czaro73 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Cześć, Mam pytanie;gdzie najlepiej sprawdzić wartość zabytkowego aparatu foto-go a potem go sprzedać ?Z tego co usłyszałem to najlepiej w tym wypadku odpuścić sobie allegro i e-bay...Może ktoś z Was sprzedawał coś wyjątkowego - zabytkowego ?Aparat ten jest z 1904 r. 2 nr fabryczny Kodaka. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Jeśli to jest typowy aparat miechowy na szklane klisze który był zazwyczaj produkowany dla przeciętnej osoby ze średniego stanu społecznego to możesz za niego wziąć około 300zł. Numer fabryczny nic nie znaczy jeśli nie masz oryginalnego opakowania, instrukcji, filtrów i reszty rzeczy które były w zestawie przy zakupie pierwotnym. Jeśli jest to aparat skrzynkowy bakelitowy to dostaniesz max 150zł. Jeśli na allegro wystawisz, pewnie dostaniesz tyle ile napisałem powyżej. Jeśli chcesz więcej możesz na ebayu ze stosownym opisem wystawić, może potroisz sumę. Zawsze możesz pojechać do Berlina/Londynu jest tam parę antykwariatów co takie cuda zbierają. Na starych kolekcjonerskich aparatach można zarobić fajne pieniądze lecz trzeba mieć farta w poszukiwaniu i w sprzedaży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dzięki za odp., to jest skrzynka z wygrawerowaną blachą świadczącą o jego specyfikacji, ostatnio używana przez inżyniera w carskiej rosji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Jak fajnie opiszesz aparat do tego historia właściciela + dobre zdjęcia, kto wie coś może zarobisz, ale lepiej do tego podchodzić z dystansem, inżynier to nie premier, prezydent czy słynna gwiazda tamtych lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dawno temu kiedy był Kodak, to proponował cały asortyment Kodaka, ale wtedy pytałem tak dla czystej ciekawości.Może faktycznie z inżyniera zrobię cara Dzięki za odp. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 A wstawilbys jakies fotki? Ciekawy takie cuda jestem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Pare fotek; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Kiedyś miałem skrzynkowego Kodaka, z celownikiem lunetkowym. Nawet 2 wielkości przesłony miał, w obiektywie. Ful-metal.Czaro, piękny eksponat dorwałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Nie szkoda ci go sprzedawać? Fortuny na nim nie zrobisz, a eksponat na półkę nietuzinkowy...w tym stanie nawet unikatowy ....jak wymyślisz juz cenę za tego "cara" daj znać na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ja też chętnie rozważę takie cudo,jakby co daj znać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 To i mi podeślij ofertę... już wysłałem wujasowi zdjęcia ów antyka.... jest zainteresowany .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Panowie, Sprawę sprzedaży traktuję na razie bardzo luźno. Też rozważam pozostawienie go u siebie, ale jeśli macie jakieś propozycje dajcie info na priva, temat jest na tą chwilę otwary. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Mam lepszy pomysł. Naucz się tym zdjęcia robić a za trzy foty dostaniesz te 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Na początku odpalę Practice LLC z 1,8 Zeiss'a, nauczę się tym robić fotki, a potem kto wie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi