PaNeK Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam, za tydzień wybieram się do Myczkowców, i chciał bym zaczerpnąć jakichś informacji o tym zbiorniku... warto na nim coś działać (spinnin jeśli łodzie będą dostępne to z łodzi) , czy raczej od razu na Soline?? I na jaką rybe się nastawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Przede wszystkim Myczkowce są wodą górską (o ile pamiętam dniówka górska jest o ok. 3x droższa niż nizinna). Na jeziorze występują bardzo duże wahania poziomu wody (elektrownia). Górna część zb. (od mostu poniżej zapory w Solinie) to królestwo pstrągów, niżej można złowić ładnego okonia i szczupaka. Ale...na początku czerwca Solina będzie wg. mnie znacznie lepsza - sandacze!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 tzn że ile by mi wyszło za dniówke / tygodniówka? i na solinie też by mnie ciekawiło jak z cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Nie mam pojęcia, sprawdź na www.pzw.org , ZO PZW Krosno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Składka roczna na wody górskie (limit 40 dni łowienia): - młodzieżowa (16-26 lat) - 60 zł solina i myczkowce to górskie czy nizinne zbiorniki? jak by górskie to bym i na san sie załapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Panek jak chcesz to jak wroce do domu to cos ci moze podesle o myczkowcach i zalewie. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Tak jak pisałem wyżej, Myczkowce są górskie, Solina to zbiornik nizinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 to jedną opłatą 2 zbiorników nie obsłużę, musze coś wybrać, do myczkowskiego mam 15-20 minut pieszo, a na soline to nie wiem kto by mnie wiózł... albo 2 godziny spaceru @Slider, bardzo byś mi pomógł gdybyś coś podesłał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Cześć, będę tu w połowie lipca, na tydzień . Może ktoś z kolegów coś podpowie żeby całego majdanu ze sobą nie zabierać. Co i na co można próbować złowić z łódki w okolicach połowy zbiornika. Czy może odpuścić sobie i na Solinie popróbować ? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Cześć jakby się ktoś zdecydował na pomoc to z 'dołu', też podziekujęTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opelot Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Witam. Poszukaj tu:http://www.fishing.org.pl/f10/zalew-myczkowce-2272/a o Solinie tu;http://www.fishing.org.pl/f10/jezioro-solinskie-92/ Miłych wrażeń - nie tylko wedkarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 DZIĘKI, I Z DOŁU I Z GÓRY Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Cześć, byłem tam i właśnie wróciłem. Z braku info nie tylko na tym forum pojechałem kompletnie nieprzygotowany. Łowisko nie przypomina Soliny , jest miejscami głęboko ale na dnie miękko, na licznych wypłycenich sporo podwodnych łąk gdzie mieszka mnóstwo drobnicy i warto obrzucać dużymi jerkami i mieszkają podobno metrowe szczupce , małymi jigami moźna szukać okonia, tęczaka , potokowca i troci , warto mieć elektraka bo zbiornik jest dość długi. Mieszkałem w ośrodku Andrzejówka , jeali ktos lubi cisze i spokój polecam zdecydowanie, łódki moźna wypożyczyć w kilku miejscach, z brzegu też można porzucać , a i jeszcze klenie takie ok 50 cm dzielnie patrolują brzegi. Moje wyniki uważam, że marniutkie, być może dlatego że łowilem głównie rano a woda wyźsza ok południa , co im podobno służy Edytowane 27 Lipca 2014 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Cześć, odświeżę troszkę temat, może uda mi się zdobyć trochę informacji. Otóż czy na zbiorniku od strony mostu w Solinie jest jakaś szansa na zaparkowanie auta i zwodowanie się z Belly-Boat'em? Wybieram się w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Jest zjazd koło mostu i można tam spokojnie zostawić auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 No ja tam bym nie próbował z belly boatem w górze koło mostu prędzej nieco niżej w Bóbrce. Tam potrafi mocno woda płynąć podczas zrzutu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 No właśnie o te zrzuty wody też chciałbym spytać; czy są o wyznaczonych porach lub są jakoś przewidywalne tak żeby zdążyć spłynąć do brzegu? Ewentualnie czy długo to trwa?, bo mogę popłynąć z prądem, a później wrócić sobie jak przestanie płynąć. Czy wogóle widujecie Panowie kogoś na belly na tym zbiorniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Sam pływałem belly niżej, na wysokości Bóbrki. Zrzuty były ale tam gdzie jest szerzej między brzegami można się utrzymać w miejscu ewentualnie spłynąć do w miejsce przez nas obrane. Natomiast nie wyobrażam sobie nawet ustania w miejscu w górze koło mostu. Nie wiem czy zrzuty są planowane i o stałej porze ale pedałowanie przez 1 h czy dłużej nie ma sensu. Koło mostu łódka/ponton i elektryk, niżej można użyć belly. TO oczywiście moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Zrzuty bywają nieregularne i nawet nie ma gdzie sprawdzić. Czasem tylko te spektakularne zrzuty ( przez przelewy a nie turbiny) tworzące kaskady sa komunikowane. W okolicach mostu prąd jest zazwyczaj mocny, brzegi strome i ciężko tam jakoś się wydostać. Dodatkowo pływając tam odniosłem wrażenie bardzo zimnej wody. Na pewno był kilka stopni niższa jak na Solinie.Osobiscie odradzał bym tama okolice na belly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Dziękuję Panowie za podpowiedzi, jeżeli jesteście z okolicy podpowiedzcie proszę czy lepiej się wodować przy przystani amur czy OSP Bóbrka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Na jednym i drugim miejscu zwodujesz się bez problemu z belly boatem,jak chcesz łowić wyżej,bliżej w stronę mostu i porzucać za pstrągiem czy trocią to lepiej na przystani amur, mniej pedałowania a czym wyżej bliżej mostu tym większa szansa na pstrąga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Dziękuję za podpowiedzi, łowię na muchówkę z nastawieniem na łososiowate, będę spędzał urlop koło Leska, a do przejechania mam prawie 900km. dlatego dopytuje o warunki na belly bo nie wiem czy brać, ale chyba się zdecyduje i mam nadzieję, że z woduje się choć raz. Pewnie bliżej wyjazdu jeszcze się odezwę. Pozdrawiam Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrejBigTuNupi Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Może ktoś napisać jak z wynikami na Myczkowcach bo zastanawiam się nad wyjazdem na kilka dni, jeszcze kwestia tego czy jest opcja wypożyczenia łódki z silnikiem elektrycznym? Będę wdzięczny za informacje Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez FrejBigTuNupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluson Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Cześć. Jak to z rybami jednego dnia biorą- drugiego i trzeciego-nie. Zważywszy ,że jest to zbiornik wyrównawczy dużo zależy od zrzutów wody.Łódke będzie można wypożyczyć( łódki z pzw bez silnika )około końca kwietnia( jeśli zrobi się cieplej bo na razie tam zima). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret000 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Był ktoś może tam ostatnio ? jakieś nowe wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi