Skocz do zawartości

woblery kwiskie...

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie wiem czy widzieliście woblery kwiskie na www.corona-fishing.pl

zastanawiam się nad ich kupnem, bo strasznie mi się podobają i wydaje mi się że w 100% sprawdzą się na moich pstrągowych łowiskach...cena wysoka...ciekawe czy warto je kupić?

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie!

Krzysiek (-PYTOON-)

Jesli to jest TO, o czym myślę, że jest :mellow: , to są to jedne, z popularniejszych, nad Kwisą, woblerów produkcji Drozdiego.

To kiedyś lokalna produkcja. Podobnie jak równie popularne a może nawet bardzej Bobry Pana Stanke.

Teraz jak widzę staje się baaardzo światową :wacko: . Przynajmniej jeśli chodzi o ceny.

Wabiki są bardzo dobrze wyważone, dopasowane do wód pstrągowych Dolnego Śląska, zarówno masą, wielkością, jak też sposobem i głębokością pracy.

łowne i niektóre pstrągi boleśnie się o tym przekonują. Sporo pstrągów, z Kwisy, złowiłem właśnie na te przynęty.

Jeszcze jedna uwaga.

Materiał korpusu (topola? balsa? lipa?) nie wiem jaki, jednak dość delikatny.

Na mocniejszym zaczepie, przy plecionce, czy mocnej żyłce, zdaża się wyrwać stelaż, z oczkiem, z korpusu woblerka.

Nie mniej są godnym polecenia wyrobem :D

post-160-1348913964,095_thumb.jpg

post-160-1348913964,3157_thumb.jpg

No Radomado powinieneś wiedzieć, przecież w zeszłym roku razem rozpoczynaliśmy sezon na kropkowańce w pięknych okolicznościach biało-przemszańskich ! Przecież i z dwa wypady zaliczyliśmy też na Czarną Przemszę...wiec co się pytasz skoro dobrze wiesz gdzie wędkujemy!!!

Jeszcze pytanie do kolegi Poppera. Jak wygląda sprawa lotności tych wabików, gdyż łowię na casting a mój najlżejszy multiczek to Curado 101D? Nie wiem czemu, ale większość rękodzieł jakie miałem w pudle zawsze dobrze latała, na zadowalające mnie odległości. A co z tymi ze zdjęć, które prezentujesz?

Pozdrawiam!

Szczerze polecam te woblery.Złowiłem na nie wiele dużych ryb. Drozdi od kiedy zaczął współpracę z Corona-Fishing wzmocnił konstrukcję, bo wiadomo, inny układ. Moja uwaga: proszę nie przesadzac z tą mocą woblera, bo klucz tkwi w odpowiedniej :unsure: proporcji i niestety : coś za coś...

• 8 miesięcy temu...

Trudno się wypowiadać. Na casta nie łowię pstrągów.

Wobki są lekkie a nie mam teraz możliwości zważenia. Ze spina latały nieźle, jednak to nie są pociski, w stylu wabików Sławka.

Muszę lekko zaprzeczyć bo jak na swoją wielkość to wobki ważą swoje i z Casta ładnie lecą :D

Nie wiem czy widzieliście woblery kwiskie na www.corona-fishing.pl

zastanawiam się nad ich kupnem, bo strasznie mi się podobają i wydaje mi się że w 100% sprawdzą się na moich pstrągowych łowiskach...cena wysoka...ciekawe czy warto je kupić?

mysle, ze juz dawno powinienes je kupic, bo w przeciwnym wypadku z listy moga skreslic B)

https://www.corona-fishing.pl/?a=profil&iduser=48

• 1 rok później...

Zaczalem przygode z nimi w tym roku [ Remek mi kilka podarowal :mellow: ...dziekuje Ci siersciu :lol: ]...moj nowy rekord pstraga 55 cm na Foxinusa 6 GL i kontakt z jeszcze wiekszym dal mi niezapomniany dzien . Nie sa tanie ale sa bardzo dobre , dopracowane i wypieszczone . Beda zawsze w moim pudelku ....

ad popper

jak popatrzyłem na zdjecie z opisem nad Bobrem wiosna 2008 to byłem przekonany, ze to właśnie wobler pana Stanke. Jeżeli nie, to ciekawy jestem który od którego czerpał inspiracje (zerżnał pomysł), żeby stworzyć takiego kiełbika :D.

• 7 lat później...