Skocz do zawartości

MHX ST 1141

RUDI75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Mam pytanie odnośnie blanku MHX ST 1141, czy kijek uzbrojony na tym blanku sprawdzi się przy połowach kleni,jazi i okoni na wobki max. 4-5cm i ok 5g wagi? Możliwy jest przyłów szczupaka do ok.70 cm.

Dodam że wobki na które łowię to głównie maluchy do 3cm i 2.5g wagi, wymiary wobków które podałem powyżej są wartościami maksymalnymi.

POZDRAWIAM

Edytowane przez Del Toro

To ja się podepnę. Problem polega na tym, że kolega Rudi zresztą tak jak i ja posiada kij na blanku 1203 MHX 7-21 g i to uważam odrobinę przeszacowany. Więc raczej różnica między 1142 a 1203 będzie dużo mniejsza niż między 1141 a 1203? żeby nie okazało się , że wyjdą kije w gruncie rzeczy bardzo podobne. Chyba, że się mylę?

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Ja właśnie wczoraj odebrałem mhx ST1141 uzbrojony w AT Microwave dziś po pierwszych testach nad Odrą... moja ocena .. nie mieści się w żadnej skali!!! Fenomenalny blank jaz-kleń !! Wędka miota wszystkim o małej gramaturze co da się założyć na mikro agrafkę :) 1000/10.

Edytowane przez zelix

Witam ja rowniez mialem wachania miedzy 1141 a 1142 po zmacaniu suchych blankow postawilem na 42 i.... niezawiodlem sie.Kijek zbrojony w fishing rod przez Sergiusza na bardzo lekko okazal sie tym czego oczekiwalem.Niedzielne testy nad Bystrzyca i Odra pokazaly ze kijek wspaniale sie spisuje na malych i duzych rzekach.Jaziowe mikrusy lataly jak z procy.

• 2 lata później...

Mialem okazje zbroic mhx st1141 i jest to faktycznie super kij na wszystko co mikro. Najlepiej sprawdzi sie na malych rzeczkach lub spowolnieniach duzych rzek. Jednak postawienie wobka 5cm w. nurcie powoduje ze blank znacznie sie ugina co moze miec przelozenie na komfort operowania przyneta oraz samo zaciecie. Ja klenie jazie lowie na Wisle oraz rzeczce wkrze i tam idealnie sprawdza mi sie batson xst 1142f

• 10 miesięcy temu...