Skocz do zawartości

Serwis multiplikatorów

aigle

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście uważam, że stałoszpulowce to troszeczkę wyższa szkola jazdy co nie znaczy, że multiplikator to cep ???? wręcz przeciwnie. Tak czy inaczej w obydwu przypadkach porządne wyczyszczenie przed nałożeniem jakichś tam środków smarnych to podstawa bo "błoto" w środku może nieźle narozrabiać. Nie bez powodu wrzucilem powyższą fotkę bo dobrze na niej widać co za maź znajduje się nawet pod elementami niemal przylegającymi do innych.

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 2

• 5 tygodni później...

Czy smar super lube nadaje sie na przekładki hamulca carbonowego w multiku?

Próbowałem na podkładkach z krygielitu. Nie zapewniał  takiej płynności jak  Molykote G-1502 FM. Na podkładkach węglowych nie stosowałem. Do przekładni Superlube jest moim zdaniem znakomity.

• 3 tygodnie później...

W porównaniu do innych wątków serwisowych cisza tutaj straszna  ;)  Zatem aby temat delikatnie rozruszać zrobiłem takie amatorskie porównanie króla bfs czyli aldka i jednej z jego kopii, która uważana jest za tę lepsiejszą, a konkretnie multiplikatora nazwanego ciemny wilk  :D czyli tsurinoya dark wolf. Jest o czym pisać dlatego dziś kilka fotek na szybko, ale jak znajdę trochę czasu to napiszę konkretniejszy tekst z większa ilością zdjęć bo wbrew pozorom jest o czym pisać  ;)

post-65395-0-71372300-1646918527_thumb.jpg       post-65395-0-14704700-1646918537_thumb.jpg       post-65395-0-62304200-1646918545_thumb.jpg

• Like 6

Rozgorzała dyskusja o maśle w jednym z wątków skłoniła mnie do pokazania skąd to masło się bierze :D Należy jednak mieć na uwadze, iż mycie i wymiana kilku elementów nie zrobi z tsurinoyi aldka albo calcutty :lol:

Od lewej: koło zębate tsurinoya dark wolf, następne koło to oryginał z aldka i złote z calcutty conquest, które trafi do aldka.

post-65395-0-14749700-1646998947_thumb.jpg

• Like 9

• 2 tygodnie później...

Rozgorzała dyskusja o maśle w jednym z wątków skłoniła mnie do pokazania skąd to masło się bierze :D Należy jednak mieć na uwadze, iż mycie i wymiana kilku elementów nie zrobi z tsurinoyi aldka albo calcutty :lol:

Od lewej: koło zębate tsurinoya dark wolf, następne koło to oryginał z aldka i złote z calcutty conquest, które trafi do aldka.

attachicon.gif bf4.jpg

Dowód na to że jedno zdjęcie, więcej mówi niż tysiąc słów.

Porównanie konkret.

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 2

Dowód na to że jedno zdjęcie, więcej mówi niż tysiąc słów.

Porównanie konkret.

Fajne porównanie, ale do sedna. Mógłby się jakiś właściciel Curado bfs wypowiedzieć na temat kultury pracy przekładni? Mój egzemplarz mnie rozczarował. 

• 3 tygodnie później...