kokosz77 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Mam do Was pytanko jak postępujecie zima ze sprzetem spinningowym.Ja mam wrzucony do kombiaka i jezdze z nim zazwyczaj caly weekend od piatku po pracy do niedzieli wieczór .wedka z kolowrotkiemprzynety spinningowe :woblerkiblaszkigumki heheI tu moje pytanko , jak to sie ma jak na dworze jest -5 , jak to sie ma do sprzetu , czy bardzo mu to szkodzi .Czy jest to raczej do przyjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Nie wiem co by mialo szkodzic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Na mrozie się kurczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Od czasu jak mi rąbnęli samochodzik , w następcy staram się za wiele nie przetrzymywać Edytowane 15 Stycznia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 tak jak napisał Kolega @popper złodziejowi to nie przeszkodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Popper... koledze nie ukradną przecież sam pisze, że zazwyczaj jeździ cały weekend... jak cały czas jeździ to kiedy mają mu go ukraść... Ja bym nie trzymał sprzętu w aucie, nawet jeśli auto byłoby w garażu. Okazja czyni (chyba jednak nadal) złodzieja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jedyny problem to kołowrotek, a dokładniej smar w środku, może mocno zgęstnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 @kokosz to zależny jaki masz sprzęcik? Jak cos wypasionego to nic im nie szkodzi tylko podaj model auta i nr rejestracyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Osobiście myślę że nic nie szkodzi w lutym jeździ się na pstrągi i łowi się 5h i więcej na -7 wiec w bagażniku tez mu nie ma co zaszkodzić, kołowrotek a właściwie smar o którym wspomina poprzednik tez po godzinie będzie miał taka temperaturę jakby leżał w samochodzie. Kolega na Szreniawie łowił kiedyś przy -18 i jeszcze śryż płynął )pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Osobiście myślę że nic nie szkodzi w lutym jeździ się na pstrągi i łowi się 5h i więcej na -7 wiec w bagażniku tez mu nie ma co zaszkodzić, kołowrotek a właściwie smar o którym wspomina poprzednik tez po godzinie będzie miał taka temperaturę jakby leżał w samochodzie. Kolega na Szreniawie łowił kiedyś przy -18 i jeszcze śryż płynął )pozdroTu kolega @kokosz77 pytał chyba co sie stanie jak się zostawi sprzęt na dłużej niż 2 godziny, tak np na całą noc. Po takim leżakowaniu przy temp -5 na początku łowienia kołowrotek może trochę gorzej pracować. A odnosnie łowienia przy niskich temperaturach to, - 18 nie robi na mnie większego wrazenia, bo jakieś 4 lata temu na zawodach kończących sezon łowiliśmy, to znaczy próbowaliśmy łowić przy - 23 °C :-), Kołowrotki kręcił, ale przelotki zamarzaly w mgnieniu oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 kumpel trzyma sprzęt w komórce-temperatura równa zewnętrznej.z tego co pamiętam po zimie plecionki szlak trafił.pękały jak nitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Sama niska temp. nie zaszkodzi ale skoki temp. już mogą. Po nocy w samochodzie temp. ujemna wsiadamy i jedziemy i rozgrzewamy auto i wnętrze do wyższych temp. a potem wysiadamy, wyjmujemy sprzęt i znowu nagła obniżka temp i problem gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Że zapytam.W jaki sposób te zmiany temperatury w samochodzie i na zewnątrz miałyby wpłynąć na sprzęt?Jaka byłaby różnica między sytuacją kiedy na przykład w lutym czy marcu łowimy rano przy -5,po paru godzinach +15?.Dlaczego nagły skok temperatury miałby w jakiś znaczący sposób zaszkodzić kołowrotkowi czy wędce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 może nie kołowrotkowi i wędce ale pewnie pletce\żyłce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Że zapytam.W jaki sposób te zmiany temperatury w samochodzie i na zewnątrz miałyby wpłynąć na sprzęt?Jaka byłaby różnica między sytuacją kiedy na przykład w lutym czy marcu łowimy rano przy -5,po paru godzinach +15?.Dlaczego nagły skok temperatury miałby w jakiś znaczący sposób zaszkodzić kołowrotkowi czy wędce?Parę godzin to dużo ja mówię o sytuacji gdy z 20 stopni wsamochodzie wyjdziemy na -5 albo i mniej więc różnica 25 stopni i więcej w ciągu chwili. Edit Nie wiem jaksię zachowuje lakier ale może się zdarzyć jak z rozgrzanymszkłem po nagłym ochłodzeniu że pęknie Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Wookash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Sprzęt wędkarski to taki sam sprzęt jak młotek czy siekierka. Nic mu nie będzie. Nawet przy minus 20. Od tego jest. Z auta wyjmuję tylko pudełko z sumówkami, bo zginąć nie może a reszta się kisi 365dni w roku w otchłani pryszcza... Łowi się dniówki przy minus kilkunastu i wsio gra. Nie popadajmy w paranoje ... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dokładnie tak jak napisał rózgaś.Jakoś nie wyobrażam sobie zastanawiania się nad tym czy mogę jechać na ryby bo sprzęt może nie wytrzymać różnicy temperatur pomiędzy ciepłym wnętrzem samochodu a "światem zewnętrznym".Bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 kije kołowrotki -mróz to żadne wyzwanie,ale z plecionkami trzeba uważać,zostawione na mrozie na kilka miechów lub w bagażniku w upale,potrafia sie rwać jak nitka-sprawdziłem to na swoich linkach,gdzie ba bagażniku miałem szpulki zapasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja tam wole nie zostawiać nic, bo juz jeden podbierak mi żona załatwiła na zakupach skutecznie zostałem wyleczony z zostawiania sprzętu w aucie po raz drugi jak wjechał we mnie inny kierowca i wędki które były w bagażniku dostały strzała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 No to chyba OC pokrylo koszty zakupu nowych wedek po wypadku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Teraz wiem że by pokryło, ale wtedy nie miałem paragonu to raz, a po drugie były to dwa feedery za jakieś śmieszne pieniążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Pamietam jak kolega mial wypadek na motorze ,położył motar na ziemi bo mu koles wyjechal , to wyciagnal za wszystko co do zlotowki nawet zelowki od butów zdarte na asfalcie. Czlowiek uczy sie całe zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Jak w temacie. Czy mróz ma destrukcyjny wpływ na wędki i kołowrotki ? Niestety swój sprzęt musiałem wynieść na zewnątrz, do nieogrzewanego (ale suchego) warsztatu i się zastanawiam jak przetrwa on zimę.... Czy macie w tej materii jakieś doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 U mnie na nieogrzewanym strychu dają radę. Jedna wędka Daiwy już ze 30 lat będzie miała z czego z 15 na strychu mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi