welpa1809 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Osobiście używam https://www.hedgehog-studio.co.jp/products/detail.php?product_id=772 i nie szukam innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Jeszcze nie tak dawno w Mefisto była super, japońska oliwka do L i UL (mam jeszcze taką) niestety już chyba nie mają w ofercie?Jest tylko shimano bantam oil... Osobiście używam https://www.hedgehog-studio.co.jp/products/detail.php?product_id=772 i nie szukam innej.Jak się nie uda z Rocketfuel, to trzeba będzie jeża odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 No proszę, temat powoli zaczyna żyć Łapię się i ja na tę oliwę od hedgehog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ja, heretyk... Powiem tak, kombinować lubię, i empirycznie doświadczony, powiem: czniam na dedykowane oliwki do UL casta. Oliwki do instrumentów muzycznych robią robotę jak nic innego. Ot, choćby yamaha, lub taniocha:http://allegro.pl/oliwka-wentyli-obrotowych-instrumentow-detych-conn-i5107294814.htmlKosztuje grosze, więc polecam przynajmniej sprawdzić... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Mnie jeszcze zainteresował środek od penn, a mianowicie konkretnie ten z linku. Cena również przystępna. http://allegro.pl/penn-duzy-smar-do-kolowrotkow-oliwa-118ml-i7315543446.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Mam tą Penna- do UL chyba nie za bardzo chyba, "gęściejsza" od oliwki ABU, a oliwka ACERA płynna jak woda w porównaniu do obydwu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Panowie napiszę tak. Dopiero zaczynam przygodę ze smarowaniem kręciołów i na chwilę obecną chcę wybrać środki, które Waszym zdaniem się sprawdzają. Cieszy mnie bardzo, że są też podawane jakieś alternatywy, a w kwestii łożysk napiszę tak trochę kontrowersyjnie. Nie zamierzam za wszelką ceną polepszać własności rzutowych multiplikatora kosztem np. ciągłego zakrapiania oliwki do łożysk, stąd moje zapytanie w jednym z powyższych postów o częstotliwość takich zabiegów. Natomiast jak najbardziej jestem otwarty na zamianę np. tulejek na łożyska. Cóż każda droga ma swój początek, a na niej zapewne jakieś wyboje ... chętnie jednak się po niej przejadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) No to tak : oliwkę Penna stosowałem kilkukrotnie w ubiegłym roku i łożyska nie szumią w wyniku jego stosowania- ale to w multiku rzucającym do 80g (ABU Orra Inshore)."Lepki" smar Penna stosuję do wszystkiego "w nadmiarze"- bo ja nie lubię jak mi korba sama się kręci od grawitacji Jak widzisz: co kto lubi- inni smar oliwką rozrabiają coby ręki nie zmęczyć i aby się korbka kręciła i kręciła. Edytowane 15 Maja 2018 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Ano właśnie ja tę oliwę penna zamierzam i być może zastosuję do rozrzedzenia mobilitha Edytowane 15 Maja 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 No to tak : oliwkę Penna stosowałem kilkukrotnie w ubiegłym roku i łożyska nie szumią w wyniku jego stosowania- ale to w multiku rzucającym do 80g (ABU Orra Inshore)."Lepki" smar Penna stosuję do wszystkiego "w nadmiarze"- bo ja nie lubię jak mi korba sama się kręci od grawitacji Jak widzisz: co kto lubi- inni smar oliwką rozrabiają coby ręki nie zmęczyć i aby się korbka kręciła i kręciła. No właśnie ja na przykład nie przepadam za shimano bo (przynajmniej te nowe curado czy aldebaran) chodzą gładko ale tak jakby korbka stawia lekki opór co mnie drażniło. Lubię gdy korbka kręci się praktycznie sama To był w sumie główny powód rozstania z moim aldebaranem bfs. To tak poza tematem ale palce mnie swędziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Osobiście używam https://www.hedgehog-studio.co.jp/products/detail.php?product_id=772 i nie szukam innej.HejJa również polecam.Używam od zeszłego sezonu i jestem zadowolony. Może i są lepsze ale mnie w ręce nie wpadly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Można tę oliwkę od hedgehog gdzieś w Polsce kupić tak, aby na wczoraj była ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Można tę oliwkę od hedgehog gdzieś w Polsce kupić tak, aby na wczoraj była ? Jedynie z prywatnych zapasów, inaczej około 10 dni czekania i koszt wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Znalazłem i smar jaki do okładzin hamulcowych nabędę: Shimano Star Drag Grease. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Co tu taka cisza ... ? Taki zestaw mam i powolutku go używam (Na foto nie ma Shimano Star Drag Grease bo idzie ... i idzie ... i dwóch krótkich wkrętaków) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Jesteś zadowolony z tej oliwki Penna? Kiedyś miałem jakąś taką w zestawie z smarem to mi się z niej robiła biała papka. Hot sauce w magiczny sposób wyparowała z butelki po jakimś czasie . Mam kilka kręciołków do przesmarowania a niechce kombinować z wynalazkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Ja do lożysk kupiłem coś takiegohttps://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://allegro.pl/oliwka-do-tlokow-la-tromba-valve-oil-t3-63ml-i7350986415.html&ved=2ahUKEwj29dzmxNrbAhVJApoKHZXJAoEQFjAGegQIABAB&usg=AOvVaw3bD-vfznEfjFZv-xMPO7sG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Napiszę tak. Zakupiłem to co jest polecane na forach. Czy będę zadowolony to się okaże na jesieni. Mam nadzieję, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 (edytowane) najlepsza oliwka do lozysk(szpuli) jakiej uzywam i nie zmienia sie to od dlugiego czasu to ta:http://www.zpi-japan.com/products/F-zero.htmlnano finesse!!! Edytowane 17 Czerwca 2018 przez Nories Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Nikt nic nie smaruje ... ? To znów ja coś skrobnę. Dziś część pierwsza. Na tzw. warsztat wziąłem swoją sympatyczną calcuttę xt 51.Przy odrobinie uwagi to naprawdę nic trudnego, ale z uwagi, że to moje pierwsze poważniejsze smarowanie opisywałem sobie rozłożone elementy układając je po kolei. Jak widać zębatka posuwu wodzika i on sam w stanie bardzo dobrym z dużym plusem co mnie bardzo ucieszyło Doskonale wyglądają też plastikowe tulejki ... No właśnie, szkoda, że plastikowe. Podpowie ktoś czy można jest zastąpić łożyskami np. ? Może jakaś firma produkuje pakiet do tuningu ? A tak przy okazji to należy się również zaopatrzyć w solidne szczypce niewielkich rozmiarów bo dużymi monterskimi niezbyt łatwo się operuje.Najlepiej 2 sztuki czyli proste i odgięte. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez SlawekNikt 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Gdybym miał hopla na tle tuningu- to bym se kazał zegarmistrzowi brązowe dotoczyć a nie łożyska wsadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Nie mam hopla. Po prostu wiem, że plastik się zużyje i szukam zastępstwa dopóki jest co wymiarować. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Piknie ale ja bym tego smaryku w wielgiej tubie nie pchał do multika bo może być ciężko później pokręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) . Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Piknie ale ja bym tego smaryku w wielgiej tubie nie pchał do multika bo może być ciężko później pokręcić.Nic nie będzie się ciężko kręciło od Mobilitha, chyba że dasz go tam gdzie powinien być rzadki smar albo oliwka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi