Tomek88 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Graty, ja jutro planuję otworzyć sezon "lodowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Pozazdrościć ja dalej czekam na śniardwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 No to wychodzi że jutro będzi prawdziwe MADE IN POLAND ICE FISHING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Pozazdrościć ja dalej czekam na śniardwy...W niedzielę znajomi będą w Popielnie to dowiem się czegoś, jak z lodem i rybami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Będę wdzięczny za info:) u mnie na stawie lód 30 cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Dziś byłem na innym jeziorku, przy brzegu jakieś 7-8cm, na otwartej wodzie 10-12cm czystego lodu. Niestety bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Kolega był dzisiaj na sniardwach lód czarny 15 cm, wyniki słabe 3 okonie 20 -30 dag inni podobnie jedna osoba trafiła 40 cm na blaszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Dziś byłem na żwirowni, dłubanina okoniowa, koleś trafił 30+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Pozazdrościć ja dalej czekam na śniardwy...Koledzy dziś łowili w Śniardwach. Lód czarny i mocny - ponad 20 cm. Z rybami szału nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Dzięki za info:) z rybami w naszym kraju i tak szału nie ma:) szykuje sprzęt i niebawem ruszam na podbój:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Juranty ten twój kolega co był na sniardwach to może Artur ma na imię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Juranty ten twój kolega co był na sniardwach to może Artur ma na imięNiestety nie Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam. W moich Bartoszycach rzeka Łyna od kilku dni stoi już pod lodem. Ostatnio nieźle nas wymroziło. A koledzy jeżdżą od tygodnia na okoliczne jeziora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Na śniardwach jeźdżą już samochodami i motorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Był ktoś moze na mazurskich jeziorkach w ten week? Jak sytuacja z rybkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Byłem na gaładusi i straszna lipa same małe okonie jak palec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Był ktoś moze na mazurskich jeziorkach w ten week? Jak sytuacja z rybkami?Na Śniardwach w sobotę porażka, dziś lepiej. Ryba jeszcze stoi i trzeba trafić na "tą jedyną dziurkę", w której będą brania. Po tych wiatrach, co ostatnio nas katowały to będzie już tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Tak jak kolega wyżej. Zarówno w sobotę jak i niedzielę trzeba bylo trafić na odpowiednią dziurę, ale wpadały takie 30+.Osobiście uwazam,że to dobry moment żeby zacząć szukać go z mormyszką. Brania bardzo chimeryczne,szczególnie większych okoni ledwo widoczne nawet na kiwoku.Łowiłem na płytkim,niewielkim zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 my w sobotę trafiliśmy pierwszy i ostatni lód ogólnie mizerota do zobaczenia tutaj http://www.youtube.com/watch?v=W4Q2MtgfHAo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 A ja byłem dzisiaj:) wkońcu... (śniardwy -szeroki ostrów) głownie spławik i polatałem trochę z mormychą ale nic. Na spławik kilkadziesiąt płoteczek w tym pare ładnych i 4 okonie jeden 34 cm:) reszta standard:) Teraz myślę o takim małym jeziorku Duś, posiada ktoś może jakieś info na temat zimowych łowów? Wiem że rybki tam sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Może ktoś chętny na wspólny wypad na Śniardwy albo jakieś inne opcje(jestem otwarty na propozycje) ? Będę na mazurach do niedzieli . Jak coś to zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 I jak wasze weekendowe połowy? U mnie sama drobnica. Muszę zmienić łowisko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Na zachodzie (okolice Szczecina) jest całkiem nieźle . Lód ok 14 cm, ryby biorą ale tylko w krótkich okresach, Czasem to 0.5 godz, czasem 1.5 h i rzadko dłużej. W zeszły wekend 2 dni latałem z mormychą. W sobotę rekreacyjnie a w niedzielę zawody ( w 4h wynik 3700g).A w tę sobotę i niedzielę - głównie blaszka. Trafił się jako przyłów szczupak i dwie płotki ( na blaszkę, zaciętę w pysk , okonie małe. W niedziele od rana lipa, przez 2 godz nic, już miałem wracać ale jeszcze ostatnie 5 minut łowię. I jest ok 26-28 cm, potem jeszcze 30, za chwile ok 32 cm i niestety musiałem wracać. Zaklinam teraz pogodę by przymroziło i można było bezpiecznie ruszyć w najbliższy piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 ziuta - gdzie te czasy gdy uganiałem się za chorymi rybami w kropki i nie siedziales na dziurą w lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Zawsze ganiałem po lodzie , nawet udało mi się namówić naszego kolegę od boleniówek. Niestety zimy na zachodzie nie są dla nas łaskawe (czyt. mroźne ), koledzy z nad Śniardw zdecydowanie bardziej mogą się wyłowić podlodowo. Kropki jeszcze poganiamy, na razie pasiaki łówmy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi