Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird 998C HD DI SI

Gumofilc

Pytanie

Tak sie zastanawiam....wiadomo, ze jest to dosc spory gabarytowo sprzet i raczej przeznaczony do zainstalowania na jakiejs konsoli sterowniczej, pulpicie czy czyms takim. W tego typu lodkach z reguly tez mamy do czynienia z zasilaniem centralnym z akumulatora...

Ja tak sie zastanawiam jakby z tego zrobic taki zestaw "portable" do instalacji przenosnej na pontonach, lodkach (inne raczej wykluczam z powodu gabarytow sprzetu :) )

Ktos to moze przeanalizowal? W szczegolnosci sprawe zasilania - niby sonda pobiera 8000W PTP czyli okolo 2 x wiecej niz moja...czyli powinno wystarczyc 2 x 9AH...

Gumo

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Można go całkowicie usunąć ale nie da się przenieść paska odczytów na dół ekranu, tak jak to jest w 1198.

Kamil, jak byś był uprzejmy jeszcze raz podlinkować  tą serię 19 - stary jestem i nie widzę  :D

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Można go całkowicie usunąć ale nie da się przenieść paska odczytów na dół ekranu, tak jak to jest w 1198.

Kamil, jak byś był uprzejmy jeszcze raz podlinkować  tą serię 19 - stary jestem i nie widzę  :D

A jakby kolega byl tak mily i powiedzial jak to sie robi? :)

• 0

Prototyp gotowy :D

Obudowa wykonana z białego PVC 4mm, połączonego za pomocą nitów i aluminiowymi kątowników. Pod ekranem wyłączniki zasilania, ładowania i zabudowanego woltomierza. Zrobiłem także gniazdo do podłączenia ładowarki. Całości dopełnia pokrowiec z kodury.

Razem z akumulatorem 18Ah wszystko waży 10,5 kg.

attachicon.gifIMGP1351.JPG

attachicon.gifIMGP1356_1.jpg

attachicon.gifIMGP1353_1.jpg

Hej i jak robisz to pudełeczko na eszko ?