytą folią aluminiową). Że o moich malowankach typu Strzeble nie wspomnę. W swej perfidii posunąłem się tak daleko, że do sporej części woblerów daję stery z wygrawerowanym JS (!!!). A całość grubo pokrywam żywicami.

Ludzie, litości...

Żeby coś skopiować, trzeba to coś najpierw widzieć. A ja nigdy wzmiankowanego podpisu nie widziałem! 

Potrzeba bardzo dużo złej woli, by w moim podpisie doszukiwać się plagiatu. Naszła mnie jednak przerażająca myśl - a może jednak ktoś, gdzieś, kiedyś pomyli (podobno) podobne podpisy i coś sygnowanego SS przypisze mnie!? :blink: Boże broń!!! Tragedia!!!!!

Firmom zdarza się zmieniać swoje logo. Naszło i mnie. Tak jak wcześniej odczułem chęć zmiany podpisu z liter "drukowanych" na "pisane", tak teraz postanowiłem czym prędzej wrócić do poprzedniego podpisu! Nie dla Macierewicza z CF, tylko dla swoich klientów, by nie mieli cienia szansy na pomyłkę. 

Pomijam oczywiste wizualne różnice, mój styl jest rozpoznawalny i całkowicie różny od Macierewicza z CF, nie sądzę, by ktoś mógł się pomylić. Nigdy się na Macierewiczu z CF nie wzorowałem, malowanie uznaję za słabe (moja subiektywna opinia do której roszczę sobie prawo), woblerów nigdy nie miałem, a zasłyszanych opinii powtarzał nie będę. Wolę podziwiać prawdziwych mistrzów (znów moja subiektywna opinia) jak koledzy Dylewski czy Sidor.Jak mistrz prostoty i skuteczności Wideł. Jak wielu innych, którzy swoimi dziełami stworzyli MARKĘ. 

Lekko zażenowany niezdrową fascynacją moją skromną osobą przez Macierewicza z FC (problem bardziej dla lekarzy niż mój), mam zamiar nadal ignorować w/w i jego wątek. Nie mam też zamiaru brać udziału w jakiejś dziwnej polemice lub "wojence". Jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę, niech korzysta z priva, lub założy swój własny wątek i nie zaśmieca mojego. A najlepiej niech wyżywa się gdzieś indziej. 

• Like 23

Ooooolej to.Nawet jak podpis podobny to co z tego.Wielkie mi halo.Ja bym nie zmieniał ni ch...ja!Zrobisz inny trafi się następny i stwierdzi że od niego odgapiłeś.Skończy się tak że na sterze wypalisz FUCK YOU ALL.Niestety Janusz taki świat.Ludziska widząc Twoją grzeczność i uprzejmość  odbierają to jako słabość.Typowe Polskie podejście.Jesteś grzeczny znaczy się boisz.Dlatego musisz być grzeczny wybiórczo a ufność do ludzi to już kiedyś pisałem że Ci wyjdzie bokiem.Przykre to ale prawdziwe.Przykre jest to że P.Szuszkiewicza ktoś podpuszcza.

Kurde!Dla mnie ciężki temat.Janusza lubię,Kielo-lubię. do P.Szuszkiewicza  nic nie mam. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 7

Oooooolej?

Nie bardzo mogę. Macierewicz z CF wraz ze swoją komisją mogą się kompromitować w dowolny sposób. To wolny kraj. Jednak nieudolna próba "przypięcia mi gęby" i zrobienia ze mnie oszusta, na poczytnym forum, oraz przy okazji próba skompromitowania mojej osoby poprzez podanie mojego nazwiska w kontekście podejrzeń i oskarżeń - tego zdzierżyć nie mogłem.

Podpuściłeś mnie :)

Miałem nie pisać, a napisałem :D  :D  :D

Definitywnie kończę "aferę podpisową" ;)

• Like 1

Tommy to jakiś pesymista. Nawet jak się trafi na zgniłą śliwkę, to nie trzeba mieć podejrzeń że cała beczka taka jest, tylko że pod spodem dalej są fajne i smaczne śliwki. Tak samo jest z ludźmi. Może niektórzy mają robaczywą pestkę? :))
A ja ze swojej strony powiem że Janusz to w porządku człowiek, jak widać w wątku bezinteresownie dzieli się swoją wiedzą w dużych ilościach, ba, wiedzą ciekawą, ma prawie zawsze pozytywne wypowiedzi... Tak jest dobrze.
A czepianie się o jakiś podpis to takie troche bardzo wiercenie dziury w całym.

@Forecast, mam te same inicjały. Też się zastanawiałeś czy składając jakiś podpis na komendzie dostaniesz automatycznie pałą?

Edytowane przez Kuballa44

Oooooolej?

Nie bardzo mogę. Macierewicz z CF wraz ze swoją komisją mogą się kompromitować w dowolny sposób. To wolny kraj. Jednak nieudolna próba "przypięcia mi gęby" i zrobienia ze mnie oszusta, na poczytnym forum, oraz przy okazji próba skompromitowania mojej osoby poprzez podanie mojego nazwiska w kontekście podejrzeń i oskarżeń - tego zdzierżyć nie mogłem.

Podpuściłeś mnie :)

Miałem nie pisać, a napisałem :D  :D  :D

Definitywnie kończę "aferę podpisową" ;)

Przeczytałem ten wątek na CF.Faktycznie ciężko coś takiego olać.Jednym słowem SYF i jeszcze raz syf na kolanach i śmierdzi spod pach.Moim zdaniem P.Szuszkiewicza ktoś podpuszcza.Nie wiem jaki jest tego cel.Przeczytałem od dechy do dechy to wszystko i temat jest nieco bardziej zawiły.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Janusz nie dawaj się wciągać w jałową dyskusję bo to do niczego konstruktywnego nie prowadzi . Przeczytałem tamten temat i widać , że człowiek ma kłopot z emocjami i oskarża wszystkich o wszystko . Najlepiej przeczekać a jak się niektórzy wystrzelają to zabiorą się za kogoś innego . Chejterstwo internetowe to taka modna teraz dyscyplina życia . 

Ja w życiu staram się trzymać takiej starej ale jakże mądrej rady : "Słowo wypowiedziane we właściwym czasie jest jak złote jabłko na srebrnej czaszy " 

Słowa są zbyt cenne aby rzucać nimi bez celu . Pozdrawiam .

• Like 2

To chyba jesteś kolego z całym szacunkiem ślepy,wyraźnie jest JS gdzie wy tam widzicie SS.Cala ta zadyma to niezły pomysł na jeszcze lepszą promocję CF

Niedługo to i przyjdzie zwariować

Panie Januszu tak jak to powiedział Tomy olejjjjj to,umrze śmiercią naturalną cały ten wątek na CF.A kolegom z ich forum proponuje wziąć wędki w garść i udać się nad wodę.Może pogoda ochłodzi ich gorące głowy.

Ps.a dla tych co widzą SS na wobkach Janusza prosze by do swej diety włączyli jagody,które znacząco poprawiają wzrok:)

Pozdrawiam

• Like 2

Janusz z całym szacunkiem ale moim zdaniem te podpisy są bardzo podobne. Nie wiem czy zrobiłeś to celowo czy też nie, wcześniej było czytelne JS, a teraz jak na to patrzę to widzę właśnie SS. Pozdrowienia

Witam,

Niech Julian sie zaloguje tu na forum i broni swoich racji skoro taki odwazny jest. Te wszelkie informacje o banie i braku mozliwosci to wierutne klamstwo. Wszystkie stare bany zostaly zniesione wraz z nowa odslona portalu. Oczywiscie najlepiej zaszyc sie w cieplym ku...dolku i pod oslona administracji pierdzielic od rzeczy.

Bujo

• Like 2

Janusz z całym szacunkiem ale moim zdaniem te podpisy są bardzo podobne. Nie wiem czy zrobiłeś to celowo czy też nie, wcześniej było czytelne JS, a teraz jak na to patrzę to widzę właśnie SS. Pozdrowienia

Maciek piszę jako zwykły użytkownik chyba sobie żarty robisz, w szkole uczono kiedyś czegoś takiego jak kaligrafia i wyraźnie widzę różnice między J a S.

Ja podpisuje się praktycznie identycznie jak mój ojciec i co mam zmienić mój styl pisma na drukowane bo on sobie zażyczy?

I jeszcze pytanie czy "SS" jest zastrzeżonym znakiem towarowym, jeśli tak to gdzie?

Do niedawna nie wiedziałem o co chodzi w dyskusjach z jakimś: Guru, Królem Julianem, czy innym SS i nadal niewiele mnie to interesuje ale to co zaczyna się teraz wyrabiać jest po prostu śmieszne, każdy robi swoje przynęty i niech tak pozostanie, a ocenę finalną i tak dadzą ryby i ich łowcy.

Janusz przepraszam za zaśmiecanie wątku.

• Like 9

Cały ten CF ;)  to odwieczna gówno burza o byle co to takie moje subiektywne zdanie.  :lol:  :lol:  :lol:

Nigdy tam nie robiłem zakupów ani nigdy nie zrobie   :wacko: przez wzgląd na włascicieli  :ph34r: oraz króla Juliana.

Ps.Janusz nie daj się wciągnąc w gierki , jesteś facet z klasą i nie zniżaj się do "ich" poziomu  ;)

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 4

Na moje oko to JS .Mam nadzieje ze CF nie oskarzy Jerkbait.pl za uzywanie tej samej czcionki.

Kurcze ... ja mam chyba coś z oczami bo widzę YY - czyli nawet coś zupełnie innego. :lol:

A który to ten "miszcz" o inicjałach SS?

Ten typ z wąsami żółtymi od jarania "dżezów"?

Nick "Cykakutass" czy jakoś tam???Bo nie wiem... :rolleyes:

• Like 6

I jeszcze pytanie czy "SS" jest zastrzeżonym znakiem towarowym, jeśli tak to gdzie?

Chyba nie bo trochę tego jest na świecie... ;)

https://www.google.pl/search?q=%22ss%22+logo&safe=off&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4BzVUt7EFe7H7AbK-oG4Dw&ved=0CCoQsAQ&biw=2133&bih=1221&dpr=0.9

Niektóre nawet z mniejszym powodem do dumy...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Schutzstaffel

Prawda jest zawsze najlepsza. Kiedy forum X charakteryzuje się małą poczytalnością i niską dynamiką pozyskiwania nowych użytkowników. Wszyscy "mistrzowie" lurebuildingu rodem z X pragną mieć swój watek na j.pl co z resztą można obserwować na forum, wszyscy też wiemy z jakiego powodu ma to miejsce. Osoba/by które z pewnych powodów nie mogą lub nie potrafią uczestniczyć w życiu forum  j.pl (zwykle dotyczy to łamania regulaminu) a intensywnie publikują na X (które to forum traktują niczym TWITTER) pragną zaistnieć w każdej możliwej formie na j.pl. Przykład takiego działania mamy niemiłą okazję śledzić podczas ostatnich dni. Smutnym zjawiskiem jest fakt wykorzystywania w celach reklamowych "mięsa armatniego" w postaci "podwójnych" użytkowników promujących treści "sugerowane". 

Reasumując, każdy post publikowany na j.pl a dotyczący wspomnianych wyżej osób powoduje automatyczną i niebotyczną dynamikę odsłon na forum X. Według mnie działanie takie tylko generuje wrogość i "afery" żądnych reklamy user-ów. Proponuję więc całkowitą ignorancję, która jest najlepszym lekiem jakim dysponujemy.

• Like 11

Aż poszedłem spojrzeć sobie w pudełko na Januszowe przynęty, notabene kupione w różnym czasie.

Na każdym z nich stoi wyraźne JS.

No ale ja może nie dowidzę, bo jak deszcz pada to moje dwie starsze sąsiadki widzą na boku budynku płaczącą madonnę z dzieciątkiem, a ja tam tylko plamę widzę <_< :wacko:.

Janusz nie traktuj poważnie wywodów człowieka który maluje twarz, zakłada pióropusz i wydaje mu się że jest Szoszonem :lol:, może jutro będzie Napoleonem, a kto wie co następne dni przyniosą  :ph34r: ! (mowa o ss).

Twoje wyroby naprawdę ciężko pomylić z innymi, tak trzymaj Janusz, jesteś fajnym facetem bez pawich piórek w d... i pychy w wypowiedziach a to się ceni.

Pozdrawiam

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 2