TMedic3hs Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Witam,mam pytanie do wędkarzy czy ktoś spotkał się z obfitym występowaniem ochotki w rzece? Czy są to wady-zalety oraz czy spora ilość ochotki (pokarmu) może spowodować zanik brań ?Przy prowadzeniu woblera nadmierna ilość ochotki zostaje zwijana wraz z woblerem.Próby z twisterem i imitacją nie wypaliły Edytowane 18 Stycznia 2014 przez TMedic3hs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ja tam bym robił zapasy na zimę Ale też i można o małym biznesie pomyśleć soffy za offa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TMedic3hs Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Hehe no są już jakieś pierwsze plusy, w łowisku jest sporo jazia,klenia ale niestety rybki kompletnie nie są zainteresowane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Chyba nie ma się co dziwić jak tyle naturalnego mięska mają i to w dodatku nie muszą się uganiać. Z drugiej strony nie można się poddawać, jakiś sposób musi być . Może bardzo delikatnie i wolniutko po dnie szurać jakimś malutkim wormem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meth666 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ochotka , szklarka czy oczlik to najlepsze żarełko dla rybek.. Nie ma co się dziwić że Ci nic nie bierze. Ja bym zbierał i mroził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TMedic3hs Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Myślałem nad woblerem imitacji ochotki ale nierealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meth666 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Są takie gumki z Berkleya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 z jednej strony to dobrze że tyle jej jest.ale faktycznie z braniami będzie nie łatwo.nie wiem jak w twojej rzece ale ja w ogromnych ławicach białorybu drapieżniki prowokuję przynętami w całkowicie innych odstepnych kolorach licząc na ich agresję i możliwość wyodrębnienia właśnie tej jednej-i taki sposób skutkuje-nawet bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kondziu Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 główka jigowa zrobiona z haka muchowego i główki wolframowej + sztuczna ochotka i ekstremalnie wolna prezentacja w wybranych miejscach tak to bym widział, ale pewnie zbyt optymistycznie patrze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 misiek116p Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Muchówka i nimfa imitacja ochotki. Moze da radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TMedic3hs Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Muchówka odpada Kupiłem,spróbowałem nie dla mnie .Pod brzegami można zauważyć małe szczupaki na przemian z karasiami,generalnie dziwne zjawisko.Myślę,że warto zastanowić się nad ultra okoniówką i spróbować z Tymi główkami z wolframu... Ps Kondziu Próbowałem na woblerki które mi wysłałeś,super sprawa aczkolwiek potrzebował bym czegoś Cięższego i głęboko schodzącego.Może przytrzymywanie w nurcie sprowokuje je do czegoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kondziu Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Przytrzymywanie jak najbardziej. Nie wyobrażam sobie zimowego łowienia bez niego. Sprowadzanie po łuku bez kręcenia korbką też powinno zdać egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
TMedic3hs
Witam,mam pytanie do wędkarzy czy ktoś spotkał się z obfitym występowaniem ochotki w rzece?
Czy są to wady-zalety oraz czy spora ilość ochotki (pokarmu) może spowodować zanik brań ?
Przy prowadzeniu woblera nadmierna ilość ochotki zostaje zwijana wraz z woblerem.
Próby z twisterem i imitacją nie wypaliły

Edytowane przez TMedic3hsOdnośnik do komentarza
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi