SlawekNikt Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 (edytowane) Tak, czyszczenie to podstawa Potem dopiero można smarować. Edytowane 15 Stycznia 2022 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 w stałoszpulowych sobie radzę, ale z multikami nie miałem dotąd dużego doświadczenia i chciałem półśrodkiem to ogarnąć.... jak się okazało i tak trzeba było podejść do tematu na 100%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 (edytowane) Osobiście uważam, że stałoszpulowce to troszeczkę wyższa szkola jazdy co nie znaczy, że multiplikator to cep ???? wręcz przeciwnie. Tak czy inaczej w obydwu przypadkach porządne wyczyszczenie przed nałożeniem jakichś tam środków smarnych to podstawa bo "błoto" w środku może nieźle narozrabiać. Nie bez powodu wrzucilem powyższą fotkę bo dobrze na niej widać co za maź znajduje się nawet pod elementami niemal przylegającymi do innych. Edytowane 15 Stycznia 2022 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inglisz Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 No to doszedł super lube. Teraz pytania :1. Czym czyścic multika przed smarowaniem? Czy benzyna ekstrakcyjna jest ok?2. Zebatki mosięzne posmaruje super lube. Ck jeszcze można smarować super lube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Nic tak nie wyczyści jak myjka ultradźwiękowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inglisz Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Czy smar super lube nadaje sie na przekładki hamulca carbonowego w multiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Klasyka czyli cała obudowa z jednego kawałka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Czy smar super lube nadaje sie na przekładki hamulca carbonowego w multiku?Próbowałem na podkładkach z krygielitu. Nie zapewniał takiej płynności jak Molykote G-1502 FM. Na podkładkach węglowych nie stosowałem. Do przekładni Superlube jest moim zdaniem znakomity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 W porównaniu do innych wątków serwisowych cisza tutaj straszna Zatem aby temat delikatnie rozruszać zrobiłem takie amatorskie porównanie króla bfs czyli aldka i jednej z jego kopii, która uważana jest za tę lepsiejszą, a konkretnie multiplikatora nazwanego ciemny wilk czyli tsurinoya dark wolf. Jest o czym pisać dlatego dziś kilka fotek na szybko, ale jak znajdę trochę czasu to napiszę konkretniejszy tekst z większa ilością zdjęć bo wbrew pozorom jest o czym pisać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Nie będę ukrywa, że osobiście jestem najbardziej zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Rozgorzała dyskusja o maśle w jednym z wątków skłoniła mnie do pokazania skąd to masło się bierze Należy jednak mieć na uwadze, iż mycie i wymiana kilku elementów nie zrobi z tsurinoyi aldka albo calcutty Od lewej: koło zębate tsurinoya dark wolf, następne koło to oryginał z aldka i złote z calcutty conquest, które trafi do aldka. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 (edytowane) Taki sprzęt mi się trafił. Może nawet będzie kręcił Edytowane 21 Marca 2022 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 (edytowane) Rozgorzała dyskusja o maśle w jednym z wątków skłoniła mnie do pokazania skąd to masło się bierze Należy jednak mieć na uwadze, iż mycie i wymiana kilku elementów nie zrobi z tsurinoyi aldka albo calcutty Od lewej: koło zębate tsurinoya dark wolf, następne koło to oryginał z aldka i złote z calcutty conquest, które trafi do aldka. bf4.jpgDowód na to że jedno zdjęcie, więcej mówi niż tysiąc słów.Porównanie konkret. Edytowane 24 Marca 2022 przez drChlubicz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Kolejny sprzęt w kąpieli zanim pójdzie "tapeta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Rozgorzała dyskusja o maśle w jednym z wątków skłoniła mnie do pokazania skąd to masło się bierze Należy jednak mieć na uwadze, iż mycie i wymiana kilku elementów nie zrobi z tsurinoyi aldka albo calcutty Od lewej: koło zębate tsurinoya dark wolf, następne koło to oryginał z aldka i złote z calcutty conquest, które trafi do aldka. Dowód na to że jedno zdjęcie, więcej mówi niż tysiąc słów.Porównanie konkret.Fajne porównanie, ale do sedna. Mógłby się jakiś właściciel Curado bfs wypowiedzieć na temat kultury pracy przekładni? Mój egzemplarz mnie rozczarował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Jaki jest sens stosowania przekładni z aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Jaki jest sens stosowania przekładni z aluminium?Jest bardzo duży, dla osób które walczą z nadwagą sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 (edytowane) Tak właśnie myślałem Edytowane 27 Marca 2022 przez 19john92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Tak właśnie myślałem Może są jeszcze jakieś powody? Zastanawiam się czy pudełka z przynetami też są odchudzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Sens tuningu i dbania o sprzęt jest dla jednych zrozumiały, a dla innych to tylko fanaberia. W przypadku uszkodzonej przekładni dla mnie wybór jest oczywisty czyli jeśli jest taka możliwość to wymieniam na lepszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Jaki jest sens stosowania przekładni z aluminium?Taka przekładnia będzie trwalsza (jeśli pinion jest z mosiądzu lub z brązu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 jedyny powód stosowania przekładni alu. to ciągła walka o wagę,taki wyścig zbrojeń kosztem wytrzymałości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Cześć, orientuje się ktoś czy jest ktoś na Śląsku zajmujący się serwisem multików? Coś kojarzę, że w Piekarach Śląskich jest pewna osoba, tylko za cholerę nie mogę znaleźć namiarów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Nikt nic? [emoji54] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino9 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 RAFAŁ MALINOWSKI(Pimp my reel lub Fb)ANDRZEJ PRZYBYTEK to Twoje rejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi