tomek307 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Witam, wygląda na to że na tydzień będę zmuszony wyjechać nad nasze morze z żonka i synkiem więc poszukuje namiarów na ciekawe miejsca, tak żeby było w miarę spokojnie i cicho,i żeby można było połowić trochę rybek.Za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Hej, proponuję okolice Kołobrzegu, spokojnie będzie w Grzybowie czy Dźwirzynie. Blisko Parsęta i Rega, w Dźwirzynie jezioro Resko Przymorskie (rekord Polski płoci) sporo sandacza i okonia można wypożyczyć łódź. Poniżej link do stronki z informacjami na temat, ... http://www.kolobrzegiokolice.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 będę zmuszony wyjechać nad nasze morze z żonka i synkiem A ja myślałem że w tych czasach nikt do niczego się nie zmusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 będę zmuszony wyjechać nad nasze morze z żonka i synkiem A ja myślałem że w tych czasach nikt do niczego się nie zmusza... Też zastanawiałem się nad tą frazą, ale nie chiałem nic mówić co by chłopa nie dołować, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek307 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Co do zmuszenia to taki malo szczęśliwy zwrot wyszedł po prostu takie zalecenia lekarza, więc mam zamiar połączyć przyjemne z pozytecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 TomkuMoi rodzice wynajmują kwatery, nie żebym Cię zmuszał jest masa innych miejsc i ofert. Możesz sobie obejżeć na linku oferta z adresem Grzybowo Jałowcowa 1 http://www.kolobrzegiokolice.pl/1grz/articles.php?topic=6 http://www.kolobrzegiokolice.pl/1grz/articles.php?id=47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek307 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 dzięki Januszu za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Ja też jestem już zmuszony, już po fakcie domek w Dźwirzynie zarezerwowany. Może napiszecie coś więcej o tym jeziorze?? Jak tam łowić? Gdzie szukać ryb (spinning), może coś o łowieniu z brzegu morza czy warto próbować. Domyślam się że tydzień czasu to mało żeby poznać okoliczne wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Resko Przymorskie, to typowe jezioro przymorskie, płytkie około 2-3m, przepływowe uchodzi do niego rzeka Błotnica z Dębosznicą. Sandacz, Okoń Szczupak w tej kolejności. Z przystani w Dźwirzynie można na wiosłach po dziesięciu minutach osiągnąć łowiska na wschodnim brzegu jeziora (po lewej stronie od wyjścia z przystani, trzeba tylko najpierw płynąć na Pd-PdZ a po osiągnięciu ok 300-400m od przystani odbić na Wsch, ominiemy w ten sposób płyciznę na wprost wyjścia z przystani). Na wschodnim brzegu mamy twarde dno, trochę kamieni i ujście wspomnianej rzeki. Uwaga na wiatr, jezioro położone na płaskim odkrytym terenie w ciągu pół godziny potrafi niźle się rozbujać. Przynęty - standard, gumy, obrotówki i wahadła no i oczywiście wobki. Morze - w Dźwirzynie na wysokości ośrodka Solaris jest trochę kamienistego,lamparciego dna, więc wczesnym rankiem warto zrobić rozeznanie. Na Regę do Mrzeżyna ok. 8km, na Parsętę - 12km, (odległości z Dźwirzyna) To tyle w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Dzięki za info na pewno mi to pomoże. Rozumiem że co do jeziora to obędzie się bez echosondy (tam gdzie twarde dno będą sandacze?) A na opisanae rzeki to za trotka warto wyskoczyc czy może warto na inne rybki zapolować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o sandacze to dokładnie tak, bez silnika pozostaje tylko rejon który opisałem, nie jest tego dużo więc szybko można zorientować się co i jak. Rega, poza trocią na odcinku w rejonie Mrzeżyna - sandacz, okoń, jaź i ostatnio nie wiadomo skąd pojawiły się bolenie, wiem o jednym złowionym w tym roku w zimie przy okazji trociowania. Parsęta, TROĆ,TROĆ i TROĆ, a dalej szczupak, okoń, jaź i kleń, ten ostatni trudny do namierzenia, ale jest i to duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 A wiec tylko pozostaje miec nadzieje ze bedzie brzydka pochmurna pogoda w lipcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi