Skocz do zawartości

Serwis multiplikatorów

aigle

Rekomendowane odpowiedzi

Rozkładasz równocześnie wszystkie jakiem masz i potem coś z tego składasz? ;) :rolleyes: :)

Dokładnie tak. Z tym, że to nie wszystkie bo jak widać kiepsko zorganizowane miejsce na biurku i źle rozplanowane i na inne tego miejsca zabrakło ????

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Jak już kiedyś napisałem zawsze jestem pod wrażeniem konstruktorów kołowrotków czy multiplikatorów starszej daty. Kto trochę śrubkami kręci i zabezpieczenia ściąga wie, że nie jest najłatwiej zdemontować worma. A w takim starszawym abu 5000 to po prostu ... "bajka" ... Spójrzcie na fotki ...

post-65395-0-76454700-1613039074_thumb.jpg

post-65395-0-20442400-1613039087_thumb.jpg

• Like 2

• 9 miesięcy temu...

Konstrukcja znana i lubiana. Konkretnie ta dużo czasu spędza nad wodą.

post-65395-0-78597100-1638109537_thumb.jpg       post-65395-0-70812000-1638109546_thumb.jpg

Mała wymianko - podmianka. "Biała alu" oryginał, a "złoty mosiądz" cc bfs. Zdjęcia nie najlepsze, ale widać o co chodzi.

post-65395-0-18468000-1638109554_thumb.jpg       post-65395-0-20815800-1638109563_thumb.jpg

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 3

Przy takich gramaturach jest sens zamiana z alu na mosiądz?

Druga sprawa koło od cc to micro module. Praca bardziej maślana, ale wytrzymałość mniejsza.

Ceny tych bebechów nie są kosmiczne więc można się bawić wedle uznania .

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Proszę o pomoc, od jakiego modelu Shimano można zaadoptować mosiężną przekładnię do Metaniuma'13?

Hubert z tego co kojarzę to od Curado K i razem z pinionem, ale nie jestem pewny. Zapytaj Bartka Burskiego, robił ten zabieg.

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Proszę o pomoc, od jakiego modelu Shimano można zaadoptować mosiężną przekładnię do Metaniuma'13?

Hubert na japantackle jest dostepna przekladnia dedykowana metanium 13 i 16. Napisz do kolegi @danlok, kupil ode mnie metanium z zapasowa mosiezna przekladnia, ma na miejscu, moze odsprzeda.

Pozdrawiam

https://japantackle.com/tuning-parts/brake-gears-level-winder/tug0000238.html

Edytowane przez hose4ras
  • Like 4

Hubert na japantackle jest dostepna przekladnia dedykowana metanium 13 i 16. Napisz do kolegi @danlok, kupil ode mnie metanium z zapasowa mosiezna przekladnia, ma na miejscu, moze odsprzeda.

Pozdrawiam

https://japantackle.com/tuning-parts/brake-gears-level-winder/tug0000238.html

Jakby tak zwymiarować tę dedykowaną przekładnię z tą z curado K i oryginał ... Dałoby to odpowiedź na kilka domysłów ...

• 1 miesiąc temu...

Hej, mam problem z Metanium DC 101HG, po sezonie chciałem sobie go delikatnie przesmarować, kapnąłem smaru i oliwki bez ruszania przekładni. Na początku było ok, ale po chwili kręcenia na sucho pojawiło się delikatne stuknięcie przy każdym obrocie szpuli.

Próbowałem ogarnąć samodzielnie ale coś mi nie idzie. Może ktoś chciałby się podjąć tematu - odpłatnie oczywiście?

Udało się już ogarnąć we własnym zakresie;)

Hej, mam problem z Metanium DC 101HG, po sezonie chciałem sobie go delikatnie przesmarować, kapnąłem smaru i oliwki bez ruszania przekładni. Na początku było ok, ale po chwili kręcenia na sucho pojawiło się delikatne stuknięcie przy każdym obrocie szpuli.

Próbowałem ogarnąć samodzielnie ale coś mi nie idzie. Może ktoś chciałby się podjąć tematu - odpłatnie oczywiście?

• Like 1