meme174 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam czy ktos mial / ma ten kij i mogł by napisac pare slow a o nim ? team dragon silver edition cast 1.98 14-35 kacja x-fast ugiecie progresywne:P Ktory z tyhc kijow by był najlepszy do nauki castingu <czytaj najbardziej uniwersalny ze zwgledu na dlugosc Pozdrawiam meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Sądzę, że do nauki na początek lepszy będzie kij z tytułu twojego postu. Ma płynniejsze ugięcie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dłuższy więcej wybacza i można posłać lżejszy wabik, potencjalnie nie do rzucenie danym multikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 aaa multiplikatorem ma byc daiwa procaster 100L czy bedzie pasowal do kija ? Jezeli chodzi o rzuty lzeszymi przynetami nie przymierzam uzywac przynet lzejszych nz 13 g .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 procastera 100L sobie daruj, on jest mega plastikowy i poprostu tandetny. Sporo lepszy deal zrobisz jak nabędziesz procastera 100 HL, ewentualnie 100 HL Rojo, ten ostatni jest naprawdę świetnym mulikiem choć nadal nie kosztuje majątku... o ten ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 A dlaczego ma nie pasować. Powinien. Tylko skąd będziesz wiedział, że ta czy tamta przynęta waży akurat 13 gram?Może łatwiej będzie zacząć naukę od trochę cięższych przynęt. N.p. wahadła Gnom 3, które waży 30 gram. a jak to opanujesz to powoli zaczniesz rzucać lżejszymi wabikami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 hehe no zawsze mozna wierzyc producentom <chodzi o mase przynet> Czyli jak rozumiem to tak:kij 2.60 oraz procaster 100hl <mogl by ktos przyblizyc ceny tego modelu ?? bo jednak fundusze mam ograniczone ) aa jeszcze jedno <Przepraszam ze tak pytam i pytam ale chcem na zestaw (wedka multik plecionka) wydac okolo 600 zl wec wole sie wypytac o wszytsko > PLecionka power pro o wytrzymalosci 10 lb ? ktos jej uzywal dobrze sie nia rzuca z multika ? POzdrawiam meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 za 600plnów to bym szukał w używkach curado albo revo i jakiegoś st croix premier czy inny triumph. myślę ze ew dodać byś musiał jakieś 100-150plnów a jak sądzę zestaw będzie całkiem całkiem. Z kijami dragona miałem do czynienia kilka razy (jerkówki, hm trociowe, sandaczowe etc) i zdecydowanie nie rzuciły mnie o ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Powiem tak dragonami lowile od poczatku przygody z spinigiem i nigdy nie mialem z nimi problemow ani tez innch zlych przygod Dlatego mysle zeby zostac przy tej marce jednakze na castingu nie znam sie wogule i chcialbym zasiegnac jezyka u bardziej doswiadczonych Kolegow, Rowniez dlugosc kija w <2,60> bardziej mi odpowiada bo moim lowiskiem jest narew na wysokosci Tykocina i w góre rzeki(Podlasie) gdzie sa wysokie burty ... a w wielu czasopismach czytalem ze najlepiej operuje sie krotkimi wedziskami <chodzi o casting> Pozdrawiam meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Miałeś też przyjemność z innymi firmami (nie koniecznie klakson czy mikadium??) bo myślę że to jak z matrixem, raz doświadczysz i nic już nie jest takie same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 przypomniało mi sie co moj kolega zwykl mawiać w takiej sytuacji.... wiesz... polonez to w sumie najlepszy samochod na świecie... pod warunkiem ze nigdy nie jezdziles innym autem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Mam dla ciebie dwie odpowiedzi.1. jeżeli ta dyskusja dalej się rozwinie to zakończy się mniej więcej tak, że najlepiej zrobisz jak sobie kupisz kij Megabassa i multika Shimano koniecznie z modułem DC bo jest najlepszy.ale ja z tego dialogu wysiadam,2. wracamy na ziemię i do twoich propozycji. To należy pamiątać, że kija do 35 gram ma moc około 20-25 lbs. Co ozacza, że plecionka powinna być do takiego kija trochę mocniejsza niż 10 lbs. Powiedzmy 20 lbs to powinno być dobrze.Ceny za kij powiedzą ci w sklepie wędkarskim lub poszukaj sobie po sklepach internetowych. Jest tego już u nas bardzo dużo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 szczególnie w polskich sklepach to dostaniesz baardzo dobrą cenę za towar oczywiście najwyższej jakości i sprzedawca jeszcze od serca doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Standerus... nie mam zamiaru sie klucic wiem o tym ze Polskie sklepu to jezeli chodzi o casting to dno dlatego zasiegam pomocy Tutaj u ludzi z doswiadczeniem Chodzac po stronach internetowych naszym rodzimych producentow to jedynie dragon ma ciekawe kije castingowe <moje zdanie, bo wiekszosc producentow ma tylko dzerkowki> ... Nie przywiazuje sie do jednej marki bo łowiem kijami spinigowymi innych firm niz dragon.. poprostu dragonem mi sie najlepiej lowilo dlatego padlo na ta firme Tyle odemnie i naprawde nie chcialem urzadzan tu klutni tylko poprosic o wasze zdanie pomiedzy tymi kijami a nad multikiem sie zastanowie moze pojde w strone uzywek Pozdrawia meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Pytania już były, kilka odpowiedzi też i nawet pojawił się wątek o megabassie i DC. A ja zapytam Ciebie o coś innego. Jakie ryby chcesz łowić? Jak chcesz je łowić? Na łodzi, z brzegu, w rzece, czy w strumyku szerokości Twojej wanny? Któryś raz widzę mnóstwo porad oderwanych od rzeczywistości, w której masz łowić. Najpierw więc proszę określ jak, co i jakimi przynętami a następnie dobierze się odpowiednią wędkę. Być może będzie to TeamDragon a być może Megabass z DC. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 To, mniej więcej, też było Remku. .............................................................Rowniez dlugosc kija w <2,60> bardziej mi odpowiada bo moim lowiskiem jest narew na wysokosci Tykocina i w góre rzeki(Podlasie) gdzie sa wysokie burty ... a w wielu czasopismach czytalem ze najlepiej operuje sie krotkimi wedziskami <chodzi o casting> Pozdrawiam meme Osobiście przychylam się do opinii Thymallusa i TomCasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_90 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Team Dragon SE Cast 2,6m i 14-35g ok 340 zł, Plecionka PP 15, 20lbs z Allegro ok 60 zł. Shimano curado DHSV Ok 550zł używka taniej. Myśle że zestawik będzie dobrze działał. Chyba ci tych 600 zł zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 TEam Dragon Silver edition cast 2.60m 14-35 g 300 zl ale decyduje sie na wersjie krotsza 1.98 za 270 zl .. a multik to sie zastanawiam narazie chcem znalesc Abu C3 4501 ktory kosztuje okolo 250-300 <tak slyszalem> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 hmm... to najpierw go znajdź... <_< ja nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_90 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Na forum jest presja by łowic na krótkie kije bo prościej, łatwiej nie zrobisz błędu. Ja sie z tym zgadzam tak ale wędkując albo z łodzi albo jerkami (mocniejsze kije nie <35g). Łowiąc w rzece lub brodząc tak jak ja, to lepszy jest kij dłuższy i przy tych samych parametrach c.w. będzie elastyczniejszy i da rady rzucać nawet tymi lżejszymi przynętami (czytaj nosisz to samo pudełko co do spiningu tylko łowisz inną wędką i szczerze z bardzo dużą frajdą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Nie dokońca z tą presją na króciaki. Wszystko zależy, zresztą jak sam zauważyłeś, od typu łowiska i poławianej ryby. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Uważam podobnie jak Remek. Sprawdz sobie nawet w tym wątku. Tutaj z propozycji kilku kiji pytający otrzymał sugestie na dłuższy model ze wskazaniem na ładniejsze ugięcie. Poczytaj sobie ostatnie artykuły o spiningach na bolenie. Same długie kije. Więc to nie jest prawdą co piszesz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_90 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ok. Ok. Skruszony lecz o niezmiennym stanowisku i z niewielkim doswiadczeniem chylę czoła przed Cast-szefami. Czytałem cały ten wątek, inne wątki, czytam też wszystkie artykuły, o boleniach na casting o spiningach boleniowych, sam kiedyś tez pytałem o wędkę castingową (ktos mi napisał że 2,1m to dlaniego extra długas). Tak i przedewszystkim zaleznie od łowiska i poławianej ryby. Kolega zakładający wątek rzucił dwie propozycje castingów, dosyć skromny limit finanansowy i rzekę z wysokimi burtami. Ja wybrałbym kij dłuższy nawet gdybym miał oszczędzac jeszcze pół roku niz potem sie denerwować tym ze nie można gdzieś dorzucić czy porzadnie obłowic miejscówkę, bo zahaczam o trzciny a wleżć cie nie da. Z drugiej strony Lepiej zaoszczedzic na kiju niz multiku. Tu nie ma kompromisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ok panowie zgodze sie z wami ale ja przez caly czas kiedy spinigowalem rowniez stosowalem krotsze kije .. max 2.40 na rzeke z wysokimi burtami Nigdy sie nie denerwowalem ze ne moge gdzies dorzucic albo cos w tym stylu <spokojny ze mnie chlopak > Dla mnie krotkim kijem lowi sie wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_90 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 No i luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi