siatkaz Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Też kiedyś marzyłem o brzanach na spina...W tamtym roku marzenia zaczęły się spełniać i już wiem gdzie co roku będę meldował się 1 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Na krakowskiej Wiśle brzany na spin to raczej przyłów. Kilka maluszków miałem na kiju, ale zawsze podhaczone za kapote. Jak mieszkałem na Podkarpaciu to z feederkami miałem super efekty, kilkanaście medalowych rybek tego gatunku. Wtedy nie myślałem o spinningu tak często Może nadrobię w tym roku i złapię pierwszą wymiarową brzanę na spin lub muchę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 No to i ja coś wrzucę , rybka z ubiegłego sezonu i jest to największa Brzana jaką do tej pory złowiłem na spina (74cm) , złowiłem ją końcem sierpnia w samo południe , w bezwietrzne i bez chmurne niebo przy 30 C* upale , normalnie totalna lampa , wzięła na głęboko nurkującego 3cm Sieka z głębokiej opaski , niestety taka brzana na moich wodach to już rzadkość . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Pikno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Paweł skoro z 2013 to ... trzeba było zamieścić w odpowiednim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 No milo popatrzyc na slicznotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Paweł skoro z 2013 to ... trzeba było zamieścić w odpowiednim wątku Jeszcze mnie nie było na jerkbait w tym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) W tym roku zacznie się szybciej bo weszły już z Renu do dopływów o miesiąc szybciej niż zwykle i pierwsze już padły w niedzielę zarówno u mnie "na dole" jak i 60 km w górę rzeki u Zbyszka. Mam namierzone dwie 90-ki które zakotwiczyły chyba na dobre w znajomym dołku,- ale czy zechcą zapozować to zobaczymy Edytowane 18 Marca 2014 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Jeszcze mnie nie było na jerkbait w tym czasie ale wątek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 A my w PL lipca się już doczekać nie możemy ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 No tak na podwójnie wąsaty lipiec, trzeba jeszcze w PL zaczekać troszkę.... Ale i my musimy liczyć się z przerwą od 15 maja do 15 czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 ale wątek jest No tak , zgadza się , w takim razie można usunąć fotkę z tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Witam .Tydzien temu 2 sztuki 60 cm . Dzis wspanialy dzien . Brzana 65 cm na wobka W.D .Sprzet to phenix pst 895 ,stella 3000 , i zylka p-line cxx -xtra 0,23 .pozdrawiam Zbigniew 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 No to dzień konia gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dziekuje . Panowie dzis mialem kino full Hd w wykonaniu kilkunastu pstragow do ktorych nie dalo sie dobrac . Tancowaly niesamowicie .2 sztuki ponad 60 cm skakaly jak nasi skoczkowie narciarscy . Pani brzana poprawila humor .Pozdrawiam i zycze Wam rowniez pieknych szuk. Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Witam Wczoraj w godzinach pozno popoludniowych przylowilem glodnego zarloka Dla mnie jest to osobisty rekord. Jeszcze nigdy nie zlowilem brzany na wobler 11 cm.Ta jest historyczna (bo pierwsza). 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Silna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Silna? Tak Silniejsza od pstraga o takich rozmiarach.Ale wziela na pograniczu nurtu i odciecia. Wiec nie miala sprzymierzenca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Piękna ryba Daniel.Szczere gratulacje.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Gratulacje! Biedne odkurzacze znowu mają przechlapane przez kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Gratulacje! Biedne odkurzacze znowu mają przechlapane przez kilka miesięcy Jeszcze nie pora.Ta zasadnicza.Niedlugo sex powinny uskuteczniac we wlasnym kregu. Moje spotkania z nimi planowane sa na poczatek lata Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 U mnie już zaczęły piękne widowisko jak na 100 metrach widać ze sto ryb w tym także te duuuże...W ubiegłą niedziele stałem i podziwiałem ponad godzinę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) @Guzu , widzę że te Hiszpańskie Brzany to nie te same co u nas , większe łuski i inne płetwy ale czy brzana silniejsza od pstrąga hmmm nie złowiłem Brzany na pstrągowy zestaw , ale na sandaczowym dała mi raz w nocy popalić konkretnie hehepstrąg jest na pewno o wiele szybszy, zwinniejszy , brzana stabilna w nurcie bardziej i przy dnie chodzi. Chyba że Hiszpańskie inaczej się zachowują.Też tak "kopciła" jak kropek , czy od razu wiedziałeś że to jakiś przyłów ?? Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez c1eśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) @Guzu , widzę że te Hiszpańskie Brzany to nie te same co u nas , większe łuski i inne płetwy ale czy brzana silniejsza od pstrąga hmmm nie złowiłem Brzany na pstrągowy zestaw , ale na sandaczowym dała mi raz w nocy popalić konkretnie hehepstrąg jest na pewno o wiele szybszy, zwinniejszy , brzana stabilna w nurcie bardziej i przy dnie chodzi. Chyba że Hiszpańskie inaczej się zachowują.Też tak "kopciła" jak kropek , czy od razu wiedziałeś że to jakiś przyłów ?? Pstrag jest bardziej rozsadny w walce.Brzana to odjazdy jednostajne (szczegolnie w nurcie). Szybciej siada kondycyjnie przez to Pstrag mlynek, mlynek. Trzymanie sie bystrza. Dluzej ma sily.Brzana szybciej sie zamecza (sama siebie, swoja taktyka kamikadze). Ta akurat wziela w spokojnym miejscu. Po pierwszym ruchu w dol na hamulcu czuc bylo ze to statyczny gracz. Bez mlynkow. Odjazdy. Trzymala sie tez dna. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez Guzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Pstrag jest bardziej rozsadny w walce.Brzana to odjazdy jednostajne (szczegolnie w nurcie). Szybciej siada kondycyjnie przez to Pstrag mlynek, mlynek. Trzymanie sie bystrza. Dluzej ma sily.Brzana szybciej sie zamecza (sama siebie, swoja taktyka kamikadze). Ta akurat wziela w spokojnym miejscu. Po pierwszym ruchu w dol na hamulcu czuc bylo ze to statyczny gracz. Bez mlynkow. Odjazdy. Trzymala sie tez dna. aha, chociaż wiem od znajomego wymiatacza pstrągowego dla mnie autorytet, że Gruby pstrąg czasami potrafi stanąć przy dnie i delikatnie chodzić góra dół w rynnie i dopiero po minucie czy dwóch takiej nudnej walki zaczyna robić to co pstrąg czyli młyny itd Gratulacje Brzany !!!! mam ochotę u nas się na nie ustawić ale ciężki temat chyba że na San by sie pojechało późnym latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi