Pele76 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam! Mam pytanko, jest możliwość zakupienia gdzieś części do kręciołków typu Aspire RA, Biomaster RA itp. Dziś serwisowałem kilka kołowrotków przed rozpoczęciem sezonu i okazało się że jeden z dwóch Aspire RA (oba różnią się kilkoma szczegółami w częściach) pozbył się: Taka część jak RD11121 "Friction Ring" <-- zawsze myślałem że to jakaś uszczelka bardziej jest... No, ale, wzięła się i rozciągnęła i teraz zaczep zbijaka kabłąka, zahacza o nią i ściąga z miejsca w którym ma się znajdować i podnosi ją w górę, pod rotor RD8759 Click Pin <- jakiś mądry kiep, wymyślił sobie żeby zrobić to z teflonu, a nie jak w innych modelach z metalu... no i z klicka nie ma nic, bo pin sie starł i ledwo wystaje z dziury http://fish.shimano-eu.com/media/fishing/techdocs/en/07AS2500RA_v1_m56577569830613368.pdf No, to chyba na tyle, bo nie będę się rozpisywał, jak wpadnie pierwszy ludź i powie, nie, nie ma możliwości zakupu, wcale, a wcale... Więc po co rozpiskę całych problemów robić? Zdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Uderz do mefisto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 www.ereplacementparts.com/friction-ring-p-1543845.htmlwww.ereplacementparts.com/click-pin-p-1543082.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Mefistol to nie ta liga... to europejczyki robione w malezji, nie robione na Japonię CM Punk, kupowałes tam kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Mefistol to nie ta liga... to europejczyki robione w malezji, nie robione na Japonię CM Punk, kupowałes tam kiedyś?Tak i to sporo gratów do Stelli 2500F,a w zasadzie ktoś mi grzecznościowo kupował,przykładowo obudowę (ostatnią,bo już widzę,że niedostępna) dorwałem za nieco 50 baksów,a w Mike's Reel kosztuje tyle:http://www.mikesreelrepair.com/6106-body-p-67843.htmlPodkładki kasujące luzy kosztują w tym sklepie 31 centów,więc sobie policzcie,ile na złotówki wychodzi .http://www.ereplacementparts.com/drive-gear-washer-p-1540195.htmlOczywiście wszystko oryginały,jak coś,to mogę wkleić foty kilku gratów,gdyby mi ktoś nie wierzył . Edytowane 17 Stycznia 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Heh... muszę sie jeszcze nauczyć obsługiwac wyszukiwarkę tam, bo wrzucam numer i mam kilka tysięcy różnych pierdół...Dzięki wielkie za linka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Moim zdaniem ten klikający gadżet jest zbędny, pobudza jedynie zmysł słuchu informując kliknięciem, że kabłąk jest otwarty. Ale nie ma wpływu na funkcjonowanie kołowrotka...Bardzo podobną budowe rotoru ma Shimano Super GT-RA, tyle, że tam nie ma click pin, ale miejsce na jego osadzenie jest.Uszczelka która Ci sie rozciągnęła jest do dostania w specjalistycznych sklepach z uszczelkami, oringami, ewentualnie rolniczy albo motoryzacyjny, ale wnich są mniejsze szanse.Również jak poprzednia część jest zbędna i nie wplywa na prace. Z racji chęci posiadania takowej udałem się do jednego ze sklepów specjalizujących się w produkcji uszczelek, oringów... GG Trading W Warszawie.Mieli je na miejscu, ale gdyby ich nie było, to w ciągu około godziny sami wyrabiają replike zużytego elementu.Zrobisz jednak tak jak uważasz... Pozdrawiam. Arek X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Heh... muszę sie jeszcze nauczyć obsługiwac wyszukiwarkę tam, bo wrzucam numer i mam kilka tysięcy różnych pierdół...Dzięki wielkie za linka!www.ereplacementparts.com/shimano-spinning-reel-parts-c-200301_200302.html?osCsid=ehk2fu2rml9cgen0nqd9vgs8t6Tu masz wszystkie kręcioły,do których mają części,wybierz sobie,co Ci potrzeba,jeśli oczywiście jest na liście.Pozdro . Edytowane 18 Stycznia 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Arek, jak na razie zlozylem kreciol bez tej uszczelki... A co do dostania... Tu jest Irlandia! Nie kupisz nafty, butaprenu, a Ty o uszczelkach? Chyba nie bardzo. CM Punk, dzieki Bro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ok, bez stresowo... Chciałem tylko jakoś pomóc. Nie wiedziałem, że jesteś poza granicami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Nie, to nie o stres chodzi, tylko wielkie wkur... Jak wychodzisz w krwju na miasto, wchodzisz do byle narzedziowego i masz wiecej niz tu w drugim co do wielkosci miescie na wyspie... 80 procent rzeczy ciagne z kraju, bo inaczej nie ma szans. P.S ten stan nie jest oczywiscie spowodowany Twoja odpowiedzia, oni juz po prostu tacy sa heheee Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Pele76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi