Skocz do zawartości

Brzany 2014

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

jeżeli mówisz o tej w samym centrum czernichowa pod szkołą ? to nie ta :D tam łowiłem ostatnio klenie i wypiął mi się fajny boleń, pierwsza z tych rafa jest trochę w górę rzeki (teraz pewnie nie poznałbyś tego odcinka :( kilka lat temu pod pretekstem  regulacji brzegów, zniszczyli najlepszy odcinek rzeki w okolicy)

Za moich czasów było tam sporo ryby, klenie łowiłem nawet w grudniu, styczniu, ale Wisła była dużo bardziej brudna i nikt nie chciał jeść rybki o zapachu fenolu.  Z chęcią bym tam jeszcze połowił, ale pewnie to już nie to samo co kiedyś. Boleni na tym odcinku w ogóle nie było, zaczynały się dopiero poniżej Przewozu.  

Wczoraj udało się wreszcie zrealizować długo planowaną wyprawę nad San w poszukiwaniu brzany. Długotrwałe przeczesywanie woblerem kolejnych potencjalnych "rynienek" przyniosło w końcu potężne branie i wspaniały długi odjazd. Rybka jak na brzanę przystało postanowiła przetestować moje nerwy i wytrzymałość zestawu, jednak udało się ją szczęśliwie umieścić w podbieraku. ;) a potem była już tylko wielka radość z nowego PB. 

post-50512-0-89175900-1408613595_thumb.jpg

post-50512-0-72229300-1408613604_thumb.jpg

post-50512-0-48829100-1408613619_thumb.jpg

• Like 30

Wczoraj udało się wreszcie zrealizować długo planowaną wyprawę nad San w poszukiwaniu brzany. Długotrwałe przeczesywanie woblerem kolejnych potencjalnych "rynienek" przyniosło w końcu potężne branie i wspaniały długi odjazd. Rybka jak na brzanę przystało postanowiła przetestować moje nerwy i wytrzymałość zestawu, jednak udało się ją szczęśliwie umieścić w podbieraku. ;) a potem była już tylko wielka radość z nowego PB. 

Gratuluję.

Piękne kamyki za plecami.

Zdjęcia naturalne bez retuszu "szczypiącego" w oczy,to duży plus.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Nastawal juz zmierzch, gdy COS mi zabralo woblera spod samych niemal nog.

Odjazd jednoznacznie wskazal tozsamosc zabieracza uklejki.

Dobrze, ze byla zarloczna i zjadla calego. Przednia kotwice polamala doszczetnie. Na tylniej smy sie wyholowali na pstragowym zestawie ;)

SC IV 14 lb, Daiwa 2500R, Stren 14 lb i przypon 20 lb nylon, przyneta woblerek 6 cm (migotliwa uklejka w naturalnych barwach)

Pozdrawiam

Guzu

barbo63.JPG

• Like 13

• 2 tygodnie później...

Wszystkie brzany łowię w Sanie, na zdjęciu dno to nie glina tylko roślinność która już obumiera :) no i może trochę już wygląda jak glina :)

Tak to wygląda w pełni lata, oczywiście ta roślinność jest bliżej brzegu i w niej nie łowię ma się rozumieć :)

post-51050-0-57882700-1412409537_thumb.jpg

• Like 3

• 2 miesiące temu...

Dopisałbym jeszcze rzucanie 60cm brzaną z brzegu w 29minucie, zamiast z nią zejść w dół oraz zerwania ryby z woblerem która była zupełnie do wyholowania, tylko nie trzeba było jej drzeć "na wstecznym", zamiast normalnie holować w 32minucie .

Niemniej każdy kto łowi kiedyś coś spi*&*olił, i nie jedna ryba(niestety) nie przeżyła więc kolega zawsze może wyciągnąć wnioski i następnym razem wrzucić filmik bez takich atrakcji.

Ale wam tu wszystkim zawiść z dupy wychodzi!!!!!!!! Jakie to polskie