Skocz do zawartości

Owner ST-11 UL

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Co Sądzicie o kotwiczkach Owner st 11?
Chciałbym zastosować dwie kotwiczki w rozmiarze 14 lub 16 do woblerków 2,5cm którymi zamierzam łowić klenie i jazie. ( Kijek to batson 275 do 10g i żyłeczka 0.14-0.16 ) Czy te kotwiczki poradzą sobie z Jazikami czy klenikami 50+, bądź jak się trafi jakiś przyłów bolka? Jakie jest Wasze doświadczenie z tymi kotwiczkami jeżeli chodzi o trzymanie ryby, prostowanie się, szybko się tępią ??

post-53651-0-06913100-1390072485_thumb.jpg

Jak dla mnie najlepsze kotwice na Jazie do woblerków ( Ugly Duckling , Hornet i Hand Made )  od 2cm tak do 4cm , super ostre , chwytne , a na zaczepach można rozgiąć.

Nie są tanie ale warto w nie mieć uzbrojone przynęty. Co ryb jakie chcesz łowić + 50cm to musisz mieć dobrze wyregulowany hamulec , i kij o dobrej amortyzacji.

Po ataku bolka mogą być zdeformowane , raczej nie pod te ryby.

Edytowane przez Kajtelek2

Potwierdzam opinie kolegi @kajtelek2 bardzo fajne i chwytne kotwy do jazi jak najbardziej do kleni w miarę ale przyłów w postaci bolka zrobi z nich miazgę. Na tych kotwiczkach jazie wiszą nawet za zewnętrzną stronę pyszczka. Wystarczy, że jej dotknie. :P  

dziękuję Koledzy za opinie ;) !!! Teraz pozostaje mi po zakładać je do małych woblerków i łowić.

Siatkaz - do pstrągów tez używam st 21 i jestem bardzo zadowolony, jednak ich najmniejszy rozmiar to 10. a przy takich maleńkich woblerkach będą się plątać.

• 3 miesiące temu...

Do moich woblerów zawsze zakładam tylko te kotwice. Szczupaki 70 + bez problemu na miękkim kiju bez spinki. Jeśli łowię jazie klenie i okonie to tylko na te kotwice. Jeśli chodzi o ich rozginanie się to prawda, ale dla mnie to tylko plus bo trudniej urwać wobler. Na rybie, na miękkim kiju i przy odpowiednim holu nie rozegniesz żadnej.

Pozdrawiam.