BOB1 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Rozkładasz równocześnie wszystkie jakiem masz i potem coś z tego składasz? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Rozkładasz równocześnie wszystkie jakiem masz i potem coś z tego składasz? Dokładnie tak. Z tym, że to nie wszystkie bo jak widać kiepsko zorganizowane miejsce na biurku i źle rozplanowane i na inne tego miejsca zabrakło ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Wychodzi później jeden z dziesięciu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Wychodzi później jeden z dziesięciu:DWręcz przeciwnie ! Przeważnie zostaje na jedną górką ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewatoR Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Panowie czy zna ktoś speca od multiplikatorów z Trójmiasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Panowie czy zna ktoś speca od multiplikatorów z Trójmiasta?Jaki masz problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Pan Starszy i jego szpulka - pierwsze spotkanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Jak już kiedyś napisałem zawsze jestem pod wrażeniem konstruktorów kołowrotków czy multiplikatorów starszej daty. Kto trochę śrubkami kręci i zabezpieczenia ściąga wie, że nie jest najłatwiej zdemontować worma. A w takim starszawym abu 5000 to po prostu ... "bajka" ... Spójrzcie na fotki ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 To genialna, ponadczasowa konstrukcja. Bardzo lubię te okrąglaczki. Jak pięknie spływa z nich linka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) Cześć. Poszukuję kogoś kto przyjmie multiplikator do serwisu. Chętnych proszę o kontakt. Dzięki Edytowane 23 Listopada 2021 przez master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 (edytowane) Konstrukcja znana i lubiana. Konkretnie ta dużo czasu spędza nad wodą. Mała wymianko - podmianka. "Biała alu" oryginał, a "złoty mosiądz" cc bfs. Zdjęcia nie najlepsze, ale widać o co chodzi. Edytowane 28 Listopada 2021 przez Sławek Nikt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Przy takich gramaturach jest sens zamiana z alu na mosiądz? Druga sprawa koło od cc to micro module. Praca bardziej maślana, ale wytrzymałość mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Tak jak napisałem. Niewiele widać ???? ale widać ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Przy takich gramaturach jest sens zamiana z alu na mosiądz? Druga sprawa koło od cc to micro module. Praca bardziej maślana, ale wytrzymałość mniejsza.Ceny tych bebechów nie są kosmiczne więc można się bawić wedle uznania . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Witam ! Juz pęcziu Metaniumam (modeli '13-'16) zmienilam napęd (glowną pare) znizconą prez soloną wodą i brak serwisu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) Proszę o pomoc, od jakiego modelu Shimano można zaadoptować mosiężną przekładnię do Metaniuma'13? Edytowane 30 Listopada 2021 przez HaDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Proszę o pomoc, od jakiego modelu Shimano można zaadoptować mosiężną przekładnię do Metaniuma'13?Hubert z tego co kojarzę to od Curado K i razem z pinionem, ale nie jestem pewny. Zapytaj Bartka Burskiego, robił ten zabieg. Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Tak, set z Curado K pasuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 (edytowane) Proszę o pomoc, od jakiego modelu Shimano można zaadoptować mosiężną przekładnię do Metaniuma'13?Hubert na japantackle jest dostepna przekladnia dedykowana metanium 13 i 16. Napisz do kolegi @danlok, kupil ode mnie metanium z zapasowa mosiezna przekladnia, ma na miejscu, moze odsprzeda.Pozdrawiam https://japantackle.com/tuning-parts/brake-gears-level-winder/tug0000238.html Edytowane 1 Grudnia 2021 przez hose4ras 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Hubert na japantackle jest dostepna przekladnia dedykowana metanium 13 i 16. Napisz do kolegi @danlok, kupil ode mnie metanium z zapasowa mosiezna przekladnia, ma na miejscu, moze odsprzeda.Pozdrawiam https://japantackle.com/tuning-parts/brake-gears-level-winder/tug0000238.html Jakby tak zwymiarować tę dedykowaną przekładnię z tą z curado K i oryginał ... Dałoby to odpowiedź na kilka domysłów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Hej, mam problem z Metanium DC 101HG, po sezonie chciałem sobie go delikatnie przesmarować, kapnąłem smaru i oliwki bez ruszania przekładni. Na początku było ok, ale po chwili kręcenia na sucho pojawiło się delikatne stuknięcie przy każdym obrocie szpuli.Próbowałem ogarnąć samodzielnie ale coś mi nie idzie. Może ktoś chciałby się podjąć tematu - odpłatnie oczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udało się już ogarnąć we własnym zakresie;) Hej, mam problem z Metanium DC 101HG, po sezonie chciałem sobie go delikatnie przesmarować, kapnąłem smaru i oliwki bez ruszania przekładni. Na początku było ok, ale po chwili kręcenia na sucho pojawiło się delikatne stuknięcie przy każdym obrocie szpuli.Próbowałem ogarnąć samodzielnie ale coś mi nie idzie. Może ktoś chciałby się podjąć tematu - odpłatnie oczywiście? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 I co było powodem tego stukania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Pewnie smar został wypłukany przez oliwkę i naciski miedzy zębami kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Szczerze mówiąc nie wiem. Wydawało mi się właśnie że za dużo oliwki która wypłukała smar, bo w końcu nie ruszałem przekładni.Rozebrałem wszystko na drobne, wyczyściłem, nasmarowałem, poskładałem i bangla jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi