grayo Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam. Temat z pytaniem kieruje do wędkarzy z nad mazurskich jezior:) czy widać już pierwsze oznaki lodu na śniardwach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Nawet jeżeli powstała cienka warstwa, to przy tym niewielkim mrozie i opadach śniegu - nie będzie przyrastała... Ale to takie moje przemyślenia z fotela w W-wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Od 4cm można próbować bez zbędnego bagażu jednak to jeszcze nie prędko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Pytam z ciekawości bo umnie od 2 dni średnia temperatura to około -7 stopni i na stawie po lodzie śmiało chodze tyle że to dużo mniejsza powieszchnia do zamarzania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Świderek i mierzyć od brzegu pokrywę, chyba, że ktoś za Ciebie to zrobi wcześniej i zobaczysz na lodzie łowiących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Akurat do śniardw mam kilkadziesiąt kilometrów więc wygodniej mi będzie czekać na jakieś info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Po lewej stronie niżej, ale czy to aktualne...? http://bojerymazurycaligula.blogspot.com/ Okolice Szczytna wody pływają - to na 100% - z brzegu złapało trochę, ale wejść się bezpiecznie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Kolego o Śniardwach możesz zapomnieć.Ja mam dzisiaj za sobą pierwsze tegoroczne wędkowanie podlodowe,ale jedyne na co można sobie pozwolić przy obecnej aurze to mega płytkie zbiorniki.A i tak lód ma nie więcej niż 4cm.P.S mieszkam na mazurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ciekawe czy wogóle w tą zimę da się wejść na śniardwy. Może na mniejsze zbiorniki. Jak już pisałem wcześniej (tyle że to inna bajka z małym stawem prywatnym) dzisiaj mierzyłem lód na swoim stawie do 7cm to nawet spoko, głebokość 2,5m. Aktualna temp u mnie (na kurpiowszczyżnie )9 stopni poniżej zera a niewiem jak dokładnie jest na mazurach. Poczekamy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Oi da się . Już niedługohttp://www.yr.no/sted/Polen/Ermland-Masuria/Jezioro_%C5%9Aniardwy/langtidsvarsel.html hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ciekawe czy wogóle w tą zimę da się wejść na śniardwy. Może na mniejsze zbiorniki. Jak już pisałem wcześniej (tyle że to inna bajka z małym stawem prywatnym) dzisiaj mierzyłem lód na swoim stawie do 7cm to nawet spoko, głebokość 2,5m. Aktualna temp u mnie (na kurpiowszczyżnie )9 stopni poniżej zera a niewiem jak dokładnie jest na mazurach. Poczekamy zobaczymy Południe pozdrawia północ- w tym momencie na termometrze + 7 stopni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 U mnie w ogrodzie widziałem dzisiaj motyla +8 stopni w cieniu .Pewnie jeszcze trochę świderek poczeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 u mnie iest minus 10 byłem dzis u siebie na stawie i smiało mozna chdzic po lodzie jest ok 7 cm lodu powierzchnia stawu to ok 2 hektary srednia głebokosc to 1,5m rzeczki tesz pozamarzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dziś pierwsze wędkowanie z lodu na starorzeczu Narwi,Lód 5-7 cm,jedna UWAGA dla miłośników podlodowych wypraw---szczególnie trza uważać w miejscach gdzie zalega śnieg,bo tam lód kaszowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Z tego co mówią i pisza tu i tam to temperatura ma spaść do około minus 20 stopni do końca stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Z tego co mówią i pisza tu i tam to temperatura ma spaść do około minus 20 stopni do końca stycznia. Nie wierz to co mówią w TV - to propaganda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Głownie korzystam ze stronki internetowej i wmiare się ich przewidywania sprawdzają. Myśle że nawet jeśli by było max 15 na miniusie przez jakies 2 tygodnie to już chyba śmiało wchodzić na lód. Miszkam niedaleko mazur a umnie temp aktualnie -12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Można na stronie wopru w okartowie piszą jaki lud i tym podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Można na stronie wopru w okartowie piszą jaki lud i tym podobneLUD tam pewnie dziki a lód cienki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polk Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Niezły filmik. To się chyba nazywa łowienie ryb pod lodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zarąbanka !!! dawno nie widziałem tak dobrze zrobionego fimiku .Z największą przyjemnościoł postawil bym twórcom filmu browara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Za sam pomysł Oskara! A drugiego za realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Na mazurach na małych sadzawkach mam informację, że ludzie śmigają, ale pokrywa lodowa nie przekracza 5cm... Jak dla mnie głupota... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi