Tak sie zastanawiam....wiadomo, ze jest to dosc spory gabarytowo sprzet i raczej przeznaczony do zainstalowania na jakiejs konsoli sterowniczej, pulpicie czy czyms takim. W tego typu lodkach z reguly tez mamy do czynienia z zasilaniem centralnym z akumulatora...
Ja tak sie zastanawiam jakby z tego zrobic taki zestaw "portable" do instalacji przenosnej na pontonach, lodkach (inne raczej wykluczam z powodu gabarytow sprzetu )
Ktos to moze przeanalizowal? W szczegolnosci sprawe zasilania - niby sonda pobiera 8000W PTP czyli okolo 2 x wiecej niz moja...czyli powinno wystarczyc 2 x 9AH...
Pytanie
Gumofilc
Tak sie zastanawiam....wiadomo, ze jest to dosc spory gabarytowo sprzet i raczej przeznaczony do zainstalowania na jakiejs konsoli sterowniczej, pulpicie czy czyms takim. W tego typu lodkach z reguly tez mamy do czynienia z zasilaniem centralnym z akumulatora...
Ja tak sie zastanawiam jakby z tego zrobic taki zestaw "portable" do instalacji przenosnej na pontonach, lodkach (inne raczej wykluczam z powodu gabarytow sprzetu
)
Ktos to moze przeanalizowal? W szczegolnosci sprawe zasilania - niby sonda pobiera 8000W PTP czyli okolo 2 x wiecej niz moja...czyli powinno wystarczyc 2 x 9AH...
Gumo
Top użytkownicy dla tego pytania
16
10
7
5
Popularne dni
15 Sty
19
21 Sty
7
15 Mar
6
23 Cze
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Paprykarz 16 odpowiedzi
Gumofilc 10 odpowiedzi
arturo1201 7 odpowiedzi
bazyloss 5 odpowiedzi
Popularne dni
15 Sty 2014
19 odpowiedzi
21 Sty 2014
7 odpowiedzi
15 Mar 2014
6 odpowiedzi
23 Cze 2017
6 odpowiedzi
Popularne posty
IMMORTAL
Prototyp gotowy Obudowa wykonana z białego PVC 4mm, połączonego za pomocą nitów i aluminiowymi kątowników. Pod ekranem wyłączniki zasilania, ładowania i zabudowanego woltomierza. Zrobiłem także gniaz
godski
Czyli 10,5 a może mniej. Kilka takich rozładowań i po akumulatorze. Szkoda, że ekranu z napęciem nie podglądałeś co pewien czas,
termin
Ustaw sobie alarm napiecia w echosondzie np na 10,5V aby nie niszczyc akumulatora rozladowujac ponizej tej wartosci.
Opublikowane grafiki
74 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi