Skocz do zawartości

Żyłka na trocie

Wagner

Rekomendowane odpowiedzi

• 10 lat później...

Cześć Panowie, wiem, że świat zdominowały plecionki ale przydarzył mi się wyjazd do Patagonii na trocie i zalecana jest żyłka 0,35mm. Wylatuję w niedzielę a od lat nie łowię na żyłki. Którą żyłkę warto kupic? Czy macie jakieś preferencje co do sprawdzonego modelu i producenta? Z góry dziękuję za podpowiedzi. 

• Like 1

jerkbait.pl/topic/żyłka-na-trocie

Nie wiem czy nada się na trocie, ale mi na innych gatunkach się sprawdza żyłka dragon HM80. Fakt, może wymiar nie wpisuje się zbyt dobrze w to co otrzymujemy (przegrubiona)  ale za to dostępna w niemal każdym sklepie i moim zdaniem to naprawdę dobry produkt. 

• Like 1

Smart Dual Band lub

https://photos.app.goo.gl/iUEyK1njMq4hKhWMA

Kolejność nieprzypadkowa.

Masz dobre źródło gdzie jest świeża? Nie miałem nigdy Smarta a chętnie spróbuję. Czy one są w różnych wersjach/seriach. W wyszukiwarkach wyskakują mi głównie ciemne, jest coś jasnego lub bezbarwnego? Edytowane przez Valo

Ten Smart, mocny ale jakiś dziwnie,, kwadratowy,, w dotyku, ciężko się przyzwyczaić, polecam Trabucco

, teraz zmieniła nazwę na Rapture spin pike, taka wielokolorowa , G-line Gamakatsu omijam z daleka, super żyła ale często zleżała, Hm80 spoko na lato, na zimę mocno sztywnieje,

Masz dobre źródło gdzie jest świeża? Nie miałem nigdy Smarta a chętnie spróbuję. Czy one są w różnych wersjach/seriach. W wyszukiwarkach wyskakują mi głównie ciemne, jest coś jasnego lub bezbarwnego?

Niestety nie. Kupuję na Allegro, tylko śledzę doś uważnie. Kupuję, jak pojawia się nowa partia.

Jak dotąd, to działało.

Niestety teraz nie widzę mocniejszych linek tej serii Mavera.

Do https://allegro.pl/oferta/maver-smart-zylka-dual-band-150m-0-30mm-14-50kg-12670465814

Kolorystyka stała, coś pomiędzy przykurzonym granatem i czernią.

Edytowane przez popper
  • Like 1

To jest problem nawet dobre produkty jeżeli są ciut droższe leżą długo i finalnie warte są tyle co linka za 10zl 3 kilometry z aliexpress.

Kupiłem z Japonii Varivas TROUT Nylon w dwóch średnicach przy okazji zakupów młynków. Zobaczymy, choć wolę plecionki fajnie było by mieć cos pod ręką na mrozik.

Kupiłem z Japonii Varivas TROUT Nylon w dwóch średnicach przy okazji zakupów młynków. Zobaczymy, choć wolę plecionki fajnie było by mieć cos pod ręką na mrozik.

Że trzy lata łowię na tą żyłkę pstrągi...jest doskonała.

Polecam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• Like 1

Dwa tygodnie temu jak był mrozik zachciało mi się iść na ryby, a że miałem szpulę z nieużywaną żyłką HM80 to postanowiłem ją założyć  ;) takie dźwięki jakie usłyszałem z tej żyłki to ostry Rock przy tym to kolęda  :D nigdy więcej żyłki   :lol:

A jakiej średnicy przelotki masz na kiju? Obecnie sporo wędek jest zbrojonych stricte pod plecionki - dawane są malutkie i lekkie przelotki co jest generalnie super dla pracy blanku i wagi zestawu  ale  przy żyłce to dramat. 

• Like 2