marek118 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Witam wszystkichjakiego podkładu użyć pod łuskę srebrną lub złotą na woblerze?Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez marek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 A jeżeli nie da się użyć tego samego pod złotą i srebrną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 A czym malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek118 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Maluje farbami akrylowymi pactra oraz perłową nitro. używam aerografu. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez marek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Przez siatkę albo szablon, tak? Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Piotrek Sukingaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek118 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Tak siatka specjalna oraz podkład (siatka)ze spodni dresowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ja bym zrobił tak: 1. biały podkład 2. ciemny podkład 3. (siatka) biały/perłowy pokład- lekko rozjaśnić 4. (siatka) srebrny podkład, też nie za dużo bo klar powinien wyciągnąć ładnie kolor. Tak w skrócie bo muszę lecieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek118 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Sprubuję tak zrobić. Tylko nie bardzo rozumiem pkt.3. Dziękuje za odpowiedź. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez marek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ad. 3 lekko rozjaśniasz ciemne tło ale nie za dużo, bo popsujesz efekt i nie jest to Twój docelowy kolor, pomaluj tylko tyle, żeby podkreślić przejścia.Ad. 4 nie "podkład" jak napisałem (sorry- pośpiech) bo już nic raczej nie będziesz nakładał ale też nie siekaj oporowo.Tu masz bardzo fajny tutorial, mi się efekt strasznie podoba:http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_tutorialColoraz.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek118 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Serdecznie dziękuję.Teraz wszystko jasne.I dzięki za ten link-rzeczywiście efekt jest super-o takie cos mi chodzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek118 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witammam plastikową siatke i zwykłymi spinaczami do bielizny jest przewalone ją przyczepić-ślizga się na woblerze. Muszę jakiś inny sposób wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 tego używam i jest gites sklepkleks.com/galerie/s/spinacz-klip-biurowy-1-5_10924.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zobacz patent Artecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek118 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) @Adam Lteż tym próbowałem-jak wobler jest podłużny to ok ale jak ma kształt okonia lub karasia to już gorzej. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez marek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek118 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 @peekoldzięki o czymś takim własnie mysle albo o zwykłej ramce z siatką-woblera na boku położyć przykryć siatka w ramce i malować.Potem druga strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 oo ten patent Artecha dziś wykorzystam bo z tymi spinaczami faktyczni nie jest najwygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Ja podwędziłem komuś kilka starych spinaczy drewnianych. Końce pod skos i są idealne. Zaleta jest taka, że przy kilku spinaczach można miękką siateczką otoczyć jajkowaty kształt wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek118 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Witam wszystkichmaluję w ten sposób że mam siatkę przyklejoną do ramki(tektura+klej poliuretanowy) i kładę wobler przyciskając go siatką.Wszelkie spinacze kosztują za dużo nerwów-siatka plastikowa i ślizga się.Czarna farba i na to srebrna lub złota łuska.Dziękuję wszystkim za pomoc. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez marek118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi