Skocz do zawartości

Wydzielony: o miejscu/ kraju produkcji blanków

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

A ja tam dla odmiany lubie China bo robia tam Batsona i Composita. St Croix za czorta mi nie pasuja,palowate albo papierowate, Lamiglas niczym szczegolnym mnie nie powalil, jasne dobre wedki bez dwoch zdan, NFC za malo dostepny i zdecydowanie za drogi plus ryzyko nietrafionego zakupu i problemy z gwarancja nawet poprzez wysokie koszty wysylek, mowie o konstrukcjach S&S. To co ja mam sobie kupic, gdzie wydac ciezko zarobione pieniadze??? :) 

Bujo

• Like 2

co do St.Croix to już nie byłbym taki pewien :), a rodzinie Loomis'ów też był nie zaufał ;)

Dlatego na szczescie, dla Ciebie , sa na rynku kije JDM.

A na szczescie dla mnie sa wlasnie te dwie firmy - czyli St Croix i NFC (stary G.Loomis). 

Poza jednym im700 z Lamigalsa caly moj arsenal to wlasnie wedki zbudowane na blankach tych dwoch firm :)

Pozdrawiam 

Guzu

• Like 2

Nastepny globalny warsztat nazywa sie Indie , Brazylia albo Pakistan ..

Wszędzie prawie mozna cośtam , gdzieśtam wyprodukować podobnie , albo gorzej , a marketing bez trudu to opchnie rozlicznym frajerom , zawinięte w sreberka , każdą chińską paszę .. :) 

Bujo , w grafitowych rurkach jest podobnie jak w elektronice albo motoryzacji . Możesz sobie kupić Samsunga , Apple'a , Nokię , albo Sony , życie stracić na sporach który jest lepszy , ale licencja , projekt , architektura czy software i tak pochodzi z ARM ..  Wybór nie nalezy do Ciebie , kupisz co Ci wskażą , albo to co musiałes polubić  :) 

• 3 tygodnie później...