Tomus Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Co Sądzicie o kotwiczkach Owner st 11?Chciałbym zastosować dwie kotwiczki w rozmiarze 14 lub 16 do woblerków 2,5cm którymi zamierzam łowić klenie i jazie. ( Kijek to batson 275 do 10g i żyłeczka 0.14-0.16 ) Czy te kotwiczki poradzą sobie z Jazikami czy klenikami 50+, bądź jak się trafi jakiś przyłów bolka? Jakie jest Wasze doświadczenie z tymi kotwiczkami jeżeli chodzi o trzymanie ryby, prostowanie się, szybko się tępią ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Jak dla mnie najlepsze kotwice na Jazie do woblerków ( Ugly Duckling , Hornet i Hand Made ) od 2cm tak do 4cm , super ostre , chwytne , a na zaczepach można rozgiąć.Nie są tanie ale warto w nie mieć uzbrojone przynęty. Co ryb jakie chcesz łowić + 50cm to musisz mieć dobrze wyregulowany hamulec , i kij o dobrej amortyzacji.Po ataku bolka mogą być zdeformowane , raczej nie pod te ryby. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Potwierdzam opinie kolegi @kajtelek2 bardzo fajne i chwytne kotwy do jazi jak najbardziej do kleni w miarę ale przyłów w postaci bolka zrobi z nich miazgę. Na tych kotwiczkach jazie wiszą nawet za zewnętrzną stronę pyszczka. Wystarczy, że jej dotknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Powiem tak, wszelkie moje woby mało rozmiarowe mają wymienione kotwy na UL10/11. Te kotwiczki są IMO super czepliwe i warte swoje swojej ceny. Jak kupię nowego wobka nawet nie zastanawiam się, od razu wymiana (oczywiście woby pod takie kotwiczki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Potwierdzam to co koledzy piszą z tym że bolek, gruby kleń, pstrąg i brzana to już dla nich wyzwanie. Do tego używam ST21BC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ja też w we wszystkich małych wobkach wymieniam kotwiczki na te ownery i na żyłce 0.14 i na długim miękim kiju niema problemu z cholem kleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 dziękuję Koledzy za opinie !!! Teraz pozostaje mi po zakładać je do małych woblerków i łowić.Siatkaz - do pstrągów tez używam st 21 i jestem bardzo zadowolony, jednak ich najmniejszy rozmiar to 10. a przy takich maleńkich woblerkach będą się plątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Do moich woblerów zawsze zakładam tylko te kotwice. Szczupaki 70 + bez problemu na miękkim kiju bez spinki. Jeśli łowię jazie klenie i okonie to tylko na te kotwice. Jeśli chodzi o ich rozginanie się to prawda, ale dla mnie to tylko plus bo trudniej urwać wobler. Na rybie, na miękkim kiju i przy odpowiednim holu nie rozegniesz żadnej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi