Skocz do zawartości

Revo Toro NaCl 51 vs C4 5601 a zasięg

Tomek88

Rekomendowane odpowiedzi

Ten cytat ze mnie świadczy o tym, że myślałem wtedy o zasięgu z ciężkiego multisia, ale koncepcja się zmieniła i do dalekich rzutów jest coś innego, a revo toro jest do ciężkiej pracy i zasięgu mi nie brakuje, nie muszę żyłować rzutów :) Dzięki fazie wodzika pletka się nie kleszczy na szpuli po zaczepach oraz holach i w szerokich konstrukcjach faktycznie jest to konieczne, a ciężka przynęta pociągnie wodzik bez trudu i zauważalnego ograniczenia zasięgu.

• 2 tygodnie później...

Przy batsonie do 1 1/2 oz, c4 jb 5601 rzucał sam. Dziwionym byłem jak slider 10 S leciał na ogromne odległości, zamiast mosieznych tuleji miał wystawione łożyska dzięki czemu wspomniany wabik ciskany bymł na 50 metrów przy plecionce 0.30 mm ! Sprzedałem przez jego gabaryty, źle leżał w dłoni.

Radbraw jako ciekawostkę dodam, że ja pozbyłem się 4601, bo mi jakoś nie leżał dobrze w ręce i strasznie męczył mi kciuk który zamiast na plećkę nałogowo kładłem na poliku multika w celu zatrzymania szpulki. Wszystko przez to, że był za wąski, a ja już do 5601 się przyzwyczaiłem. Oba ciskają jerkami od 20gram na drugi brzeg moich starorzeczy, więc zostawiłem sobie ten większy jako, że mi lepiej w łapie leżał :rockon:

Minecjusz w takim razie mogliśmy się wymienić :) Szukałem c3 dość długo, miedzy czasie kupiłem banaxa i zaraz po jego kupnie trafił sie c3 uc (wiesz od kogo ;) ) Dąbek zrobił mi nową jerkowkę zobaczę z którym multikiem lepiej bedzie wspólgrała, banax ponoć trochę większy od c3 ale ma słabszy hamulec.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

DAIWA LEXA 300

duza szpulka

mocny hamulec - jak w toro

staly wodzik w trakcie rzutu

low prof - wodzik daleeeeeeeeeeko od szpuli 

cena - smieszna :)

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.Xdaiwa+lexa+300&_nkw=daiwa+lexa+300&_sacat=0&_from=R40

Daiwa_Lexa_300HS-P.jpg

DL3P-2.jpg

picicast2012daiwalexa2.jpg

Widzę, że jest Lexa 100, 300 i 400......a gdzie jest 200?? Chciałem kupić do jerków 15-60gr

Jakos to zrobiło na mnie większe wrażenie i jeśli zajadę ( :lol:  :lol:  :lol:  :lol: ) SSC3 5601 to kupię sobię rozmiar 300....waga podobna (15gr wiecej), pancerność podobna, hamulec 22lb i lepiej leży w łapie....masakra jakie to mocarne. Przedwczoraj macałem i kusi mnie przesiadka z okrąglaka....ale to jak już do zestawu 40-120gr

Edytowane przez minecjusz

O i wystarczyło się rozejrzeć :) A ja nie potrzebnie robiłem spam na forum .. Też szukam multika do cieższych zadań 30-120gr, taki żeby nie męczył mnie, był poręczny i cena adekwatna do jakości  .Mam małą dłoń więc nie wiem czy okrąglaka zdzierżę ..

Ma ktoś już  ten wyżej wymieniony model Daiwy lub może przymierza się zamówić  ? Wygląda dosyć mocarnie ..I pewnie da się nieźle nim pizgnąć..

Edytowane przez darkonis