BOB1 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Czy 150 km to okolice? Namiar na serwis jak w powyższych wpisach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Revo SX gen2 padło łożysko na szpuli jest całkowicie zablokowane Z tego co wyczytałem to wymiana nie jest taka prosta - wymaga użycia specjalnego ściągacza do pin-u który zabezpiecza łożysko. Druga sprawa gdzie poza Chinami dostać takowe. Suma summarum wolałbym zlecić komuś naprawę, oczywiście o ile da się to naprawić za jakieś sensowne pieniądze. Czy ktoś zna jakiś godny polecenia serwis w rejonie Warszawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Łożysko mam. Przyrząd mogę pożyczyć. Napisz priv. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Panowie ostatnio wkladalem nowy zestaw z.szybszym przełożeniem. Czyli te koło i pin. Problem zrobił się taki że co kilka rzutów przy podbijaniu jerka korba cofa się. Łożysko oporowe dostalo samej i dlatego tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Panowie ostatnio wkladalem nowy zestaw z.szybszym przełożeniem. Czyli te koło i pin. Problem zrobił się taki że co kilka rzutów przy podbijaniu jerka korba cofa się. Łożysko oporowe dostalo samej i dlatego tak się dzieje?Wyślij do endriu24 zrobi jak trzeba Też do CC201 DC zamówiłem szybszą przekładnię Napisałem na priva info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) przedobrzyłeś ze smarem Panie.... wyczyść łożysko oporowe i "okolice" , a wszystko wróci do normy Edytowane 25 Maja 2019 przez miramar69 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 (edytowane) Mam taki mały problem ze swoja tatula typ r. Widoczny element na zdjęciu prawdopodobnie obciera o ta blaszkę. Wie ktoś może jak to naprawić? Edytowane 31 Maja 2019 przez Lysy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 W Drawnie masz speca . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Taa. Tylko Nie ma czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasekppp Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Witam,Zakupiłem kiedyś multiplikator OKUMA Alumina 273 LX na wyjazd do Szwecji na szczupaka.Wyjechałem na wyspę Olandia gdzie woda w zatoce jest zasolona i łożyska mi zardzewiały. Na wyprawie sprawował się całkiem dobrze. Czy jest ktoś na forum kto podjął by się serwisu w/w multiplikatora?Nigdy nie rozbierałem multiplikatora i boję się że go już nie złożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 ogólnie jak lubisz majsterkować to bierzesz manuala do danego modelu albo wideo w necie i jazda. mogl bys spróbować wyjąć wszystkie łożyska wymoczyć je w benzynce ekstrakcyjnej a później dać je do oliwki. a jak nie to wymiana wszystkich łożysk. najwazniejsze to rozbierać i pamiętać bądz robić zdjęcia albo wogole filmik nakrecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Koledzy, czy macie jakieś namiary na dobry serwis multiplikatorów w Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Mekamila się spytaj może się zgodzi i ogarnie twoje sprzęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 ogólnie jak lubisz majsterkować to bierzesz manuala do danego modelu albo wideo w necie i jazda. mogl bys spróbować wyjąć wszystkie łożyska wymoczyć je w benzynce ekstrakcyjnej a później dać je do oliwki. a jak nie to wymiana wszystkich łożysk. najwazniejsze to rozbierać i pamiętać bądz robić zdjęcia albo wogole filmik nakrecićKolega ma rację, można też korzystać z dołączonym do każdego kołowrotka schematu , gdzie jest narysowane która po której części jest dokładana. Każdy multiplikator złożony jest w ten sam sposób, wystarczy raz spróbować . Ważne gdzie dajemy smar, a gdzie oliwkę i jak ocenić sprawność łożysk . Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Niestety, jestem analfabetą technicznym, sam się do tego nie zabiorę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Mam taki mały problem ze swoja tatula typ r. Widoczny element na zdjęciu prawdopodobnie obciera o ta blaszkę. Wie ktoś może jak to naprawić?Tego sie nie naprawia. Blaszka jest celowym zabiegiem producenta zwłaszcza w przełożeniach wysokich. Blaszka zapobiega starciu kowadełka pinionu występującego podczas obrotu bez szpulki którego nie powinno być. W żadnym multiku tryby (przełożenia, koła zębate) nie powinny pracować bez szpuli zwłaszcza w konstrukcjach gdzie szpula nie ma speed shaftu. Czyli tak jak tatula. Przesmaruj i złóż a jak nie czujesz się na siłach wysyłaj do mnie w wolnej chwili ograne temat.Pozdrawiam A. Edytowane 7 Czerwca 2019 przez Andan 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) Coś tam się zużyło, czegoś tam kiedyś kupiłem w ilościach aptecznych na alledrogo. W końcu jako, że mnie deczko wciągnęło zakupiłem tym razem zestawik w pełnych wersjach, a nie rozważanych Edytowane 16 Listopada 2019 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Tego sie nie naprawia. Blaszka jest celowym zabiegiem producenta zwłaszcza w przełożeniach wysokich. Blaszka zapobiega starciu kowadełka pinionu występującego podczas obrotu bez szpulki którego nie powinno być. W żadnym multiku tryby (przełożenia, koła zębate) nie powinny pracować bez szpuli zwłaszcza w konstrukcjach gdzie szpula nie ma speed shaftu. Czyli tak jak tatula. Przesmaruj i złóż a jak nie czujesz się na siłach wysyłaj do mnie w wolnej chwili ograne temat.Pozdrawiam A.Tego gościa Andana to nie słuchaj spierdzielił mi kiedyś Calcuttę 101 i jeszcze 70dych skasował Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Mi jakoś nie spierdzielił całego stada multiplikatorów. Ba! zreanimował również sprzęt do którego sam postanowiłem wsadzić swoje paluchy. Waż swoje opinie, bo przez takich jak ty, to Pan Leśniak wypiął się na jerkabaitowców. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał S. Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Ja też zawsze byłem zadowolony! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Również byłem zadowolony do czasu.Wszystko rozumię wystarczyło powiedzieć przepraszam i nie skasować monety.Zdjęcia z multikiem zamieszczałem, w wątku Andana ale jak to bywa zostały usunięte przez moderatorów,a wątek jak widać zamknięty. Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Mi jakoś nie spierdzielił całego stada multiplikatorów. Ba! zreanimował również sprzęt do którego sam postanowiłem wsadzić swoje paluchy. Waż swoje opinie, bo przez takich jak ty, to Pan Leśniak wypiął się na jerkabaitowców.Ponieważ nie zaglądacie do środka,a w moim przypadku nie wyczyścił starego smaru ,tylko nawalił nowy i jeszcze popsuł multik. Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał S. Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Mariusz, w moim przypadku to błędne stwierdzenie. Zwykle sam serwisuje swoje młynki. Serwisy u Adriana powiązane były zawsze z dodatkowymi modyfikacjami, najczęściej w celu zoptymalizowania młynków pod kątem zimowego łowienia bądź żyłowania ich w kierunku ultralajta - to nie tylko klamoty a często dobór i świadome wykorzystanie odpowiednich smarowideł. Jego (Adriana) wiedzę i możliwości w tym zakresie oceniam bardzo wysoko. To tyle celem sprostowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 CzescW moim Abu Revo Elite 8 zaczął ciężko chodzić spust. Równie ciężko sie go zbija z korby. Czy ktoś przerabiał temat? Konstrukcja wydaje sie być zbliżona z innymi niskimi Abu (MGX itp.), więc może miał ktoś podobną przypadłość z innym modelem Abu (i nie tylko...).Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 A ja z kolei miałbym Tatulę SV TW do serwisu, z wymianą łożysk na „lepściejsze” włącznie. Ktoś, coś? Pozdro! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi