Skocz do zawartości

Serwis multiplikatorów

aigle

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko, dasz radę, to dość słaba sprężynka która robi w zasadzie tylko jako blokada utrzymująca łożysko i nie powinna wytrzelić..... a jeśli nawet to nie poleci daleko, później ewentualnie tylko pół godziny machania pędzelkiem po podłodze (magnes też jest dobry) i znajdzie się na pewno - wiem bo przerabiałem :)

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Kupilem nowego slx xt 71 cos mi w nim nie gra. Wciskam jezyk spustowy, po zamknieciu przez obrót korbą znacznie przeskakuje 1-2cm zanim zalapie i sie zamknie. Nie jest to zawsze regularny odcinek "luzu". Nigdy czegos takiego nie widzialem. 

Moglbym rozebrac sam ale mozliwe ze mi potem nie uznaja gwarancji mam racje? Czy moze shimano wymyslilo cos nowego?

Co ma na myśli pisząc zestawy naprawcze ? Komplet łożysk ? To chyba nie, ale jak najbardziej możesz sobie zamówić pojedyncze łożyska i wymienić. Co do tego gdzie i jakie to tylko kwestia portfela może ograniczać i np. czas oczekiwania jak zamówisz w Japonii. Sporo osób kupuje w kraju japońskie np. marki ezo i takie instaluje.

Edytowane przez S.N.

Co ma na myśli pisząc zestawy naprawcze ? Komplet łożysk ? To chyba nie, ale jak najbardziej możesz sobie zamówić pojedyncze łożyska i wymienić. Co do tego gdzie i jakie to tylko kwestia portfela może ograniczać i czas np. czas oczekiwania jak zamówisz w Japonii.

Tak, miałem na myśli wymianę łożysk. Znalazłem takie info na jakiejś ofercie: 2 pcs of 3x10x4 mm and 1 pc of 5x11x4 mm

• 2 tygodnie później...

Maciek, rzęzi przy rzucie czy podczas zwijania? Jak chcesz to puszcze CI łożyska (polik i oś szpuli) pytanie czy masz wypychacz ? :)

Możesz mi nawet podesłać cały sprzęt .... chętnie go rozdłubie.....zrewanżuję sie za pomoc w elektronice :)

Edytowane przez sucks_one

Maciek, rzęzi przy rzucie czy podczas zwijania? Jak chcesz to puszcze CI łożyska (polik i oś szpuli) pytanie czy masz wypychacz ? :)

Podczas zwijania mi rzęzi, czyściłem smarowałem i nic. wypychacz zrobiłem z płaskich szczypiec, w których wywierciłem dziurkę. Natomiast nie  te łożyska są problemem- przełożyłem z innego multa  z policzka i  osi szpuli- rzęzi dalej. Patrząc na brak części, temat raczej już martwy. Muszę jeszcze łożysko igiełkowe wypłukać w acetonie , może tam coś się przez te lata nagromadziło. 

Nie pamiętam ale masz tam jeszcze dwa łożyska które mogą być zajechane. Podpora ślimaka oraz pod kapslem docisku. Rozpoznałbyś raczej gdyby rzęził napęd.

Może to też być ząbek który napędza ślimaka.

http://s7d5.scene7.com/is/content/purefishing/Abu%20Garcia/Schematics/REVOSTX%201600.pdf