Skocz do zawartości

Dyskusja o podpisie wydzielona z "Woblery z Bielska"

woblery z Bielska

Rekomendowane odpowiedzi

Taka dziwna przypadłość dopada wyznawców SS ... 

Już gdzieś to widziałem/czytałem...

albo może mi się tylko mykło... znaczy się wydawało   :)  (uśmieszek wstawiam, żeby nie było że taki poważny jestem)

I po przeczytaniu na CF, chyba wiem skąd to się bierze ... Pan Sławek prócz wiedzy i sposobu produkcji przynęt swoim naśladowcom, w dziwny i niewyjaśniony sposób, przekazuje również swój styl bycia. Swoją butę, arogancję i przeświadczenie o wyższości i nieomylności. Wszak nawet Rapala go naśladuje ...

Obiektywnie patrząc jakieś tam podobieństwo w podpisie ... może raczej sposobie podpisywania jest... ale raczej trudno się pomylić ... malowanie zupełnie inne, miejsce podpisu również, a jak Pan Sławek zdołał dojrzeć "S" jako pierwszą literę na januszowych wobkach ??? 

• Like 3

Może ludzie sami ocenią "podobieństwo",którego moim zdaniem nie ma wcale,i naprawdę trzeba mieć silna wolę by takowe dostrzec. W oczy rzuca się, natomiast błąd w łączeniu ze sobą liter "pisanych" w przypadku opisu Pana Sławka,a błąd ten powoduje że pierwszą literę jego inicjałów można odczytać jako "j".

post-46261-0-00079500-1389712453_thumb.jpg

post-46261-0-64151500-1389712499.jpg

• Like 1

I jeszcze pytanie czy "SS" jest zastrzeżonym znakiem towarowym, jeśli tak to gdzie?

Witam,

Tak jest znakiem zastrzezonym jak najbardziej. Za takie dwie literki pisane jak w zespole Kiss Legia Warszawa dostala zakaz wstepu kibicow na jakis mecz w eliminacjach LM. Wiec zastrzezony musi byc, nie ma to tamto :) :) :) Przez UEFA chyba :) 

Bujo

• Like 2

Podobny jest nie ma to tamto.Ale dajcie spokój Panowie przy tej skali produkcji to nie ma znaczenia.Miałoby gdyby Janusz golił swoje wobki jako Szuszkiewicza a tego nie robi,w czym do cholery problem i kto tam miesza. 

Dlatego napisałem, że są podobne, a czy Janusz to zrobił celowo, czy niecelowo, czy z premedytacją, czy też nie - nie mnie to oceniać i nawet nie zamierzam tego robić ani kwestionować. Napisałem tylko, że są podobne :)  Pozdrawiam

No a ja to ocenię.Janusza znam na tyle żeby śmiało powiedzieć że nie zrobił tego w celach biznesowych.Jak by sprzedawał swoje woblery jako woblery Sławka Szuszkiewicza to tak.Nie robił tego,nie robi i tego nie zrobi na 100%.Moim zdaniem problem jest sztuczny i nadmuchany przez trzecią osobę. 

Dziwne że Sam Janusz się nie wypowiada, widocznie ma to w dupie i wie że jego wyroby się same obronią więc po co wy Panowie to napędzacie ku uciesze eSSa ?? 

Tomasz ta Twoja końcówka nicka też jakoś podejrzana ''eS'' jest  :P  :lol:  :lol:  :lol:  uważaj  :ph34r:

Ps. Ideologia jest taka - jak się coś nie sprzedaje to trzeba wywołać burze więc ktoś zwroci uwage.

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 2

Janusz nie przejmuj się, oni tam wszySScy są dobrzy :) Pamiętam jak X lat temu dzwonił do mnie boss tego portalu i wypytywał o micro-jigi, a parę dni później pojawiły się na ich stronie, oczywiście autorem ja nie byłem :) Ciekawe czy wtedy też tak o "kopiach" i innych cyrkach myślał razem ze SSwoim fumflem :D

Dziękuję za "odśmiecenie" mojego wątku. Jeszcze dziś przedstawię podpis, który będzie obowiązywał ( ;) ) na nowych woblerach. Sprawdzony w necie, nie narusza niczego, co już jest. Uff.

Mam żal. Jest mi zwyczajnie po ludzku przykro, że osoby, które dostrzegły podobieństwo mojego podpisu do innego, nie poinformowały mnie o tym na priv. Sprawa była do załatwienia w kilka minut, bez rozpętywania niepotrzebnych burz, rzucania oskarżeń... Niesmak pozostaje. Jeśli Maćku, Tomku, inni koledzy - dostrzegaliście takie podobieństwo, nie rozumiem powodu, dla którego mnie o tym nie poinformowaliście? Gdy zobaczyłem oba podpisy, oczywiste podobieństwo i dla mnie stało się jasne. Stąd moja szybka decyzja o zmianie.

Przy okazji, nie będę wnikał, po co ktoś, kto ma inicjały "SS" podpisuje się "JS".  Jego zbójeckie prawo :)

Koledzy drodzy, bardzo proszę, zachowujcie poziom. Bez bluzgów cy odwoływań się do spraw intymnych. Zachowajcie klasę w wypowiedziach. Czasem lepiej coś przemilczeć... Nie wiem, jakie jeszcze w przyszłości mogą mnie podejrzenia/oskarżenia spotkać, może za rok ktoś na konkurencyjnym wątku twierdzić, że pół roku nalegał i dopiero sądownie przymusił mnie do zmiany podpisu (to tylko przykład). Wolę, by istniał ten wątek jako dowód. Z pomówieniami najłatwiej walczyć prawdą. Będzie mi trudniej, gdy wątek "poleci w kosmos"...

Janusz

• Like 6

Janusz jeśli jest tak jak napisałeś no to jest to nieporozumienie ,zmieniasz podpis i tyle.

Podpisy są bardzo podobne i generalnie każdy człowiek nie przeglądajacy forów ,może się pomylić.

Tak z ciekawości się spytam ,ile przynęt zostało oznaczonych tym nowym podpisem?

Nie pisałem do ciebie ,a to z tej przyczyny że ostatnio jak sam wiesz ciężko nam się komunikuje ale pisze to choć wiadomo że za chwile zostanę zmieszany z błotem.

Edytowane przez Kielo

Janusz nie informowałem Cię ani nikogo innego bo to w sumie nie moja sprawa :)  Dopiero jak sam poruszyłeś temat to wyraziłem swoją opinię.

z CF mam tyle wspólnego co z j.pl - po prostu piszę i czytam - kiedyś nawet miałem tam rocznego czy dwuletniego bana ;)  Ciebie nie znam, z Panem Sławkiem znamy się dość dobrze i to by było na tyle.

Pozdrawiam

ps spodobała mi się Twoja decyzja z postu powyżej, szacunek.

Janusz jeśli jest tak jak napisałeś no to jest to nieporozumienie ,zmieniasz podpis i tyle.

Podpisy są bardzo podobne i generalnie każdy człowiek nie przeglądajacy forów ,może się pomylić.

Tak z ciekawości się spytam ,ile przynęt zostało oznaczonych tym nowym podpisem?

Nie pisałem do ciebie ,a to z tej przyczyny że ostatnio jak sam wiesz ciężko nam się komunikuje ale pisze to choć wiadomo że za chwile zostanę zmieszany z błotem.

Mam nadzieję, że nikt Cię błockiem obrzucać nie będzie :)

Ile? Nie liczyłem, nie więcej niż 150. Raczej bliżej 100. Wiele woblerów (w tym wszystkie w wersji standard) wcale nie podpisuję. Robale, żuczki, mikrusy - nigdy podpisów nie miały. Jak dotąd nie spotkałem się z ich podróbkami :P A o tym, że wobler nie ma podpisu, czasem dowiaduję się dopiero od kogoś, komu woblerki wysłałem. Naprawdę są ważniejsze cechy wyróżniające wobler, niż podpis...

• Like 1