Skocz do zawartości

Serwis multiplikatorów

aigle

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś może wiedzę jaki cliker( terkotka) tzn z jakiego multika podchodzi do Alioz 300?

Na Ali sa dedykowane do alioza.

Napisz do GIWNS Store

https://a.aliexpress.com/_vUFYGZ

Powinni mieć w ofercie

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez GregorS

• 3 miesiące temu...

Cześć Wszystkim, 

Jest może na forum jakiś magik od multików? Ewentualnie ktoś może kogoś polecić? Najlepiej z woj. podlaskiego :)

Pacjent: aldebaran 51hg- nie odblokowuje szpuli po naciśnięciu przycisku 

Najprawdopodobniej sprężynka zwalniająca pękła lub wypadła z osadzenia.

Edytowane przez woblery L.E.

• 4 tygodnie później...

Zwracam honor przewinąłem plecionkę , z berkleya a na chińskie monster w8 i bangla

Jeśli nie dałeś podkładu (nawet kilku, kilkunastu zwojów) z żyłki, lub nie nakleiłeś kawałka miękkiej taśmy, (np. izolacyjnej) to sytuacja może się powtórzyć w najmniej pożądanej chwili.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Panowie, czy nowe multiplikatory (Tatula, Zillion) kupione w sklepie jako nowe trzeba/wypada wysłać do serwisu na przegląd/smarowanie? Jakie macie doświadczenia? Czy zakładać na kije, łowić jeden sezon a dopiero później coś pomyśleć?

No to chłopie włożyłeś kij w mrowisko bo są dwie szkoły .

Jedna mówi : smarować

Druga mówi : nie smarować

:D :D :D

Ja jestem zwolennikiem tej drugiej ale zaznaczam ,że mało wiem i łowię tylko na multiplikatory daiwy i shimano  ;) 

• Like 1

Zdecydowanie łowić, jesli po kilku wypadach uznasz, że ma mało smaru i się nie rozkręcił to wtedy można coś myśleć.

To jest chyba najlepsza rada :good:

U mnie tylko jeden multiplikator wymagał szybkiego smarowania po zakupie była nim daiwa lexa .

• 1 miesiąc temu...

Panowie, czy ktoś z Łodzi zlituje się nad "lewusem" technicznym i wymieni mi łożysko w poliku Alphasa? Mam łożysko, ale nie mam ani talentu, ani narzędzi, a gdy kiedyś przesmarowywałem kołowrotek, to po zakończeniu operacji zostały mi "części zapasowe"... :(