-PYTOON- Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Witam!Nie wiem czy widzieliście woblery kwiskie na www.corona-fishing.plzastanawiam się nad ich kupnem, bo strasznie mi się podobają i wydaje mi się że w 100% sprawdzą się na moich pstrągowych łowiskach...cena wysoka...ciekawe czy warto je kupić? Pozdrawiam i czekam na wasze opinie! Krzysiek (-PYTOON-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Jesli to jest TO, o czym myślę, że jest , to są to jedne, z popularniejszych, nad Kwisą, woblerów produkcji Drozdiego. To kiedyś lokalna produkcja. Podobnie jak równie popularne a może nawet bardzej Bobry Pana Stanke. Teraz jak widzę staje się baaardzo światową . Przynajmniej jeśli chodzi o ceny. Wabiki są bardzo dobrze wyważone, dopasowane do wód pstrągowych Dolnego Śląska, zarówno masą, wielkością, jak też sposobem i głębokością pracy. Są łowne i niektóre pstrągi boleśnie się o tym przekonują. Sporo pstrągów, z Kwisy, złowiłem właśnie na te przynęty. Jeszcze jedna uwaga. Materiał korpusu (topola? balsa? lipa?) nie wiem jaki, jednak dość delikatny. Na mocniejszym zaczepie, przy plecionce, czy mocnej żyłce, zdaża się wyrwać stelaż, z oczkiem, z korpusu woblerka. Nie mniej są godnym polecenia wyrobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 No witaj kolego Pytoon Strona pewnie jeszcze nie skonczona ,ładna grafika ale ceny...fiu fiu Mysle ze cena za pstragowego wobka ,,lekko,, przesadzona A na jakich wodach pstragowych wedkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 No Radomado powinieneś wiedzieć, przecież w zeszłym roku razem rozpoczynaliśmy sezon na kropkowańce w pięknych okolicznościach biało-przemszańskich ! Przecież i z dwa wypady zaliczyliśmy też na Czarną Przemszę...wiec co się pytasz skoro dobrze wiesz gdzie wędkujemy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Jeszcze pytanie do kolegi Poppera. Jak wygląda sprawa lotności tych wabików, gdyż łowię na casting a mój najlżejszy multiczek to Curado 101D? Nie wiem czemu, ale większość rękodzieł jakie miałem w pudle zawsze dobrze latała, na zadowalające mnie odległości. A co z tymi ze zdjęć, które prezentujesz? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Trudno się wypowiadać. Na casta nie łowię pstrągów.Wobki są lekkie a nie mam teraz możliwości zważenia. Ze spina latały nieźle, jednak to nie są pociski, w stylu wabików Sławka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Bo to takie ,,pstragowe łowiska,, jak dunajec jest karpiowym Ale zabrzmiało profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasza237 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Szczerze polecam te woblery.Złowiłem na nie wiele dużych ryb. Drozdi od kiedy zaczął współpracę z Corona-Fishing wzmocnił konstrukcję, bo wiadomo, inny układ. Moja uwaga: proszę nie przesadzac z tą mocą woblera, bo klucz tkwi w odpowiedniej proporcji i niestety : coś za coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Trudno się wypowiadać. Na casta nie łowię pstrągów.Wobki są lekkie a nie mam teraz możliwości zważenia. Ze spina latały nieźle, jednak to nie są pociski, w stylu wabików Sławka. Muszę lekko zaprzeczyć bo jak na swoją wielkość to wobki ważą swoje i z Casta ładnie lecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Nie wiem czy widzieliście woblery kwiskie na www.corona-fishing.plzastanawiam się nad ich kupnem, bo strasznie mi się podobają i wydaje mi się że w 100% sprawdzą się na moich pstrągowych łowiskach...cena wysoka...ciekawe czy warto je kupić? mysle, ze juz dawno powinienes je kupic, bo w przeciwnym wypadku z listy moga skreslic https://www.corona-fishing.pl/?a=profil&iduser=48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Zaczalem przygode z nimi w tym roku [ Remek mi kilka podarowal ...dziekuje Ci siersciu ]...moj nowy rekord pstraga 55 cm na Foxinusa 6 GL i kontakt z jeszcze wiekszym dal mi niezapomniany dzien . Nie sa tanie ale sa bardzo dobre , dopracowane i wypieszczone . Beda zawsze w moim pudelku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Materiał korpusu (topola? balsa? lipa?) nie wiem jaki, jednak dość delikatny. Na mocniejszym zaczepie, przy plecionce, czy mocnej żyłce, zdaża się wyrwać stelaż, z oczkiem, z korpusu woblerka. Ale rozumiem, że stelaż jest w jednym kawałku, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 ad popperjak popatrzyłem na zdjecie z opisem nad Bobrem wiosna 2008 to byłem przekonany, ze to właśnie wobler pana Stanke. Jeżeli nie, to ciekawy jestem który od którego czerpał inspiracje (zerżnał pomysł), żeby stworzyć takiego kiełbika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Ma ktos moze namiary na te woblery poza CF? Jezeli tak to prosze jakies info na priv. Najlepiej kontakt bezposrednio do tworcy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi