pawello Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Nieźle była glodna bo w Wiggle Warta. Zdrowo przydzwoniła. Kij prosty, tylko GoPro zakrzywia na szerokim kącie Wyjechała szybko bo sprzęt z zapasem mocy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jak Wiggle Warta to pewnie przyłów przy sumowaniu. Panu wąsowi sprezentowałeś wasatą panienkę z do towarzystwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Sławek - piękna wąsata panna, gratulacje życiówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Sławek, już Ci gratulowałem nad wodą, ale jeszcze raz gratki, widzę, że zaczynasz zmieniać specjalizację kozak ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dzięki,biorąc pod uwagę, że obie brzanki złowione w podobny sposób, to chyba mogę zacząć się specjalizować Odcinki brzanowe namierzone, sprzęt jest OK, sposób podania wobka jest znany, więc pozostaje tylko ruszyć tyłek i być nad wodą jak najczęściej. Daj Boże/Szatanie jak najwięcej tego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Gratuluję Panowie wąsatek! Sławek, piękna ryba! Ile mierzyła? Bo widzę, że zdrowo odpasiona! Ja z brzankami miałem do czynienia podczas połowów w samym Wrocku, teraz jakoś już mniej...Ale w sumie się nie dziwię, bo Bromb to one raczej nie zasysają Kamil,rybka wypasiona na maxa Na ręku jej wagę oceniłem na dobre 5 kg, a może nawet więcej.8 z przodu było Próbuj Panie próbuj, miejscówki znasz, Instincty 4 zapewne jeszcze masz w pudełku A zabawa jest przednia, taki hol to jak dla mnie kwintesencja tego, na co się czeka idąc brzegiem rzeki i myśląc o spotkaniu z dużą rybą.Mija zmęczenie, nieważne, że trzeba czasem po kilka kilometrów przez chaszcze gonić, nic się nie liczy. Taką adrenalinę zawsze mam. I piąteczka przybita z kumplem po wypuszczeniu i "sfoceniu" ryby - bezcenne Slavo Edytowane 22 Lipca 2014 przez Slavobeer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Fantastyczna ryba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 I piąteczka przybita z kumplem po wypuszczeniu i "sfoceniu" ryby - bezcenne i szlug lepiej smakuje po takiej rybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dobry team tworzycie!Jeden dołem trałuje i brzany ściąga, drugi górą kosi bolenie. W drogę sobie nie wchodzicie, a i wszystkie wodne strefy obłowione i mysz się nawet nie prześlizgnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dobry kaban, graty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Dobry team tworzycie!Jeden dołem trałuje i brzany ściąga, drugi górą kosi bolenie. W drogę sobie nie wchodzicie, a i wszystkie wodne strefy obłowione i mysz się nawet nie prześlizgnie To nie dokładnie tak wygląda Ziom zdejmuje najpierw bolki z góry, a ja idąc za nim (bo on zamiast iść brzegiem to biega główka po główce) zgarniam ryby z dna Który złowi pierwszy, ten dzwoni po drugiego. Drugi leci z aparatem (jak jest daleko to ma pecha ) i cyka fotki. Rybka w tym czasie pływa sobie w podbieraku i odpoczywa po męczącym ją holu Na chwilę pozuje nad wodą i chlup spowrotem w otchłań.Proste i przyjemne łowienie Edytowane 22 Lipca 2014 przez Slavobeer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam Kolegow . Gratuluje rybek . Dzis udalo mi sie skusic lokomotywe 70+ . Uderzyla na wobka W.D kijek pst 894 , turek 2500 , pletka 0,12 plus vep 20 lbs . Pozdrawiam i zycze okazow Zbigniew 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Kamil,rybka wypasiona na maxa Na ręku jej wagę oceniłem na dobre 5 kg, a może nawet więcej.8 z przodu było Slavo Mega. Brawo i życzę szybkiego pobicia rekordu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Gratulacje Zbyszku za regularne spotkania z Barbarkami Prezentują doskonałą kondycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Witam , dziekuje . Po tej sztuce mialem na kiju nastepna 90-100cm . Niestety porozginLa najmocniejsze kotwiczki vmc . To byla lokomotywa ! Francuskie tgv ! Zycze podobnych okazow koledzy . Pozdrawiam Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Wow, musialo byc gorąco na hamulcu Na taka wodę wedka i pletka 20lb nie są przesadą.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Zanalazłem na YT: http://www.youtube.com/watch?v=-Z-UebX0VLE Edytowane 28 Lipca 2014 przez smasher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Poza tym, że autor i główny aktor filmu znalazł dobre miejsce z ładnymi brzanami nic w nim nie budzi mojego uznania, wręcz przeciwnie filmik mógłby dla mnie być pod tytułem "znalazł prawdziwek rybną wodę". Z urodą łowienia nie ma to nic wspólnego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Poza tym, że autor i główny aktor filmu znalazł dobre miejsce z ładnymi brzanami nic w nim nie budzi mojego uznania, wręcz przeciwnie filmik mógłby dla mnie być pod tytułem "znalazł prawdziwek rybną wodę". Z urodą łowienia nie ma to nic wspólnego a mnie to trochę nawet wstyd jak oglądam takie filmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 a co z tym filmikiem jest nie tak???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 a co z tym filmikiem jest nie tak???????? A jak nie zauważyłeś, to już nie zauważysz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 (edytowane) a co z tym filmikiem jest nie tak????????Nie chcę być nie grzeczny, ale także nie chce mi się wypisywać punk po punkcie, więc napisze tak: skoro Twoje pojmowanie wędkarstwa akceptuje ten filmik w kategorii estetycznej, to jak za kilka lat przestaniesz akceptować takie parady ilościowo-jakościowe, to będzie oznaczało, że się rozwinąłeś wędkarsko i że twoje łowienie przestało być łapaniem ryb a przesunęło się w kierunku sztuki łowienia Tak jak nie ma pięknego łowienia (choćby najbardziej finezyjnego) 10-cm okonków tak też nie ma nic pięknego w prostackim wyciąganiu dużych ryb,- bez względu na gatunek i ilość... Równowaga tych krańcowych punktów stwarza przestrzeń do.... np: filmów które się podobają.Później poprzeczka idzie jeszcze wyżej i jeszcze i samo jej podnoszenie jest tym co daje zadowolenie, nie z ilości, nie z wielkości tylko ze zbierania tych ulotnych chwil Ja osobiście wolę sobie pomyśleć fajnie było,- niż 10 było, metrówa była itd...Te rzeczy trzeba zbalansować w sobie... Edytowane 29 Lipca 2014 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Zaraz, zaraz - chciałbym wiedzieć o co chodzi. Nie znam kolesia i nawet nie zdradziłem postem (zapytaniem), żadnych swoich odczuć. Mam np. mieszane uczucia związane z ważeniem w pionie dużej ryby - chyba za skrzela. Ale co do reszty to jestem ciekawy - w jakim (jakich) punkcie estetyka (was dwóch) została negatywnie poruszona. Może pobieżnie obejrzałem film. Chyba przyznacie jednak, że jeśli chodzi o łowienie brzan na spinning to w porównaniu z innymi rybami "spinningowymi" (permanentnie nagrywanymi - jak boleń, szczupak, kleń, jaź, sandacz i nawet sum) to jest relatywnie mało tego typu filmów (przynajmniej na YT). Chciałbym też od razu abyśmy sobie darowali wzajemne oceny, porównywanie estetyk (które także w zakresie wędkowania są bardzo indywidualną sprawą), jakieś przytyki o potencjalnym rozwijaniu się wędkarsko - ponieważ się nie znamy! Zakładam, że jako tzw. zaawansowani forumowicze, widząc jak odzywa się człowiek o niewielu wpisach, pełni pewności o swej nieomylności lubicie mieć wyłączność na wszechwiedzę. A może jestem starszy, bardziej doświadczony wędkarsko, może posiadający większą od was wiedzę - niewiecie kogo z góry oceniacie. Nie wspominając już o kwestiach związanych z C&R, którą to filozofię wolę propagować nad wodą niż wdawać się w jakąś dysputę. Wracając do tematu co niepodobało się wam w tym filmie? - chętnie obejrzę jeszcze raz zwracając uwagę na szczegóły które tak wam nie pasują - może od razu "zwrócę honor". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba-s Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Ciekawi mnie jak wygląda nieprostackie (domniemywam że inteligentne i kulturalne ) holowanie jakichkolwiek ryb w wykonaniu kol Rheinanglera .Bardzo chciałbym zobaczyć jakiś filmik z jego kolekcji.Dodam że mnie też rażą wulgaryzmy w komentowanym filmie i brakuje tam dziewiczej przyrody, jednak reakcje łowcy są szczere i moim zdaniem jego radość i duma są uzasadnione , bo nie każdy potrafi złowić tak piękne brzany w dodatku na spinning 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Spokojnie Panowie, spokojnie bez zbędnych nerwacji proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspol Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Ja jestem spokojny, i w pełni zgadzam się z kol kuba-s. A patrząc na ten filmik to gratuluję łowcy, zachęcając jedynie do zmiany sposobu ważenia (choć moim zdaniem akurat tutaj ryby raczej nie ucierpiały - ale jeśli by się rzuciły, mogłyby ucierpieć przy ważeniu za skrzela, szczególnie ryby ważące podad 3 kg). A kilka drobnych przekleństw podczas emocjonalnego holu dużej ryby wcale mnie nie razi, tym bardziej, że widzę jak facet natlenia i wypuszcza ryby w dobrej kondycji - to dla mnie jest najważenijsze:) I dlatego nie zrozumiałem tych ww. komentarzy. Ponadto Rheinangler pisze że nie chce mu się wypisywać "punkt po punkcie...." - za to chce mu się wypisywać 8 pełnych wersów pouczeń, przytyków i innych wydumanych dyrdymałów na temat estetyki, nie wspominając o "uwagach między wierszami" na temat poprawiania swoich umiejętności:))) Śmiech Dlatego tak często odstraszani od forum są wędkarze, którzy mogliby się podzielić bardzo ciekawą wiedzą. Ja ze swej strony kończę mój udział w tej dyskusji - chociaż chętnie bym się dowiedział od Rheinangler co mu się konkretnie niepodobało - z góry informuję, że już dalej nie będę kontynuował tej "sprzeczki". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi